Datum Zaterdag 26-02-2022
Wedstrijdnummer 547
Vertrek supportersbus: 12:30

Voorbeschouwing Harkemase Boys - VVOG

Afgelopen zaterdag behaalde VVOG een verdienstelijk en ook een welverdiend gelijkspel tegen koploper Sparta Nijkerk. De coronabeperkingen waren grotendeels opgeheven en het was bij de derby weer ouderwets gezellig druk rondom het veld. Vooral in de eerste helft werd er goed gevoetbald en het doelpunt van Dean van Ooijen vlak voor de rust was dan ook zeker niet onverdiend. Het uitvallen ook in de eerste helft van aanvoerder Yasin Kurt met een beenblessure was vervelend, maar hij werd uitstekend vervangen door Rafik el Hamdi. Gelukkig voor hem en VVOG was hij na een korte afwezigheid weer bij de groep aangesloten. De tweede helft was qua voetbal minder, Sparta Nijkerk kwam ook verdiend op 1-1, maar verder liet de hardwerkende ploeg van Raymond Schuurman het niet komen. Het vertoonde spel en het uiteindelijk resultaat zorgden na afloop voor een goede sfeer én omzet in de kantine.

De komende drie wedstrijden die VVOG gaat spelen zijn ook niet mis. Eerst twee uitwedstrijden tegen respectievelijk Harkemase Boys en FC Lisse en dan vervolgens de derby in de thuiswedstrijd
tegen DVS’33 uit Ermelo. Maar eerst dus zaterdag naar Harkemase Boys.

Van de laatste 9 wedstrijden tegen Harkema (uit en thuis) won VVOG maar 1 wedstrijd, speelden we drie keer gelijk en verloren we er vijf! Kortom de tegenstander van komende zaterdag ligt ons niet zo. De gewonnen wedstrijd was een 4-1- overwinning op 22 april 2017, met drie doelpunten van Jeremy de Graaf. Zaterdag is hij weer van de partij……

Jeremy staat dit seizoen op 11 doelpunten, 1 doelpunt minder dan de spits van Harkemase Boys, Kian Visser die met 12 doelpunten op dit moment topscoorder is in de Derde Divisie. Volgend seizoen is  Kian Visser te bewonderen in het shirt van IJsselmeervolgels, zo werd deze week bekend.

Op 24 augustus 2019 speelden we de laatste uitwedstrijd in Harkema. Door twee doelpunten van middenvelder Henny Bouius (hij gaat komend seizoen op een lager niveau voetballen) verloor VVOG de wedstrijd met 2-0. De uitwedstrijd van Harkemase Boys afgelopen zaterdag bij FC Lisse leverde een 4-1 nederlaag op voor de mannen uit Harkema. Trainer Jan Piet Bosma, die volgend seizoen wordt opgevolgd door Wim Bakering, zag zijn ploeg in de twee helft als een gatenkaas verdedigen, waarbij linksback Jelle de Graaf ook nog tegen een rode kaart (2x geel) aanliep.

Op Sportpark De Bosk in Harkema kan het daarom zaterdag een interessante pot worden. Harkemase Boys wil voor eigen publiek revanche voor de nederlaag tegen FC Lisse en VVOG wil het goede gevoel voortzetten en eindelijk met een overwinning in de bus stappen naar Harderwijk. En misschien zit dan ook wel de nieuwe topscoorder van de Derde Divisie in deze bus!