Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 738
Vertrek supportersbus: 13:15

Lodeweges debuteert met driepunter

Onder toeziend oog van Dwight Lodeweges wist VVOG de volle winst te pakken in Sassenheim. Door een doelpunt van Perry Biya in de slotfase (1-2) namen de groenen revanche voor de thuisnederlaag (ook 1-2) tegen Ter Leede eerder dit seizoen.

1e helft

Met dezelde basiself als afgelopen dinsdag tegen VVSB begon VVOG fris en fruitig aan de 24e speelronde. In de beginfase direct druk van VVOG met enkele corners en een omhaal van Dean van Ooijen, maar met kunst en vliegwerk hield doelman de Vries zijn doel schoon. In de 10e minuut was het dan toch raak. Een terugspeelbal werd op het winderige veld verkeerd ingeschat door de doelman en een verdediger van Ter Leede. De doelman riep weliswaar ‘los’ maar de bal rolde prompt voor de voeten van Jeremy de Graaf. Al juichend kon hij de bal eenvoudig over de doellijn lopen (0-1). Daarna zette Ter Leede wat aan, maar schoten van dichtbij gingen naast of in het zijnet en een kopbal van dichtbij ging over. Aan de andere kant kreeg VVOG diverse mooie countermogelijkheden om de voorspong te verdubbelen, maar kansen van Job Hoogedoorn (redding keeper) en Perry Biya (1-op-1 naast) gingen verloren.

2e helft

Ter Leede was duidelijk met de intentie uit de kleedkamer gekomen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er kwam meer druk op VVOG en er waren periodes dat de groen-witten zich maar moeilijk onder de druk uit konden voetballen. Daar was het spel ook iets te slordig voor. Er lag nog wel ruimte om te counteren, maar vaak was de eindpass niet goed genoeg of werd de bal te eenvoudig in de opbouw al verloren. Ter Leede werd sterker en sterker en maakte in de 61e minuut via een droge knal van Arroyo de verdiende 1-1 nadat VVOG een corner niet goed kon wegwerken. VVOG wisselde vrij snel daarna en Bottenheft maakte plaats voor El Hamdi om wat meer rust aan de bal te krijgen. De wedstrijd werd met de minuut spannender want beide ploegen speelden vol op de winst. Omdat VVOG toch te slordig bleef spelen lagen er goede countermogelijkheden voor Ter Leede, maar gelukkig was Bruce Lucke vandaag een rots in de branding. Met slidings, het winnen van duels, kopballen en een redding van de lijn voorkwam hij de 2-1 die nadrukkelijk in de lucht hing. Aan de andere kant bleef ook VVOG gevaarlijk en eindelijk liep een aanval wel soepel. In de 84e minuut werd de bal op Jeremy de Graaf gespeeld en die had een mooie steekpass in huis op de doorgelopen Biya die de bal vanaf een meter of 12 met een droge knal in de korte hoek schoot: 1-2! Ter Leede zette nog wel aan maar kreeg geen grote kansen neer en zo nam VVOG met enig fortuin drie punten mee naar Harderwijk.

Door de overwinning steeg VVOG naar plek 14 in het klassement (gelijk met Harkemase Boys). Komende week mogen de Harderwijkers thuis tegen Ajax aantreden dat 1 punt meer heeft. De Amsterdammers zullen ongetwijfeld revanche willen nemen voor de smadelijke 2-6 thuisnederlaag in de heenwedstrijd. Maar de punten van vandaag zitten in de tas!

Voorbeschouwing Ter Leede - VVOG

Afgelopen dinsdagavond wist VVOG zich knap te herstellen van de 2-1 nederlaag bij Excelsior’31 afgelopen zaterdag. Op een regenachtig sportpark de Strokel werd VVSB met een 4-3 nederlaag huiswaarts gestuurd. Bruce Lücke (2x), Yasin Kurt en Mark Bottenheft waren de gevierde doelpuntenmakers. Het hele elftal verdient echter een pluim voor de inzet. En als je steeds een doelpunt meer maakt als de
tegenstander win je de wedstrijd!

Door deze overwinning ziet VVOG clubs in de middenmoot als Odin, Harkemase Boys en Ajax weer meer in het zicht komen. De achterstand is 3 punten op plek 12 waar Ajax (am) nu staat.

Zaterdag in de uitwedstrijd tegen Ter Leede in Sassenheim kan een volgende stap worden gezet. Ter Leede verloor afgelopen dinsdagavond kansloos met 3-0 bij Sparta Nijkerk. Met deze overwinning wist Sparta Nijkerk de 2 e periode te winnen en blijft koploper in de Derde
Divisie, met 2 punten voorsprong op FC Lisse. Ter Leede bleef steken op 33 punten en draait goed mee (8e ) in de Derde Divisie.

De thuiswedstrijd tegen Ter Leede op 16 oktober 2021 ging voor VVOG in de laatste minuut met 1-2 verloren. VVOG heeft dus wat goed te maken tegen de Sassenheimers. De ploeg van trainer Steef Roodakkers wist van de tot nu toe gespeelde 12 thuiswedstrijden er 7 in
winst om te zetten, 2x werd er gelijk gespeeld en 3x werd er verloren. Daarentegen wist VVOG van de 12 uitwedstrijden er maar 2 in winst om te zetten en leed het 6x verlies.

VVOG reist af naar ter Leede met de nieuwe coach Dwight Lodeweges, die na het opstappen van Raymond Schuurman bereid is gevonden om wat eerder de taak van trainer/coach op zich te nemen. Een goede motivatie voor de ploeg om de uitbalans komende zaterdag te verbeteren en een 3e uitoverwinning bij te schrijven.

De wedstrijd aan de Roodemolenweg in Sassenheim begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter van Kommer, bijgestaan door de heren van Westen en Reinshagen.