Assistent-scheidsrechter A.D. (David) Kloekke
Assistent-scheidsrechter A.A. (Amilcar) Mejia
Vertrek supportersbus: 13:00

Valse start in Volendam

Het vlaggenschip van VVOG is tegen een pijnlijke 3-1 nederlaag aangelopen in de openingswedstrijd van het seizoen 22-23. In Volendam toonde de thuisploeg RKAV Volendam zich te sterk voor de groen-witten.

Eerste helft

VVOG startte vandaag met Hoogewoning op het doel, Van den Hooff na een korte blessure terug als linksback en Bruggemann op het middenveld, Dijkhof als hangende linksbuiten en De Graaf weer als diepste spits. Met een sterke bank en een prima voorbereiding leek VVOG klaar voor de start van de competitie. In de eerste 10 minuten pakte VVOG een licht initiatief, waarbij Brian van den Hooff regelmatig goed door kon komen op de linkerflank, maar tot veel gevaar leidde dat niet. Na de openingsfase gooide Volendam de schroom van zich af en er bleek veel voetballend vermogen in te zitten. Via goed combinatiespel werden wat kansen gecreëerd, maar Hoogewoning hield zijn doel netjes schoon. Het ging de eerste helft heen en weer zonder dat er veel gevaar voor beide doelen ontstond. Er lag wel ruimte achter de defensie van Volendam, maar De Graaf en Hoogedoorn konden vaak net niet goed bediend worden. Tegen het eind van de eerste helft werd De Graaf op de rand van de zestien onderuit getrokken. Scheidsrechter De Bruijn wees naar de stip, maar de grens zag het anders en uiteindelijk werd de bal precies op de 16 meter gelegd. Een mooie plek, maar helaas schoot Daniël van Warven de bal ruim over het doel van Volendam. Bij een break vlak voor het rustsignaal kreeg diezelfde Van Warven nog geel voor een (nuttige) overtreding. Bij rust stond het 0-0 en dat was ook de juiste krachtsverhouding.

Tweede helft

Beide ploegen kwamen ongewijzigd de kleedkamer uit. De eerste kans was voor VVOG, en dat was meteen ook de grootste kans in de wedstrijd. Na balverlies op het middenveld werd De Graaf de diepte ingestuurd, maar zijn poging strandde op doelman Sander Binken. Hierna leek Volendam goed wakker en grepen zij het initiatief. Steeds meer duels op het middenveld werden gewonnen, evenals tweede ballen en Volendam dook steeds vaker voor de neus van Hoogewoning op. Ook bleken de vleugelspitsen van Volendam een grote plaag voor de backs van VVOG en een doelpunt hing steeds nadrukkelijker in de lucht. In de 60e minuut greep Lodeweges in met een dubbele wissel: Hoogedoorn en Dijkhof eraf en El Ghamarti en Roossien erin. Veel soelaas leek dat niet te bieden, want uit de eerste de beste aanval erna wist Joey Tol van dichtbij de 1-0 binnen te schieten na een mooie pass van de ongrijpbare Sout. Een tegenvaller voor VVOG, maar gezien de veldverhouding niet onverdiend. VVOG moest nu nog wat aanvallender gaan spelen, maar het echt vastzetten van Volendam lukte nimmer. Telkens voetbalde Volendam zich makkelijk onder de druk uit en er ontstonden dan zeeën van ruimte op het middenveld en in de achterhoede. Tien minuten later al counterde Volendam na een veilige marge van 2-0. Een diepe bal op Roy Tol en een enigszins weifelende doelman Hoogewoning zorgde voor de 2-0 en even later viel ook de 3-0 uit een counter. De wedstrijd was gespeeld ondanks dat VVOG in de 85e minuut nog de 3-1 maakte via een mooie goal van Roossien die een perfecte pass van Van Warven in een keer langs doelman Binken prikte. VVOG had nog lucht voor een slotoffensief, Lücke werd in de spits geposteerd en ook de ingevallen Mats Zwart kreeg nog wat kansjes, maar de 3-2 viel niet meer.

Nakaarten

De overwinning van Volendam was verdiend. VVOG won te weinig duels op het middenveld en ook het collectief druk zetten op een tegenstander kan en moet nog beter. Kortom, huiswerk voor de groen-witten die komende week thuis spelen tegen Staphorst.