Scheidsrechter S. (Sander) de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter R.D. (Ruben) Reinds
Assistent-scheidsrechter J. (Jeroen) Teunissen van Manen

VVOG deelt de punten met Excelsior ’31

VVOG Harderwijk heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 uit Rijssen niet in een overwinning weten om te zetten. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2.

VVOG startte in dezelfde beginopstelling als in de uitwedstrijd van afgelopen week tegen GVVV uit Veenendaal. Beide ploegen begonnen zeer voorzichtig aan de wedstrijd, maar VVOG creëerde de eerste mogelijkheden. Schoten van Jeremy de Graaf en Yasin Kurt werden met moeite verwerkt door keeper Wesseh. De wedstrijd speelde zich in deze fase vooral af op het middenveld.

In de 22e minuut kwam VVOG op voorsprong. Een terugspeelbal van Schmidt werd een prooi voor Job Hoogedoorn. Hij rondde keurig af via de binnenkant van de paal en zette VVOG op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later kreeg Veldkamp nog een goede kans, maar hij schoot over. VVOG probeerde door te drukken maar het lukte de ploeg niet om uit te lopen. In de 37ste minuut kwam Excelsior ’31 uit het niets op gelijke hoogte. Uit een hoekschop schoot Van Beek binnen. Bij de aanleiding tot de hoekschop was er echter sprake van een buitenspelgeval. De assistent-scheidsrechter mocht zich dit aanrekenen, maar het was Excelsior’31 een zorg. De 1-1 stond op het scorebord.

Nog geen vijf minuten later ontsnapte VVOG aan een achterstand. Een voorzet van Reinders kwam bij Ezafzafi terecht. Hij schoot tegen de onderkant van de lat en zo ontsnapte VVOG aan een achterstand. Het slot van de eerste helft was wel voor de Harderwijkers, met kansen voor Milan Brüggemann en Jeremy de Graaf. In de 39e minuut kreeg VVOG nog een grote tegenslag te verwerken. Bruce Lücke moest met een forse blessure het veld verlaten. Het zag er niet al te best uit. Hij werd vervangen door Milan Holstege. De rust brak aan met een 1-1 stand.

Na de rust had Mats Zwart de plaats ingenomen van Lammert Roossien. Trainer Wouda van Excelsior’31 had zelfs drie wissels toegepast. VVOG kwam het beste uit de startblokken. Een vrije trap van Mitchel Dijkhof werd door een verdediger van Excelsior’31 net naast het eigen doel gekopt. In de 52e minuut kwam VVOG goed weg bij een voorzet van Ezafzafi. De bal caramboleerde via een VVOG-verdediger tegen de paal naast keeper Manuel Hoogewoning.

Een paar minuten later leek VVOG toch op voorsprong te komen. Brian van den Hooff gaf een prima pass op Jeremy de Graaf. Hij omspeelde keeper Wesseh en schoot de bal goed binnen, maar Davina redde op de doellijn. Nog geen twee minuten later kwam Excelsior’31 op voorsprong. Werkhoven werd in de diepte aangespeeld, hij passeerde Hoogewoning en bracht Excelsior’31 op 1-2.

VVOG ging op zoek naar de gelijkmaker. Mats Zwart was het eindstation van een prima aanval, maar hij schoot de bal naast. In de 68e minuut werd Jeremy de Graaf op de rand van het strafschopgebied neergelegd. De goed leidende scheidsrechter De Brito Roque, die veel liet doorspelen, hetgeen de wedstrijd ten goede kwam, floot voor een overtreding. Jeremy ging zelf achter de bal staan en schoot deze vrije trap prima binnen: 2-2.

Vijf minuten later kreeg De Graaf wederom een kans, maar ditmaal vloog zijn schot in het zijnet. De tweede helft was heel levendig, want ook de voorwaartsen van Excelsior’31 lieten zich zien met schoten van Seppenwolde en Werkhoven. VVOG had in de slotfase ook de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken. Met name Brian van den Hooff wist meermaals Jeremy de Graaf en Mats Zwart te vinden achter de verdediging van Excelsior’31. Doelpunten leverde het echter niet meer op en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 2-2. Deze uitslag gaf de veldverhouding goed weer, al had VVOG misschien net iets meer recht op de overwinning. Volgende week weer een nieuwe kans op een driepunter, in de uitwedstrijd bij HSV Hoek.