Assistent-scheidsrechter D. (Danny) van Velzen
Assistent-scheidsrechter Afgeschermd
Vertrek supportersbus: 12:30

ACV maatje te groot voor VVOG Harderwijk

In de 16e speelronde heeft VVOG Harderwijk een forse nederlaag geleden. De Assenaren wonnen met 4-0, na een ruststand van 2-0.

Eerste helft

VVOG Harderwijk moest vandaag aantreden zonder Jeremy de Graaf (ziek) en Job Hoogedoorn (vakantie), zij werden vervangen door Younes el Ghamarti (weer fit na een ribblessure) en Lammert Roossien.

De openingsfase maakte direct duidelijk dat het een open wedstrijd zou gaan worden. ACV gunde VVOG Harderwijk wat meerde de bal, maar kwam er af en toe pijlsnel uit. VVOG Harderwijk kreeg de eerste grote kans toen Younes el Ghamarti vanaf links rond de penaltystip werd ingespeeld, hij nam de bal mooi aan, draaide zichzelf mooi vrij maar helaas ging zijn schot net over. VVOG Harderwijk probeerde de eerste helft hoog druk te zetten en ACV kon zich door zonder lange bal vaak niet goed onderuit voetballen. Maar als de bal dan eenmaal bij de middenvelders aankwam was er veel ruimte en stichtte ACV groot gevaar (Gijs Jaspers was een plaag voor de groen-witten). Via pijlsnelle uitbraken en goed combinatievoetbal tot diep in het strafschopgebied kwam ACV op 1-0 (Boy Spijkerman) en 2-0 (Justin Mulder). In beide gevallen was Manuel Hoogewoning kansloos. Ook schoot ACV nog een keer hard op de paal en moest Hoogewoning een lobje onschadelijk maken. VVOG Harderwijk had wel veel de bal en bouwde de aanvallen zorgvuldig op, maar strandde tekens ergens rond de 16, gevaarlijk werd het zelden.

Tweede helft

Mats Zwart was in de kleedkamer gebleven en voor hem in de plaats kwam Rick van den Brink. Hierdoor schoof Brian van den Hooff door naar het middenveld en Mitchel Dijkhof naar de rechtsbuitenpositie. VVOG Harderwijk liet duidelijk zien zich niet neer te willen leggen bij een nederlaag. De groenwitten zaten er wat korter op dan in de eerste helft, verdedigde nog wat verder vooruit en de positiewisselingen gaven VVOG Harderwijk wat meer grip op ACV. Wel moest men telkens oppassen voor de snelle breaks van ACV, maar goed verdedigen van het centrale duo zorgde dat ACV minder gevaarlijk was dan in de eerste helft. Ook nu had VVOG Harderwijk echter moeite om tot goede kansen te komen, ook omdat ACV onder leiding van aanvoerder Luka Prljic geconcentreerd bleef verdedigen. Halverwege de tweede helft kreeg VVOG Harderwijk een grote kans toen Brian van den Hooff een vrije trap van Daniel van Warven hard op de lat kopte. VVOG bleef het proberen, maar geleidelijk vloeiden de krachten weg en kreeg ACV steeds meer ruimte. Bram Hakvoort (17) maakte nog zijn debuut toen hij in de 76e minuut de moegestreden Jeffrey Snijders mocht afwisselen. De jongeling uit eigen kweek had enkele mooie intercepties en leek frank en vrij te spelen. In de 82e minuut gaf hij op de rand van de 16 nog een assist aan Younes el Ghamarti, maar zijn schot belandde in de handen van ACV-doelman Spijodic. In de absolute slotfase pakte Rick van den Brink via een onbezonnen actie bij de zijlijn nog een rode kaart en liep ACV uit naar 3-0 (Pascal Huser) en 4-0 (Hagenauw in blessuretijd) en daarmee werd het krachtsverschil in duidelijke cijfers uitgedrukt.

De overwinning van ACV was beslist verdiend. De ploeg herbergt veel kwaliteit en speelt zeer energiek. VVOG Harderwijk was vandaag een maatje te klein en miste diepte in het spel, maar heeft wel de hele wedstrijd gestreden en heeft gevoetbald vanuit de eigen filosofie. Komende week mag VVOG Harderwijk zich thuis zien te revancheren tegen Harkemase Boys dat vandaag met 1-2 thuis verloor van Sportlust ‘46.