Aanvang 15:00
Veld 1
Scheidsrechter G.W. Jansen

VVOG na rust langs asv Dronten

VVOG heeft vandaag een 2-1 overwinning geboekt op het bezoekende ASV uit Dronten. Deze overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De ruststand was nog 0-1 in het voordeel van de Drontenaren.

VVOG startte vandaag zonder de geblesseerde Lars Kerver, Thomas Vossebelt en de geschorste Dada Bugera. Ook Tim Fechter was niet aanwezig wegens verplichtingen op het werk.

De eerste helft had meer weg van een zomeravond partijtje voetbal en het enige hoogtepunt was de 0-1 voor ASV uit Dronten door een doelpunt van oud VVOG speler Pim Herrewijn. Naast Pim Herrewijn deed ook oud speler Danny de Beer mee bij ASV Dronten.

De 0-1 kwam in de 22e minuut tot stand nadat een hoekschop van ASV D niet goed werd verwerkt en de bal weer werd ingebracht in de doelmond waarna Pim Herrewijn vrij kon inkoppen. De enige kans voor VVOG deed zich voor in de 36e minuut. Een scrimmage voort het doel van ASV Dronten bracht echter geen succes.

Na rust kwam VVOG in het veld zonder Dominique Denzel .Zijn plaats werd ingenomen door  Martijn Blom waardoor Jelmer Dijkstra naar het centrum verhuisde. Het gevaarlijke spitsenduo Newad Abdullah en Hassan Bai Kamara  werd nu meer aan banden gelegd al moest de VVOG defensie goed opletten op dit razendsnelle duo.

De tweede helft nam VVOG het heft in handen en veroverde een veldoverwicht zonder echter tot grote kansen te komen. In de 54e minuut brak Sam Doeve echter de ban. Vanaf 25 meter schoot hij de bal in de bovenhoek en keeper Bies was volstrekt kansloos. VVOG was veel sterker maar was niet nauwkeurig in de afronding.

Na 65 minuten kwam Hein Kort in het veld voor Rik Boersma. Dit bleek achteraf een gouden wissel want in de 86e minuut kwam Hein Kort goed door op de linkerkant. een mooie voorzet werd door Rocco Keizer met het hoofd afgerond en Rocco brancht daarmee de 2-1 op het scorebord.

VVOG speelde na dit doelpuint de wedstrijd goed uit en deze wedstrijud eindigde dan ook in een 2-1 overwinning voor VVOG welke uiteindelijk gezien de hele wedstrijd verdiend was.

FC Zutphen verspeelde twee punten door een gelijkspel tegen Zwart-Wit waardoor de voorsprong op hen opliep naar vier punten. ook in de derde periode staast VVOG bovenaan. volgende week speelkt VVOG de uitwedstrijd tegen FC Horst.

22                            0-1                    Pim Herrewijn

54                           1-1                     Sam Doeve

86                           2-1                     Rocco Keizer