Datum Zaterdag 12-02-2011
Aanvang 15:00
Scheidsrechter J.J.A. Visser

VVOG boekt fraaie overwinning op bezoekend WVF

VVOG heeft vandaag, in tegenstelling tot de afgelopen zaterdagen, laten zien dat het goed kan voetballen. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Visser speelde het geconcentreerd, scherp op de bal en stoorde men al vroegtijdig zodat de verdediging van WVF alleen maar de lange bal kon hanteren die altijd een prooi voor VVOG was.

Dit alles resulteerde in een 6-1 overwinning na een 3-0 ruststand. Trainer Wim Kroes had vandaag een basisplaats toebedeeld aan Farouk Djemili en dit ging ten koste van Dennis van der Welle. Tim Fechter was geblesseerd en hiervoor speelde in het hart van de verdediging Dominique Denzel.

VVOG liet vanaf het eerste moment aan WVF zien dat er vandaag in Harderwijk niets te halen viel. In de eerste minuten vielen er al wat kansen te noteren voor Rocco Keizer en een voorzet van Farouk Djemilie werd op het laatste moment nog weggewerkt door de verdediging van WVF.

In de twaalfde minuut was het raak. Een prachtige dieptepass van Sam Doeve werd op zijn waarde geschat door Lars Kerver. Hij kapte naar binnen en liet doelman Mike te Wiele kansloos.
Nog geen vijf minuten later kreeg Rocco Keizer een prachtige kans maar schoot de bal recht in de handen van de doelman van WVF.
In de 19e minuut noteren we pas de eerste serieuze aanval van WVF maar deze leverde niets op. Na 25 minuten werd Farouk Djemilie weer knap aangespeeld in de diepte. De pass op Lars Kerver was ook goed. Lars wist echter de bal niet tussen de palen te krijgen.

Na een klein half uur werd het toch 2-0. Een afgeslagen corner werd door terrence ten Brink mooi aangenomen en met een bekeken schot was keeper te Riele kansloos.
Deze keeper moest een aantal minuten van het veld met een blessure. Bij een botsing met Terrence ten Brink ging bij hem even het licht uit. Achteraf viel het gelukkig erg mee. Zijn plaats on de lat werd in genomen door Jaap Noordman.

Voor rust moest hij ook nog een keer vissen. Lars Kerver slalomde door de verdediging en via een aantal benen kwam de bal bij Farouk Djemilie en hij bracht de ruststand op 3-0.
Vlak voor diezelfde rust werd een voorzet door Ozhan kardag nog over het doel van Fabian Bouwman gekopt.

Een ongewijzigd VVOG pakte na rust de zaak weer op energieke wijze op.  De 4-0 stond dan ook al snel op het scorebord. Een prachtige pass van Thomas Vossebelt kwam bij  Lars Kerver. Deze omspeeld keeper Noordman en schoot daarna goed binnen.
Na deze 4-0 nam VVOG iets gas terug. WVF kwam er iets makkelijker uit. Kansen leverde dit echter niet op.
In de 65e minuut werd de “man of the match”vervangen door Dada Bugera. Dada was weer helemaal fit en mocht speelminuten maken. Vijf minuten later kwamen ook Jelmer Dijkstra en Dennis van der Welle nog in het veld voor Martijn Blom en Farouk Djemilie.

Bij WVF verving Alex van Putten Anne Nijland. De koek was echter nog niet op In de 80e minuut werd het 5-0. Na weer een schitterend opgezette aanval was Dennis van der Welle het eindstation en hij mocht het laatste tikje geven.

In de laatste minuut werd het nog 6-1. Rocco keizer gaf het laatste tikje na een schot van Dennis van der Welle. Voor dit doelpunt had Mark Sloot met een goede kopbal nog de eretreffer gemaakt voor WVF. Zo eindige dit duel in een 6-1 overwinning. Een compliment ook voor scheidsrechter Visser die het duel goed leidde en zonder gele kaarten.
Is hiermee de ommekeer gekomen ?  We zullen het volgende week zien als FC. Zutphen op bezoek komt. VVOG gaat cruciale weken in. Bovenin zien we dat Bennekom en SDVB meer moeite hebben om de punten binnenboord te houden en onder deze twee gaat het voorlopig om Go Ahead Kampen F.C. Zutphen en VVOG.