Scheidsrechter S.C. (John) Kraak
Assistent-scheidsrechter G. (Gabriel) Nusselder
Assistent-scheidsrechter D. (Danny) van Velzen

Hardwerkend VVOG Harderwijk niet beloond

Een heel hard werkend VVOG Harderwijk werd niet beloond met zelfs maar een punt. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk een 2-3 overwinning voor de gasten uit Hoornaar.

VVOG Harderwijk trad aan zonder de voor twee wedstrijden geschorste Jeremy de Graaf. Zijn afwezigheid was zeker een groot gemis. Mats Zwart was zijn vervanger in de spits.

Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd. Balbezit was heilig. Rond het kwartier kreeg VVOG Harderwijk een aantal corners achter elkaar maar dit leverde vooralsnog niets op. Tussendoor schoot van Zeelst namens de gastheren nog een keer over het doel van Manuel Hoogewoning. In de 25e minuut kreeg VVOG Harderwijk weer een hoekschop. Jeffrey Snijders, de beste man bij VVOG Harderwijk deze middag, schoot de bal vlijmscherp voor de goal. De paal redde Stedoco. Ook de rebound kon niet worden binnen gewerkt door Mats Zwart.

In de 30e minuut kwam Stedoco op voorsprong. Een razendsnelle uitbraak van Stedoco bracht de bal bij Overbeek en deze schoot Stedoco op voorsprong 0-1. VVOG Harderwijk was even van de leg en binnen vijf minuten lag ook nummer twee achter Manuel Hoogewoning door Kuyper 0-2. Deze stand leek de ruststand te worden maar Bart Hoeve bracht VVOG Harderwijk terug in de wedstrijd. Van 20 meter schoot hij de bal in het uiterste hoekje achter keeper de Fockert . De 1-2 was ook de ruststand.

Trainer Lodeweges greep in de rust in. Doelpuntenmaker Bart Hoeve, Rick van den Brink en Mitchel Dijkhof bleven in de kleedkamer achter. Daniel van Warven, Zakaria Fadili en Brian van den Hooff waren hun vervangers. VVOG Harderwijk startte voortvarend en in de 48e minuut lag de gelijkmaker al achter doelman de Fockert. Het was Jeffrey Snijders die aan de basis stond van dit doelpunt. Een goede voorzet precies op maat werd door Mats Zwart binnengekopt. 2-2.

Deze 2-2 stand stond echter niet lang op het scorebord. In de 50e minuut kreeg Stedoco een vrije trap aan de zijkant van het veld. Deze werd binnen geschoten door wederom Kuyper. Stedoco trok zich terug op eigen helft en liet VVOG Harderwijk het spel maken. Wat de Harderwijkers ook probeerden echt grote kansen leverde dit niet op. Younes El Ghamarti kwam nog wel in het veld voor Lammert Roossien . maar ook dit leverde niet het juiste resultaat op. Schroder en Salhi kregen nog wel een gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Kraak wegens spelbederf. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Stedoco.

VVOG Harderwijk verdiende zeker meer als dit maar het kreeg het niet. Volgende week gaat de reis naar Nijkerk waar Sparta wacht op onze mannen.