Wedstrijdnummer 422
Assistent-scheidsrechter B.A.C. (Brett) Smets
Assistent-scheidsrechter G. (Gabriël) Malki

Collectief VVOG Harderwijk is Sparta Nijkerk teveel.

VVOG Harderwijk heeft vandaag een knappe overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De eindstand werd uiteindelijk 1-2. VVOG Harderwijk moest het nog doen zonder de geschorste Jeremy de Graaf. Het aanvalsduo bestond vandaag uit Lammert Roossien en Mats Zwart. De start was voor VVOG Harderwijk een schot van Jeffrey Snijders maar zeker ook de kans voor Mats Zwart na een voorzet van Job Hoogendoorn. De bal caramboleerde in de handen van doelman Jansen.

Sparta Nijkerk nam daarna het initiatief zonder tot echte kansen te komen. Het elftal stond goed. Sparta Nijkerk werd vooral gevaarlijk via cornerballen en uit een van deze cornerballen scoorde Sparta Nijkerk de 1-0. De bal geschoten door Bakkenes werd gemist door Manuel Hoogewoning en ging rechtstreeks de goal in. Ook daarna speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op de helft van VVOG Harderwijk. Het leek zelfs op een grotere achterstand te komen maar het doelpunt van Fonville werd afgekeurd wegens buitenspel. Rond het half uur kreeg VVOG Harderwijk een aantal corners te nemen. Sparta Nijkerk kreeg de bal niet goed weg. Milan Bruggeman was alert en schoot de bal achter doelman Jansen. 1-1. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel. Beide teams wilden niet teveel risico’s nemen zodat de rust inging met een 1-1 stand.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Het spelbeeld veranderde niet veel. Sparta Nijkerk veel aan de bal zonder echte grote kansen. Fonville kreeg nog wel een kansje namens Sparta Nijkerk maar Manuel Hoogewoning redde. Aan de andere kant ging een schot van Lammert Roossien over de goal van Jansen. In de 65e minuut werd de ontzettend hard werkende Lammert Roossien vervangen door Younes El Ghamarti. Hij stond koud in het veld of hij kreeg de bal aan de linkerkant van het veld. Een prima voorzet volgde en Mats Zwart was sterker in de lucht dan doelman Jansen en kopte knap binnen 1-2. Sparta Nijkerk was het even kwijt. Een paar minuten later kreeg VVOG Harderwijk een grote kans op 1-3. Een voorzet van Job Hoogendoorn bracht Younes El Ghamarti vrij voor doelman Jansen maar deze redde op zijn inzet. Aan de andere zijde kreeg Arends tot tweemaal toe kansen om te schieten maar of het schot werd gekraakt door de VVOG-verdediging of Manuel Hoogewoning redde. Deze fase van de wedstrijd was voor de doelverdedigers met fraaie reddingen. Een schot van Fonville ging
richting de kruising maar Manuel Hoogewoning redde fantastisch. Inmiddels had Sparta Nijkerk al een viertal wissels doorgevoerd. Onder andere de oud- VVOG-ers Biya en Wollgarten kwamen in het veld maar ook dit veranderde niets aan de wedstrijd. Sparta Nijkerk drong wel fel aan maar de mannen van Dwight Lodeweges gaven niets meer weg. Hij wisselde nog wel in de blessuretijd. Bart Hoeve en Milan Holstege kwamen nog in het veld voor Mats Zwart en Job Hoogendoorn. Na 97 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Frank de Winter voor het laatst en ging VVOG Harderwijk met drie punten terug naar Harderwijk.

Over twee weken volgt de volgende wedstrijd namelijk thuis tegen Sportlust ’46.

1-0 R. Bakkenes
1-1 M. Bruggemann