Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 602
Vertrek supportersbus: 13:45

VVOG maakt het zichzelf onnodig moeilijk, maar wint wel!

Op een zonnig sportpark Panhuis heeft VVOG vandaag met 1-2 gewonnen. Hierdoor stijgt de ploeg van Dwight Lodeweges naar plek 13 en neemt DOVO de rode lantaarn over van Goes.

Eerste helft

Net als tegen Ajax kende VVOG weer een droomstart. Achterin veroverde Bruce Lucke in de 4e minuut de bal, passeerde soepel een mannetje aan de zijlijn en gaf daarna met buitenkant rechts een ‘Modric-bal’ op de weglopende Jeremy de Graaf. Die kwam netjes voor zijn man en met de punt van zijn schoen wist hij de bal nog net langs de uitkomende DOVO-doelman Jeroen Vrolijk te tikken: 0-1. Daarna een wat sterker DOVO dat VVOG wat terug wist te dringen, maar de voorzetten en corners die dit mini-offensief opleverden werden nooit echt gevaarlijk of vormden een eenvoudige prooi voor de verdediging van de groenen. Halverwege de eerste helft nam VVOG het commando weer over en creëerde het kans op kans. Zo zette Perry Biya met een mooie combinatie de opkomende Job Hoogedoorn vrij voor de goal, maar de DOVO-doelman wist door goed uitkomen erger te voorkomen. Daarna gingen schoten uit de tweede lijn van Biya (2 keer naast getikt) en Dijkhof (net over de lat) verloren. In de 39e minuut nog een vlammend schot van Dijkhof, maar doelman Vrolijk kom die bal ter nauwernood keren. In de 42e minuut nog een sterke actie van Dailey Groenewegen die goed doorzette en de bal via een 1-2’tje met Jeremy de Graaf terugkreeg en alleen op het DOVO-doel afging. Maar in twee instanties wist Jeroen Vrolijk zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Ook een schot van Biya werd nog gekeerd en een listig lobje van Dijkhof ging over. Deed DOVO dan helemaal niets? Daar kwam het eigenlijk wel op neer. De Veenendalers excelleerden in foute passes en ballen over de lijn, maar dankzij hun doelman zaten ze nog steeds in de wedstrijd.

Tweede helft

VVOG ging voort met een ongewijzigde elf, maar bij DOVO twee wissels. DOVO probeerde er wat meer opportunisme in te gooien, maar VVOG bleef de gevaarlijkere ploeg. In de 52ste minuut kreeg De Graaf een forse zet in de rug waardoor hij een goede voorzet van Snijders niet in kon koppen. Sowieso kreeg de VVOG-spits vandaag flink wat schoppen en tikken op de enkels, waardoor hij de wedstrijd helaas niet af zou kunnen maken. Even daarna mocht Snijders na een mooie 1-2 met Jeremy van rond de 11-meter uithalen, maar zijn volley werd het doel uitgetikt door een uitblinkende Jeroen Vrolijk. In de 65e minuut leek dan toch eindelijk de verlossende 0-2 te komen. Perry Biya veroverde de bal op de rand van de 16 en ging vanaf links op doelman Vrolijk af, zijn schot ging echter voorlangs. Ook een tweede goede schietkans was vandaag niet aan Jeffrey Snijders (hij speelde verder een prima wedstrijd) besteed. Hij schoot de voorzet van Dean van Ooijen te haastig en slap in.

Maar ja, als je zelf zoveel kansen om zeep helpt, dan roep je de ellende over je af (oude voetbalwet) en dat gebeurde ook in de 77e minuut. De ingevallen Jake Wollgarten maakte een lichte overtreding op de rand van de 16. De vrije trap oogde ongevaarlijk, maar Polhoud had de bal niet klem. Hij ging vervolgens achter de wegstuiterende bal aan, maar daarbij gaf hij een DOVO-speler een zet in de rug: strafschop uit het niets voor DOVO! Dit cadeautje werd vervolgens door Ozturk uitgepakt.

VVOG zat echter niet bij de pakken neer. In de 86e minuut dwongen de groenen een corner af aan de rechterkant. Donovan Bock kwam helemaal over om de bal met zijn ‘gouden linker’ te nemen en de corner schampte de paal waarna Dean van Ooijen er als de kippen bij was om de bal van dichtbij tot doelpunt te promoveren: 1-2! DOVO ging daarna op jacht naar de 2-2, maar alle hoge ballen voor de pot brachten de VVOG-verdediging niet meer in gevaar. VVOG kreeg via Biya en El Hamdi nog kansen op 1-3, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning wist VVOG weer een plaatsje te klimmen (Ajax verloor). De kans op lijfsbehoud wordt steeds groter en VVOG staat zelfs bovenaan in de derde periode met 7 uit 3 (dat zegt natuurlijk niks, maar het is wel leuk om te vermelden). De ploeg lijkt net op tijd haar vorm herpakt te hebben en kan zich opmaken voor een mooi slot van de competitie. Veilig zijn we echter nog allerminst. Aanstaande zaterdag speelt VVOG thuis tegen Goes waar uit nog 2-2 tegen werd gespeeld. Komt dat zien!