Nacompetitie
Datum Zaterdag 18-06-2022
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 7781
Scheidsrechter B. (Boyd) van Kommer
Vierde official T.J. (Tim) Visser
Assistent-scheidsrechter R. (Rik) ter Hoeve
Assistent-scheidsrechter mevr C.F. (Franca) Overtoom
Vertrek supportersbus: 13:00

VVOG wint ook tweede duel en blijft derde divisionist!

En zo kwam een lang seizoen in Rotterdam-Zuid ten einde met een verdiende overwinning (0-1) op sc Feyenoord. Daarmee blijven de Groenen derde divisionist!

1e helft

Na de 3-1 winst in de heenwedstrijd wist VVOG waar het aan toe was: een gelijkspel of een kleine nederlaag was voldoende voor handhaving. Ten opzichte van dinsdag was er een plekkie ingeruimd voor Matthias in ’t Anker. Hij verving Pernelly Biya vanwege een vakantie. VVOG begon net als in de heenwedstrijd erg sterk op het biljartlaken van sportclub Feyenoord dat speelt op het prachtige sportpark Varkenoord. Voor een redelijk volle tribune en gezegend met een stralende zon openden de Harderwijkers erg sterk. Eerst kon Bradley van der Meer maar ternauwernood een schot van De Graaf tot corner verwerken, daarna was hij kansloos toen een corner van Bart Hoeve door De Graaf tegen de onderkant van de lat werd gekopt, maar helaas stuiterde deze bal net niet over de doellijn. Daarna kwam sc Feyenoord wat beter in het spel en kwamen de gastheren steeds dichter bij de openingstreffer. Daarbij viel op dat VVOG het centrum vandaag goed gesloten hield (blok Groenwegen-Lücke-Hoeve-Kurt stond goed) waardoor het gevaar vooral vanaf de flanken moest komen. Daarbij was Jake Wollgarten zijn directe tegenstander vaak de baas, maar had Snijders het aan de andere kant een stuk lastiger met de sterke en doelgerichte Junior Obiku. Ondanks geconcentreerd verdedigen glipte de zoon van oud-prof Mike Obiku er toch een keer langs, maar zijn puntertje uit een moeilijke hoek ging net over het doel van Paul Eppink. Even daarna leek Eppink wel geklopt toen een wippertje van Duijnstee de lijn passeerde, maar gelukkig voor VVOG werd er afgevlagd voor buitenspel. In de 38e minuut dan toch de belangrijke 0-1 voor VVOG. Job Hoogedoorn hield geloof in lange bal van achteruit, wurmde zich langs twee tegenstanders en passeerde van dichtbij doelman Bradley van der Meer met een droge knal: 0-1. In het vervolg van de 1e helft kwam VVOG niet meer in de problemen.

2e helft

VVOG startte met dezelfde 11 als waarmee het de rust in was gegaan en reden om te wisselen was er ook niet voor Lodeweges. Ondanks dat sc Feyenoord noodgedwongen wat opportunistischer ging spelen bleven de beste kansen voor de groenhemden. Wel was Feyenoord 2x dicht bij een gelijkmaker. De eerste keer schoot Faanders de bal tegen de binnenkant van de paal en daarna werkte Snijders de bal van dichtbij tegen zijn eigen doelman aan toen hij een scherpe voorzit tot corner wilde tikken, maar gelukkig was Eppink zeer attent vandaag. Aan de andere kant kreeg VVOG steeds meer ruimte en ook echt goede kansen voor o.a. Matthias in ‘t Anker (kon mooie voorzet Wollgarten van dichtbij net niet binnenlopen) en Job Hoogedoorn. Eenmaal schoot onze beresterke flankspeler van dichtbij tegen de paal (voorzet van Zakaria Fadilli) en eenmaal bekroonde hij een slalom door het doelgebied van de gastheren net niet omdat de bal nog van de lijn werd gered. Na de 70e minuut kwam VVOG niet eigenlijk niet meer in gevaar, Feyenoord was leeg gespeeld en buiten wat corners konden de gastheren weinig gevaar meer stichten. Daarmee hield VVOG voor het eerst in deze competitie (wedstrijd nummer 38!) de nul. Een mooi compliment voor de verdediging, maar toch zeker ook voor keeperstrainer Arjen Leichtenberg die na 10 mooie seizoen afzwaait bij VVOG! Een grote pluim is hier ook zeker op zijn plaats voor de Drontenaar!

Na afloop werd het team van Lodeweges en Drost met bloemen gefeliciteerd met het lijfsbehoud en het team dankte het talrijk opgekomen publiek. Dat werd nog eens dunnetjes overgedaan op de Strokel, waar een menigte van ongeveer honderdvijftig man de selectie met applaus en vuurwerk opwachtte. En zo eindigde een lang en soms moeizaam seizoen toch nog een zeer feestelijke stemming: eind goed, al goed! Op naar een mooi nieuw seizoen met o.a. weer derby’s tegen Sparta Nijkerk en DVS (onze zuiderburen kwamen niot te kort tegen Kozakken Boys), maar ook weer met oude bekende sv URK. Maar nu eerst een welverdiend zomerreces voor staf en selectie!

Locatie

Sportpark Varkenoord
Olympiaweg 280
3078 HT Rotterdam