Nacompetitie
Datum Dinsdag 07-06-2022
Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 7697
Vertrek supportersbus: 18:45

VVOG Harderwijk in blessuretijd naast Eemdijk

VVOG Harderwijk heeft na een 2-0 achterstand alsnog gelijk gespeeld tegen Eemdijk. Het werd uiteindelijk 2-2 hetgeen een redelijke uitgangspositie geeft voor aanstaande zaterdag wanneer de thuiswedstrijd op het programma staat.

VVOG Harderwijk moest het vandaag doen zonder Jeffrey Snijders. Hij was geschorst; wel weer bij de
selectie Pernelly Biya. Hij begon op de bank. Door de schorsing van Jeffrey stond Mark Bottenheft op
de rechtsback plaats.

VVOG Harderwijk en Eemdijk startten beiden voorzichtig. VVOG Harderwijk speelde achterin de bal rond. Eemdijk gaf de middenvelders van VVOG Harderwijk weinig mogelijkheden om ingespeeld te worden en waren ook veel feller in de duels. Regelmatig lieten de Harderwijk zich de kaas van het brood eten. Naarmate de eerste helft vorderde zette Eemdijk steeds meer druk naar voren soms zelfs met vier man voorin.

VVOG Harderwijk kon daar totaal niet mee omgaan en de passing werd steeds slordiger wat veelvuldig balverlies opleverde. Een dergelijke situatie deed zich voor in de 20e minuut. VVOG Harderwijk wilde aan de linkerkant het voetballend oplossen maar van Dalen was feller in het duel en kon de bal voorzetten waar de volledig vrijstaande ( ??) van de Dikkenberg de 1-0 binnen kon koppen.

VVOG Harderwijk kwam totaal niet aan voetballen toe , niet fel genoeg in de duels en veel te slordig in balbezit. Yasin Kurt kreeg vlak voor rust nog geel van scheidsrechter Roeleveld na een overtreding op een van de Dijkers.

Trainer Lodeweges heeft in de rust waarschijnlijk duidelijk aangegeven wat er niet goed ging maar was daarna snel weer buiten op het veld. Na de rust kwam Milan Holstege in het veld voor Mark Bottenheft die niet in de wedstrijd zat. Milan ging centraal achterin spelen en Dailey verhuisde naar de linksback plaats. Vooralsnog had dit weinig effect op het spelbeeld.

Eemdijk kwam er regelmatig goed uit en Paul Eppink moest regelmatig corrigerend optreden. In de 59e minuut moest hij twee keer vlak na elkaar optreden na tweemaal slordig balverlies van Rafik el Hamdi op het middenveld. In de 64e minuut weer een messcherpe counter van Eemdijk. Op rechts ging de snelle Selimi er vandoor en nu was Paul Eppink wel kansloos 2-0. 

VVOG Harderwijk liet zich naar de slachtbank leiden. Trainer Lodeweges greep in. Hij haalde Matthias in ‘t Anker naar de kant en bracht Pernelly Biya in het veld. De energie die hij opbracht sloeg over op de rest. VVOG Harderwijk werd gevaarlijker , het beste was eraf bij Eemdijk. De Harderwijkers moesten zeker op hun hoede zijn achterin. In de 79e minuut komt VVOG Harderwijk toch op 2-1. Uit een voorzet van Jeremy de Graaf kon Job Hoogendoorn net niet bij de bal maar Pernelly Biya was er als de kippen bij om de 2-1 aan te tekenen.

Met nog tien minuten op de klok begon VVOG Harderwijk steeds meer aan te dringen maar de Eemdijk defensie hield vooralsnog stand. Tot de 92e minuut. Aan de linkerkant kreeg Job Hoogendoorn de bal en wilde de bal voorzetten . Hij raakte echter de hand van een verdediger. Scheidsrechter Roeleveld was resoluut en wees naar de stip. Jan Pieter Hartog en Jordi Huijgen uitten hun ongenoegen op een dusdanige manier dat beiden met een rode kaart konden vertrekken. De strafschop werd daarna door Jeremy de Graaf koelbloedig ingeschoten en bracht de 2-2 op het bord wat tevens ook de eindstand van deze wedstrijd werd.

Zaterdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar maar dan op Sportpark “De Strokel” aanvang
14.30 uur.

Opstelling

Eppink
Bottenheft (46' Holstege), Groenewegen, Lucke, Wollgarten
Kurt, el Hamdi (70' Hoeve), in 't Anker (61' Biya), Dijkhof
Hoogendoorn, de Graaf

Scoreverloop

1-0 J. van den Dikkenberg
2-0 A. Selimi
2-1 P. Biya
2-2 J. de Graaf

Locatie

De Kronkels 12
3752 LM Bunschoten