Competitie
Datum Zaterdag 19-02-2022
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 580
Veld 1
Scheidsrechter S. (Sander) de Brito Roque

VVOG sleept punt uit het vuur

VVOG heeft een punt overgehouden (1-1) aan de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Sparta Nijkerk. 

Ondanks het frisse en regenachtige weer was er veel publiek afgekomen op de noord-Veluwse derby tussen VVOG en Sparta Nijkerk. Veel mensen waren duidelijk weer eens toe aan een heerlijke pot voetbal.

Sparta Nijkerk kon in haar sterktste opstelling beginnen, o.a. met de Harderwijkers Mike Ahrens en Maurice de Ruiter in de basis. Bij VVOG twee wisselingen: Job Hoogedoorn verving Mitchel Dijkhof en Wouter Polhoud nam de honours waar voor Paul Eppink die een nare blessure over heeft gehouden uit het treffen met Barendrecht. Met name Wouter Polhoud zou zich vandaag onderscheiden met een aantal prachtige reddingen. En net als vorige week mocht Bart Hoeve weer in de basis starten en ook hij speelde als rechtsback een zeer verdienstelijke pot.

In de eerste helft een wat tam Sparta Nijkerk. De ploeg leek te rekenen op een bevlieging van een van de voorwaartsen of van het duo Bakkenes en De Ruiter. VVOG was getergd en speelde vandaag compact waarbij de vleugelspitsen veelal fors inzakten. Toch waren de beste kansen in de eerste helft voor Sparta, maar het vizier van De Ruiter (iets te zacht diagonaal ingeschoten) en Bakkenes (slordig uitverdedigen van VVOG, hard naast) stond gelukkig niet op scherp. Ook VVOG sprong niet helemaal goed met de kansen om. Schoten van Perry Biya (te zacht lobje) en De Graaf (over) misten precisie. Halverwege de eerste helft viel aanvoerder Yasin Kurt uit en mocht Rafik el Hamdi hem op de 6-positie vervangen en dat deed hij verder zeer bekwaam. 

Aan het eind van de eerste helft leek Sparta Nijkerk met een aantal gevaarlijke corners dan toch door te drukken, maar Polhoud hield zijn doel schoon en met kunst en vliegwerk wist de verdediging van VVOG ballen in de doelmond weg te werken. Aan de andere kant viel wel een treffer. De goed spelende Mark Bottenheft trok naar voren, omspeelde een paar mensen en ging neer. De vrije trap van Snijders in de doelmond leek een prooi te worden voor Sparta-doelman Beukers, maar hij werd in de lucht geklopt door de hoog springende Dean van Ooijen. De Nunspeter is de laatste weken sowieso goed op dreef en de 1-0 was een mooie beloning voor zijn goede spel.

Na de pauze twee ongewijzigde elftallen. VVOG kreeg zeeën van ruimte om te counteren, maar ging daar slordig mee om. Even leek de 2-0 er te komen toen de mee naar voren gekomen Jake Wollgarten door Biya bediend werd, maar van dichtbij schoot hij net langs de verkeerde kant van de paal. Bij Sparta-trainer Speelziek was de maat toen vol en hij vond dat het tijd werd voor wat meer opportunisme. De lange Van Nieuwkerk en de snelle Plet mochten hun entree maken en dat gaf Sparta de nodige energie. Al snel leidde dit tot kansen voor De Ruiter en Van Nieuwkerk, maar zij sprongen slordig met de kansen om en ook Polhoud was een flinke sta in de weg. Rond de 73e minuut viel dan toch de verdiende 1-1 toen Van Nieuwkerk zich langs een paar spelers van VVOG wurmde en Maurice de Ruiter bediende. Die wist nu wel raad met de geboden kans en passeerde Polhoud met een schot in de linkerhoek. Daarna leek Sparta door te drukken met vooral een paar kansen voor ‘slangemens’ De Ruiter, die onder andere nog een strafschop claimde maar de goed leidende Brito Rosque wuifde alles weg. Ook VVOG kreeg nog een mooie kans, maar de vrije trap van De Graaf scheerde buiten bereik van Beukers over de deklat. In de slotfase ook nog een schotkans voor Snijders, maar zijn lage schot werd goed door doelman Beukers gepakt. Een verder sportieve wedstrijd eindigde met een rode kaart voor De Ruiter die een doorgebroken Job Hoogedoorn onderuit schoffelde en zo een gevaarlijke counter eruit haalde. De scheidsrechter was hier niet van gediend en trok direct rood. Vrij snel daarna een eindsignaal en daar was VVOG - dat veel teamspirit en strijdlust toonde - het meest tevreden mee. De spelers bedankten nog het talrijk opgekomen publiek en zochten daarna een lekkere warme douche op, terwijl veel supporters nog even een biertje dronken in de prachtige nieuwe VVOG-kantine.

