Datum Zaterdag 05-03-2022
Wedstrijdnummer 717
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG strijdend ten onder

Een hardwerkend VVOG is er vandaag niet in geslaagd om een of meer punten bij FC Lisse mee te nemen dat de punten met een 4-2 zege in eigen huis wist te houden.

In de aanloop van het duel flink wat hoofdbrekens voor trainer Raymond Schuurman, want vele potentiele basisspelers ontbraken door vakantie (Wollgarten), schorsingen (Hoogedoorn, Bottenheft en Snijders) of blessures (Eppink, Onuoha). Gelukkig waren Bruce Lucke, Rafik el Hamdi en Jeroen Buitenhuis daarentegen weer inzetbaar.

Na een minuut stilte en een collectief applaus om de vele slachtoffers van de volstrekt onnodige oorlog van Mr Putin te gedenken floot scheidsrechter Cairo even na half drie voor het beginsignaal. VVOG speelde net als vorige week compact en zat de spelers van Lisse regelmatig scherp op de hielen. Het balverlies leidde tot diverse kansen (schot De Graaf net naast) en halve mogelijkheden. Een slordig opererend Lisse wist daar weinig tegenover te zetten. In de 15e minuut was het bij de eerste de beste mogelijkheid van de gastheren echter wel direct raak. Een verre ingooi vanaf rechts werd door Lucke half weggekopt en de verdediging was niet attent op de 2e bal waardoor Enzo Stroo van dichtbij in kon knallen (1-0). Direct daarna maakte VVOG al de 1-1. Door fel doorjagen kwam Dijkhof in balbezit en vanaf een meter of 20 schoot hij de bal hard en zuiver in de rechterbenedenhoek. Na de gelijkmaker bleef VVOG de fellere partij, maar de breaks met kansjes voor Biya, Van Ooijen en De Graaf werden niet zorgvuldig uitgespeeld.

Vanaf de 35e minuut kantelde de wedstrijd. VVOG kon niet meer de energie opbrengen om Lisse af te jagen en Lisse speelde de bal wat beter rond. VVOG werd teruggedrongen op eigen helft en dat leidde uiteindelijk tot een hele reeks corners. Dat leidde tot diverse hachelijke situatie met diverse kansen voor Lisse en uiteindelijk was het vlak voor rust raak toen VVOG de bal wederom niet uit het strafschopgebied kon krijgen (45: Verweij 2-1).

In de rust werd Lucke gewisseld voor Holstege. Lucke speelde een prima pot en is ook duidelijk op de weg terug, maar voor nu was 45 minuten even genoeg. Lisse startte furieus en dwong diverse kansen af, maar met meer geluk dan wijsheid en hulp van de paal hield Polhoud het doel schoon. In de 58e minuut viel de onvermijdbare 3-1 dan toch. Een corner werd bij de 2e paal terug in de doelmond gekopt en van dichtbij kon Bormann VVOG-doelman Polhoud nu wel verschalken. Direct daarna viel de aansluitingstreffer door een kopgoal van Groenewegen na een corner (3-2). VVOG was weer terug in de wedstrijd en geloofde er weer in. Het spel werd opportunitischer van beide kanten en zowel Lisse als VVOG kregen diverse mogelijkheden. De zeer hard werkende Dean van Ooijen won een kopduel van doelman Cummings, maar de bal werd net op of over de lijn weggewerkt. Daarna nog een mooie kans voor De Graaf, maar zijn schot van dichtbij verdween in het zijnet. Uit de tegenaanval besliste Lisse nu wel de wedstrijd. Via een klutssituatie belandde de bal bij Jeffrey Klijbroek en die maakte de (voor Lisse) bevrijdende in de 86e minuut: 4-2. VVOG bleef in de slotfase nog op zoek naar de 4-3, maar gescoord werd er niet meer.

Ondanks de nederlaag kan VVOG terugkijken op een redelijk goede wedstrijd waar een gelijkspel zeker mogelijk was geweest. Wel moet de ploeg van Schuurman nog eens beter nadenken hoe er gehandeld moet worden bij corners en hoge ballen in de zestien. De ploeg streed daarentegen voor iedere meter en bleef knokken tot het einde. Met de teamspirit zit het goed en als de ploeg de komende weken deze lijn weet door te trekken gaan er vast en zeker punten gepakt worden. Komend weekend mogen de groen-witten dat laten zien tegen de buren uit Harderwijk-Zuid. Na drie nederlagen op rij wist DVS’33 vandaag met 2-1 van Excelsior ‘31 te winnen. We kijken alweer vooruit naar een boeiende derby en hopen op een volgepakt sportpark De Strokel!