Assistent-scheidsrechter R. (Ryan) Schiffel
Assistent-scheidsrechter G. (Gijs) van Mun
Vertrek supportersbus: 13:15

VVOG Harderwijk in slotfase onderuit bij GVVV Veenendaal

VVOG Harderwijk heeft vandaag een 3-1 nederlaag geleden tegen GVVV welke pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand kwam.

Trainer Lodeweges begon met dezelfde elf spelers welke afgelopen week de begin opstelling was tegen DVS ’33. De allereerste kans was voor Burgering van GVVV. Manuel Hoogewoning kwam als winnaar tevoorschijn en niet voor de laatste keer deze wedstrijd. Vijf minuten later kwam VVOG op voorsprong. Een hoekschop werd in eerste instantie nog van de doellijn gehaald door Adnane maar vanaf 18 meter haalde Yasin Kurt vernietigend uit en schoot VVOG naar de 0-1.
GVVV was vooralsnog alleen gevaarlijk via hoekschoppen. In de 15e minuut kopte Potjes een van de hoekschoppen tegen de lat.

Na een minuut of twintig trok GVVV steeds meer het initiatief naar zich toe en met name de razendsnelle vleugelspitsen waren een doorlopend gevaar. In de 30e minuut kwam GVVV uit een van de hoekschoppen langszij. Veenhof kopte de bal binnen en liet Manuel Hoogewoning kansloos. De wedstrijd kantelde langzaam naar de kant van GVVV, Met name moest VVOG Harderwijk  fysiek vol aan de bak. Daarbij liet scheidsrechter Winkel ,die een goede wedstrijd floot, heel veel doorgaan hetgeen de wedstrijd zeker ten goede kwam. Vlak voor rust nog een prachtige redding van Manuel Hoogewoning bij een schot van Adnane tikte hij de bal uit de bovenhoek. Vlak daarvoor kreeg Jeremy de Graaf nog een kans om de 1-2 op het bord te zetten maar zijn schot gaat voorlangs.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Beide ploegen konden het niveau van de eerste helft niet halen. Veel foute passes over en weer en kansen waren er niet voor beide ploegen. GVVV trainer Vink ging als eerste wisselen Spies kwam erin voor Veenhof. Niet veel daarna wisselde Dwight Lodeweges. Bart Hoeve en Daniel van Warven kwamen in het veld voor Yasin Kurt ( licht aangeslagen) en Job Hoogendoorn. VVOG kreeg een paar goede kansen via Brian van den Hooff ( stuitte op doelman van Kouwen) en Jeremy de Graaf kreeg een voorzet van Lammert Roossien niet goed mee om uit te halen waarna het verdedigingsblok van GVVV de rest deed.

Ook GVVV kreeg een goede kans maar een voorzet van Sille bereikte Latif niet. Een paar minuten later kreeg Dumay de enige gele kaart van de wedstrijd na gevaarlijk spel ten opzichte van Jeffrey Snijders die anders een redelijk vrij veld voor zich zag opdoemen. Inmiddels was Younes el Ghamarti in het veld gekomen voor Mitchel Dijkhof. In de 80e minuut kwam GVVV toch op voorsprong. De Leeuw speelde zich vrij aan de zijkant waarna Latif via de onderkant van de lat kon binnenkoppen. 2-1. Nog geen twee minuten later leek Jeremy de Graaf de gelijkmaker aan te tekenen maar Potjes lag in de baan van het schot en voorkwam zo de gelijkmaker. In de ultieme slotfase speelde VVOG alles of niets. Bruce Lucke werd in de spits geposteerd. Het leverde een paar kleine kansjes op maar geen doelpunt. In de 91e minuut gooit GVVV de wedstrijd definitief in het slot. Burgering verschalkte Manuel Hoogewoning en bracht zo de eindstand van 3-1 op het scorebord.

Een hardwerkend VVOG Harderwijk ging met lege handen naar huis. Soms wat pech in de afronding maar tegenstander GVVV liet al vroeg in het seizoen zien tot een van de kampioenskandidaten te behoren. VVOG Harderwijk liet ook zien dat het groeiende is en mag volgende week in de thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 laten zien waartoe het in staat is.