Volgende week mag VVOG naar Harkema. Ook dat zal geen eenvoudige pot worden, maar met de strijdlust van zaterdag zal ook daar de huid duur verkocht worden.

Voorbeschouwing VVOG - Sparta Nijkerk

Aanstaande zaterdag speelt VVOG Harderwijk de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Een derby die garant staat voor een spannende wedstrijd tussen beide ploegen.

Afgelopen zaterdag verloor VVOG van Barendrecht met 2-3. Een tegenvallend resultaat want Barendrecht is een concurrent in de onderste regionen van de
Derde Divisie. Barendrecht speelde wat makkelijker aan de bal en sprong wat beter met de kansen om. Het werd in de slotfase nog spannend door de 2-3 van Jake Wollgarten, maar verder lieten de Barendrechters het niet komen. VVOG blijft hierdoor steken op 13 punten uit 14 wedstrijden terwijl Barendrecht een gaatje sloeg met nu 17 punten uit evenveel wedstrijden.

Vanmiddag moet VVOG goed geconcentreerd de strijd aanbinden tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk. Sparta Nijkerk, opgericht op 15 mei 1931, speelt sinds het winnen van de nacompetitie in 2019 in de Derde Divisie en doet dit goed. Zo ook dit seizoen. Sparta Nijkerk doet mee in de top van de Derde Divisie. Afgelopen zaterdag won het team van trainer Eric Speelziek de uitwedstrijd bij Goes met 1-3. De overwinning zelf was niet genoeg om de 1e periode te winnen, die ging naar Sportlust’46, maar de overwinning betekent wel dat Sparta Nijkerk de eerste plaats deelt met Sportlust’46 en FC Lisse. Alle drie de teams hebben 29 punten uit 14 wedstrijden.

Oud-VVOG-er Mike Ahrens was met twee treffers tegen Goes een belangrijk man bij Sparta Nijkerk. Komend seizoen maken trouwens meer spelers een wederzijdse overgaan. Jake Wollgarten en Pernelly Biya verruilen VVOG voor Sparta Nijkerk, terwijl Rick van den Brink de omgekeerde weg bewandelt en komend seizoen de groen-witte kleuren komt verdedigen. In het verleden speelden ook Thomas Vossebelt en Tim Muller nog bij de Spartanen, om vervolgens
dragende spelers te worden bij VVOG. De huidig assistent-trainer van Sparta Nijkerk, Dirkjan Beeftink, heeft trouwens ook nog een mooie carrière bij VVOG op zijn voetbal cv staan.

De laatste thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk speelde VVOG op 31 augustus 2019 in het seizoen 2019-2020. VVOG verloor die wedstrijd met 1-3. Maurice de Ruiter (1x) en Adriaan Kruisheer (2x) waren de doelpuntenmakers voor Sparta Nijkerk, terwijl Mike Ahrens (!) de tegentreffer van VVOG verzorgde.Het is de spelers van coach Raymond Schuurman er veel aangelegen om vanmiddag een goed resultaat te halen tegen de Nijkerkers. Door misschien wat compacter spelen en met wat meer koelbloedigheid voor het vijandelijke doel, zouden de punten op de “Strokel” kunnen blijven. We hopen op een sportieve wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Sander de Brito Roque en assistent-scheidsrechters Nathan Kromme en Brett Smets.