Assistent-scheidsrechter M. (Menno) Winckens
Assistent-scheidsrechter N. (Nick) Oppedijk
Vertrek supportersbus: 13:45

VVOG verliest Zuiderzeederby met 3-1

Op een zeer zonnig sportpark De Vormt verloor VVOG vandaag met 3-1 van sv Urk, dat met dit resultaat de nieuwe koploper is.

Eerste helft

Dwight Lodeweges startte vandaag met dezelfde elf als vorige week tegen Staphorst. Sv Urk opende als vanouds de wedstrijd met veel druk en dat leverde in de eerste 5 minuten al 4 corners op, maar goed verdedigend werk van het centrale duo achterin en Manuel Hoogewoning voorkwam groot gevaar. Ondanks de druk van de thuisploeg wist VVOG ook wat kansen te creëren, vooral de weer hardwerkende Lammert Roossien kwam zo nu en dan gevaarlijk door. Eerst stuitte hij met een hard schot op de vuisten van doelman Strijker en even later schoot hij na een mooie pass van Younes el Ghamarti over een leeg doel. Daarna kwam Urk al snel op 1-0. Aanvoerder Riekelt Jan Brands mocht in de 13e minuut opstomen over links en zijn lange voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Lucas Schraal die de bal tegendraads inkopte. Hoogewoning dook nog wel naar de hoek, maar kon er net geen handje meer achter krijgen.

Na deze vroege achterstand ging VVOG in de achtervolging en wist het door goede combinaties veel kansen te creëren, maar kansen voor Roossien, Dijkhof (zwaar gehinderd), De Graaf, Hoeve (zacht ingeschoten) en Lücke (kopbal) waren niet aan VVOG besteed. Aan de andere kant moest VVOG op haar hoede zijn voor Urk, maar geconcentreerd verdedigen van vooral Lücke (hij won vrijwel alle 1 op 1 duels) en goed keeperswerk van Hoogewoning (oa na een fout van Groenewegen) zorgden ervoor dat er niet meer gescoord werd in de eerste helft.

Tweede helft

Beide ploegen kwamen ongewijzigd het veld op. Waar gehoopt werd dat VVOG het goede spel van de eerste helft zou voortzetten was het juist sv URK dat een tempo hoger ging spelen en diverse kansen afdwong. Ook wissels veranderden niets aan dat spelbeeld (Zakka voor Snijders en Hoogedoorn voor El Ghamarti). Nadat VVOG nog een paar keer de meubelen kon redden, strafte Urk een inspeelfout op het middenveld van VVOG goed af. Een snel schakelend Urk stuitte in eerste instantie nog op Hoogewoning, maar de bal bleef te lang in de doelmond hangen. Nentjes was uiteindelijk degene die de trekker overhaalde: 2-0. Vanuit de aftrap kreeg VVOG vervolgens nog een kans uit een moeilijke hoek (Roossien buitenkant paal), maar vrij snel daarna volgde al de genadeklap voor de Groenen nadat Groenwegen zich liet aftroeven door spits Romkes die de bal van dichtbij knap afmaakte: 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Lodeweges wisselde nog drie spelers om het een en ander te forceren (Zwart, Bruggeman en Van Warven voor De Graaf, Hoeve en Dijkhof), maar veel veranderde dit niet aan het spelbeeld. Urk had nog wat kansen op de 4-0, maar sprong daar slordig mee om. In de 88e minuut wist VVOG nog wel de spreekwoordelijke eer te redden. Lücke stuurde Zwart de diepte in en de jongeling maakte deze 1-op-1-kans koelbloedig af: 3-1. Een knappe goal van Mats, die zich met de week beter manifesteert. Na ongeveer 6 minuten extra tijd floot de verder goed leidende Shukrula af.

Nakaarten

Net als in de eerste uitwedstrijd tegen RKAV Volendam speelde VVOG een gelijkopgaande eerste helft om zich vervolgens in de tweede helft te laten aftroeven. Daar ligt zeker een stuk huiswerk (doordekken, onderling communiceren?). Aanstaande dinsdag en zaterdag speelt VVOG twee thuiswedstrijden tegen Barendrecht en DVS en dan mogen de groenen laten zien dat het ook anders kan.