Competitie
Datum Zaterdag 30-04-2022
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 671
Scheidsrechter M. (Marco) Oosting
Assistent-scheidsrechter T. (Thomas) Verboven
Assistent-scheidsrechter N. (Nick) Oppedijk
Vertrek supportersbus: 13:30

Voorbeschouwing Sportlust - VVOG Harderwijk

Komende zaterdag speelt VVOG de uitwedstrijd in Woerden tegen Sportlust’46.

De nare smaak van de pijnlijke en onnodige nederlaag met 3-4 tegen Goes moet deze week door VVOG snel worden weggespoeld om een beter resultaat op sportpark Cromwijck te halen. Makkelijk zal dit zeker niet worden. Sportlust’46 won afgelopen zaterdag de topper in de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk met 0-1. Sportlust’46 staat daarmee nog 5 punten achter op koploper FC Lisse, maar is zeker nog niet kansloos voor het kampioenschap en daarmee de directe promotie naar de Tweede Divisie. De eerste periode wist Sportlust’46 te winnen, dus de ploeg is al zeker van het toetje: het spelen van promotiewedstrijden. De grootste overwinning dit seizoen staat trouwens ook op naam van Sportlust’46. De thuiswedstrijd tegen Ajax werd met maar liefst 9-0 gewonnen! Ondanks deze 9 treffers in één wedstrijd pleit het voor VVOG wel dat we meer scoren dan Sportlust’46: 50 doelpunten tegen 48 voor Sportlust.

Daar tegenover staat dat Sportlust maar 33 doelpunten tegen heeft en VVOG al bijna het dubbele daarvan namelijk 64.

Nog in geen enkele wedstrijd tijdens deze competitie wist VVOG de nul te houden. Een mooie uitdaging om dit eindelijk in deze uitwedstrijd te bewerkstelligen. Bij de tegenstander komt VVOG Daniël van Warven tegen. Deze middenvelder zal volgend seizoen de groen-witte kleuren gaan verdedigen. Trainer Patrick Loenen maakt (nog) niet veel gebruik van deze speler, maar het is een zeer gewaardeerd lid van de selectie. De thuiswedsstrijd tegen Sportlust’46, toen ook al een goed voetballende ploeg, ging op 20 november 2021 met 0-2 verloren door doelpunten van Mo Bendali en Merley Berkvens. Daarnaast beschikt Sportlust’45 ook over Mark van de Weijden, die met 8 doelpunten de topscoorder van de ploeg is.

VVOG Harderwijk heeft met Jeremy de Graaf de topscoorder van de totale Derde Divisie in de ploeg. Zijn teller staat inmiddels op 20 doelpunten. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges zal dus echt uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag om een goed resultaat te behalen. Dit is zeker nodig om bij de onderste vier plaatsen weg te blijven.

Het belooft vanaf 15:00 uur onder leiding van scheidsrechter Oosting een boeiende wedstrijd te worden.

Locatie

Sportpark Cromwijck
Waardsedijk 31
3448 HV WOERDEN
0348-415570