Datum Zaterdag 19-02-2011
Aanvang 15:00
Scheidsrechter W. Smit

VVOG stuurt F.C. Zutphen met een kansloze nederlaag naar huis

VVOG heeft vandaag FC Zutphen met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Na een vroeg verkregen voorsprong van 2-0 gaf VVOG niets meer weg.

VVOG startte zonder de geblesseerde vleugelverdedigers Martijn Blom en Niels Nijveld. Hiervoor speelde Jelmer Dijkstra en Rik Boersma. Deze deden het zeer goed en schakelden hun directe tegenstanders knap uit. Ook Dominique Denzel was afwezig. Hij was op wintersport ??. Tim Fechter was echter weer fit en stond weer in het centrum.

F.C. Zutphen begon lang niet slecht en was veelal in balbezit  zonder tot kansen te komen. VVOG stoorde goed en zat (net als vorige week) fel op de bal.
VVOG liet al snel blijken dat er deze middag niet met hen te spotten viel. Eerst was er nog een schot van Jelmer Dijkstra dat net over ging maar na elf minuten was het wel raak. Een snel uitgevoerde counter kwam via Terrence ten Brink bij Lars Kerver, deze zette de bal voor en Rocco Keizer was er als de kippen bij om doelman Oolbekking kansloos te laten.

Nog geen twee minuten later was het weer een razendsnelle counter. Nu kwam de voorzet van Terrence ten Brink. Rocco Kezer liet de bal keurig lopen en nu was het Farouk Djemilie die de 2-0 aantekende.
FC Zutphen speelde vanaf dat moment een verloren wedstrijd . VVOG heerste over het hele veld, gaf geen enkele kans weg.
In de 28e minuut kreeg Jeroen Luijkman geel na een overtreding op Thomas Vossebelt. Een minuut later kreeg Zutphen een kleine kans na een slippertje van Tim Fechter. Jelmer Dijkstra corrigeerde het echter weer keurig.

Russtand dus 2-0.
Na rust kwamen beide ploegen ongewijzigd terug. FC Zutphen kreeg in deze beginfase een paar kleine kansen via Marciano Mengerink.
VVOG was echter veel dreigender en wat opvalt het middenveld was (net als vorige week) weer voor VVOG. Iedereen vocht voor elke meter waardoor toch een goed voetballende ploeg als Zutphen totaal niet uit de verf kwam.

VVOG kreeg ook in de tweede helft de kansen maar vergat de trekker definitief over te halen.
Schoten van Thomas Vossebelt en een schot en kopbal van Rocco Keizer hadden een beter lot verdiend.
Trainer Wim Kroes Rocco Keizer en Farouk Djemilie voor Dada Bugera en dennis van der Welle. Ook Peter Blom kwam nog in het veld voor Terrence ten Brink.

In de slotfase stapelden de kansen zich op voor VVOG. In de 90e minuut werd een van deze kansen eindelijk verzilverd. Een mooie pass van “man of the match”Thomas Vossebelt op Dada Bugera werd door laatsgenoemde met de borst meegenomen en hij liet doelman Oolbekking kansloos.
In de extra tijd kreeg Lars Kerver nog een dot van een kans maar kreeg deze niet achter de doelman zodat de eindstand 3-0 werd.
Wederom een verdiende overwinning na de 6-1 overwinning van vorige week. VVOG laat zien dat het een goed voetballende  ploeg heeft waarbij de wil om te winnen, voor elkaar wat overhebben  het elftal de kracht geeft om iedere tegenstander zijn wil op te leggen.

Volgende week speelt VVOG de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde DOS Kampen. Ook tegen deze tegenstanders kan VVOG laten zien wat men in huis heeft.