Datum Zaterdag 26-02-2011

VVOG in blessuretijd langs DOS Kampen (3-4)

Dit seizoen brengen de wedstrijden tegen DOS Kampen wel de meeste publiekswaarde. Nadat de thuiswedstrijd al in 4-4 was geëindigd na een 0-3 achterstand voor VVOG was het vandaag wederom een doelpuntrijke wedstrijd. Nu moest VVOG een 2-0 achterstand goedmaken en bracht een 3-4 voorsprong over de eindstreep.

VVOG begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen FC Zutphen. Dus nog steeds zonder de geblesseerden Martijn Blom en Niels Nijveld.

Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden. Veel strijd van beide kanten op het middenveld. VVOG, die probeerde te voetballen en een DOS K. dat veel de lange bal hanteerde op de behendige Rob Kabboord en Yunus Aybek.
Dit resulteerde na 3 minuten al in de 1-0. Een voorzet van Jord van de Weerd, welke door Fabian Bouwman volledig verkeerd werd beoordeeld, belandde pardoes in de goal. Het doelpunt kwam op naam van van der Weerd.

Nog geen tien minuten later was het al 2-0. Fabian Bouwman trachtte een diepe bal te onderscheppen ver buiten het strafschopgebied. Yunus Aybek was er sneller bij en wist de bal bij Rob Kabboord te brengen welke de 2-0 op het scorebord bracht.

Vanaf de aftrap werd Farouk Djemili in kansrijke positie gebracht na een mooie aanval maar hij schoot hard naast het doel van Berry Wagterveld.
Het spel golfde heen en weer waarbij VVOG het meest te zien was in de buurt van het doel van DOS.
De grootste kans was nog voor Farouk Djemilie in de 34e minuut. Hij ging alleen door en in plaats van te schieten legde hij de bal af op Rocco Keizer. De bal kwam achter Rocco uit en uit die positie ging de bal over.

Toch wist VVOG voor de rust de aansluitingstreffer nog te produceren. Frank Post dacht iets te gemakklijk uit te verdedigen. Thomas Vossebeld reageerde heel alert. Hij schoot in eerste instantie nog op de paal maar de rebound werd door Lars Kerver beheerst afgerond. 1-2.

Na rust kwam VVOG terug met een wijziging. Rocco Keizer was in de kleedkamer achtergelaten en hiervoor in de plaats speelde Dada Bugera. Nog geen twee minuten in de tweede helft kwam VVOG op gelijke hoogte. Een prima dieptepass van Jelmer Dijkstra (Hij maakte zich ook vandaag weer helemaal waar)kwam bij Dada Bugera en hij kon op doelman Wagterveld afgaan en beheerst de 2-2 aantekenen.
VVOG nam het heft in handen vanaf dat moment. Alleen de kansen werden niet benut. VVOG kreeg zelfs nog een tegenslag te verwerken. Terrence ten Brink verloor de bal op het middenveld aan Marcel Post . Hiervan profiteerde DOS K optimaal. Post stuurde Aybek op rechts weg en deze legde de  bal breed op Rob Kabboord en deze legde bal in het lege doel. 3-2

Wat opviel was dat VVOG zich ook vandaag weer nergens bij neer legde en zich weer in de wedstrijd knokte.  Dit leverde in de 65e minuut weerde gelijkmaker op. Een afgeslagen corner van Lars kerver werd op de 16 meter door Thomas Vossebelt opgepikt. Hij kapte een tegenstander uit en schoot beheerst de bal langs keeper Wagterveld en bracht de stand weer op 3-3.

Een paar minuten later ging Dennis van der Welle (in het veld gekomen voor Terrence ten Brink) alleen op keeper Wagterveld. Hij wilde te ver doorgaan en in plaats van te schieten werd hem een voet dwars gezet door Frank Post.  Ook Dada Bugera kreeg in de fase van de wedstrijd nog een grote kans. Hij wilde de bal geplaatst in het doel leggen maar hij vond doelman Wagterveld  op zijn weg, zoals deze doelman in deze fase van de wedstrijd DOS Kampen er vaker door heen sleepte.

De wedstrijd leek op een 3-3 uitslag uit te gaan draaien, maar het venijn zat hem ook in deze wedstrijd weer in de staart. De laatste vijf minuten waren spectaculair. Een vrije trap van Frank Koenderman werd in het strafschopgebied van VVOG gebracht en via via belandde de bal op de bal. Jelmer Dijkstra jaagde hem daarna tot hoekschop.

Uit deze afgeslagen hoekschop kwam de bal bij Yunus Aybek. Deze passeerde een paar tegenstanders en leek de winnende treffer op zijn schoen te hebben maar Fiabian Bouwman lag met zijn been nog in de weg en verwerkte de bal tot hoekschop welke niets opleverde.

De tegenaanval van VVOG bracht de bal in de 90e minuut bij Jelmer Dijkstra. Deze leverde weer een knappe voorzet af die door Lars Kerver werd binnengewerkt en de stand op 3-4 bracht.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd liepen de emotie’s nog even hoog op. Bij een overtreding van Dennis van der Welle (welke goed was voor geel)  liepen de emoties bij enkele spelers van DOS Kampen de emoties heel hoog op. Scheidsrechter Meulekamp gaf zowel Dennis van der Welle als een speler van DOS Kampen rood. Op zich een begrijpelijke beslissing maar niet terecht. De overtreding van Dennis was goed voor geel maar wat zich daarna afspeelde bij diverse DOS K spelers zag hij (op een speler na) over het hoofd.

Echter eind goed al goed en na de vrije trap die er nog stond voor DOS floot de goed leidende scheidsrechter Meulencamp af voor het einde. Wat eerder in het seizoen niet lukte gebeurde nu wel. VVOG bracht de 4-3 voorsprong over de eindstreep.

Een niet echt hoogstaand duel maar wel eentje wel bol stond van de spanning en emotie’s. De groen-witten zijn bezig met een goede serie. Volgende week vrij en dan het rijtje SDVB (thuis), Zwart-Wit “63 (uit) en Bennekom (thuis). Eind maart weten we waar we staan. Maar een VVOG welke op deze manier opereert, fel in de duels, alles voor elkaar over hebben , niet het hoofd in schoot leggen bij een achterstand maar ervoor blijven gaan, dan moet dit goed komen.