Scheidsrechter T. (Thomas) Hardeman
Assistent-scheidsrechter L. (Lars) Faber
Assistent-scheidsrechter J. (Jaimy) Pleijte

VVOG Harderwijk delft onderspit tegen Sportlust ‘46

VVOG Harderwijk heeft de negatieve reeks tegen Sportlust van vier nederlagen niet kunnen doorbreken. Het werd een 0-3 nederlaag. Ofschoon de mannen uit Woerden beter waren was de uitslag wel wat geflatteerd. Alle doelpunten kwamen voort uit strafschoppen. Met name het doelpunt uit de eerste strafschop gegeven door scheidsrechter Hardeman was wel zeer dubieus.

VVOG Harderwijk begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Milan Bruggeman. Hij werd op het middenveld vervangen door Bart Hoeve. Sportlust begon voortvarend aan de wedstrijd en waren in de eerste minuut al gevaarlijk via Patrick. Het pakte ook gelijk het initiatief en drong VVOG Harderwijk terug op eigen veld. Veel kansen leverde
dit nog niet op. In de 22e minuut eiste scheidsrechter Hardeman een hoofdrol op. Yasin Kurt werd van korte afstand de bal tegen zijn hand geschoten. Scheidsrechter  Hardeman gaf , ingegeven door zijn assistent aan de kant, een strafschop aan Sportlust. Bendadi liet Manuel Hoogewoning kansloos en bracht de 0-1 op het scorebord.

Het spelbeeld veranderde niet Sportlust bleef de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Er werden wel gele kaarten uitgedeeld aan Jeffrey Snijders en Issarti van Sportlust na een overtreding op Brian van den Hooff. In de 38 e minuut wederom een penaltymoment in het strafschopgebied van VVOG Harderwijk. Nu wuifde scheidsrechter Hardeman dit weg. Tot aan de rust veranderde niets aan de stand en ging de rust in met een 0-1 stand. In de rust wisselde Dwight Lodeweges Bart Hoeve voor Ferdi van Looy. Deze was weer inzetbaar na een polsbreuk. Ferdi bezette nu de rechtsback positie en hierdoor schoof Jeffrey Snijders op naar het middenveld.

Ook aan het begin van de tweede helft begon Sportlust voortvarend. Gaandeweg de tweede helft nam VVOG Harderwijk meer en meer het initiatief. Veel gevaar voor de goal van keeper Antonioli leverde dit nog niet op. De voorwaartsen van VVOG Harderwijk lagen aardig aan banden. In de 60e minuut greep Dwight Lodeweges in. Hij bracht Mitchel Dijkhof en Younes El Ghamarti in voor Job Hoogendoorn en de niet geheel fitte Jeffrey Snijders. Zij brachten wat meer energie en met name Younes El Ghamarti bracht met zijn acties meer gevaar voor de goal van Sportlust. Rond de 68e minuut kreeg Mitchel Dijkhof twee grote kansen maar kreeg de bal niet voor zijn goede been waardoor deze kansen verloren gingen.

Om nog meer te forceren kwam Lammert Roossien nog in het veld voor Mats Zwart. VVOG Harderwijk zocht steeds meer de aanval maar daardoor werd het verdedigend wel kwetsbaar met de snelle spitsen Patrick en Al Mahdi. In de 80e minuut leverde een uitbraak een overtreding op door Ferdi van Looy. De toegekende strafschop werd ingeschoten door al Mahdi. Vlak na de 0-2 een prachtig schot van Jeremey de Graaf maar keeper Antonioli kon met moeite het schot tot corner verwerken.

In de 93e minuut werd het nog 0-3 wederom uit een strafschop. Na een overtreding van Manuel Hoogewoning op Patrick wees scheidsrechter Hardeman voor de derde keer naar de stip. Metalsi schoot de 0-3 binnen. Dit was tevens het einde van de wedstrijd. Opvallend detail was dat in deze uiterst sportieve wedstrijd er naast drie strafschoppen er vijf gele kaarten werden uitgedeeld.

Opstelling

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders ( 60/ Mitchel Dijkhof), Dailey Groenewegen, Rick van den Brink, Brian van den Hooff
Bart Hoeve ( 46/Ferdi van Looy ), Yasin Kurt, Daniel van Warven
Mats Zwart (75/Lammert Roossien), Jeremy de Graaf, Job Hoogendoorn (60/Younes el Ghamarti)

Scoreverloop

21' 0-1 Bendadi ( Strafschop )
80' 0-2 Al Mahdi ( Strafschop)
93' 0-3 Metalsi ( Strafschop )