Datum Zaterdag 07-05-2022
Wedstrijdnummer 586
Scheidsrechter M.A. (Mike) de Bruijn

VVOG Harderwijk trekt in thuiswedstrijd tegen koploper FC Lisse aan het kortste eind

VVOG Harderwijk heeft de thuiswedstrijd tegen koploper FC Lisse met 0-2 verloren. Deze eindstand stond al na 22 minuten op het scorebord.

VVOG Harderwijk startte weer met Paul Eppink in de basis. Jeffrey Snijders was geschorst en Rafik El Hamdi stond met een knieblessure langs de kant. Jake Wollgarten had wel een basisplaats vandaag gekregen van trainer Lodeweges.

FC Lisse startte overweldigend want in de derde minuut werd Enzo Stroo op links weggestuurd (in buitenspelpositie?). Vanaf een meter of tien schoot hij keihard binnen door de benen van Paul Eppink die zijn handen er nog wel achter kreeg maar niet genoeg: 0-1.

FC Lisse was vaster aan de bal en ze konden elkaar goed vinden. Dit leidde in de 22e minuut al tot de 0-2. Op de rechterkant werd Jaap Zwetsloot weggestuurd en zijn voorzet was op maat en wederom Enzo Stroo was het eindstation. Tussendoor had Jake Wollgarten nog geel ontvangen van scheidsrechter De Bruijn.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg VVOG Harderwijk wat meer vat op het spel van FC Lisse en kreeg het ook wat kansjes. In de 28e minuut kopte Dean van Ooijen knap door op Jeremy de Graaf maar hij kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Een paar minuten later was het Dean van Ooijen zelf die een goede kans kreeg op de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging net langs de paal.

Na de rust pakte VVOG Harderwijk wel het initiatief. Grote kansen leverde dit echter nog niet op. Wel kreeg Mobarak Adouch geel voorgeschoteld na een overtreding op Pernelly Biya. Ook Bruce Lucke ontving geel na een overtreding op Enzo Stroo.

In de 56e minuut kreeg VVOG Harderwijk een vrije trap, maar Jeremy de Graaf schoot de paal langs de verkeerde kant van de paal. Ook een schot van Pernelly Biya vond geen genade in de ogen van keeper Eric Cummins.

Inmiddels hadden beide ploegen al volop gewisseld. Bij VVOG Harderwijk had Jake Wollgarten in de 65e minuut het veld verlaten met een blessure. Donovan Bock kwam voor hem in het veld. Ook kwam Matthias in ’t Anker nog in het veld voor Bruce Lucke. Dit veranderde echter niet het spelbeeld. VVOG Harderwijk liet het er niet bij zitten maar FC Lisse liet zien niet voor niets koploper te zijn in de derde divisie en speelde de wedstrijd professioneel uit. Zo eindigde de wedstrijd dan ook met een 0-2 nederlaag. Door de uitslagen op de andere velden zijn de ploegen onder VVOG dichterbij gekomen en is Ajax over VVOG heen gegaan. De spanning onderin is dus te snijden met nog vijf wedstrijden te gaan.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma.

Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - FC Lisse

Aanstaande zaterdag treft VVOG Harderwijk de koploper FC Lisse.

FC Lisse deed afgelopen zaterdag goede zaken en versloeg Sparta Nijkerk na een spectaculaire slotfase met 4-2. Met deze overwinning werd Sparta Nijkerk op zeven punten gezet en kan de kampioensaspiraties voorlopige even in de koelkast zetten. Grote man van de wedstrijd was wederom Enzo Stroo met twee doelpunten in de ultieme slotfase van de wedstrijd. Stroo is met achttien doelpunten dan ook de topscorer van FC Lisse. FC Lisse staat nu vijf punten los van Sportlust ’46 en zeven punten van Sparta Nijkerk dit met nog zes wedstrijden voor de boeg.

VVOG Harderwijk verloor afgelopen zaterdag met 4-0 van nummer twee op de ranglijst Sportlust ’46. De ruststand van 4-0 werd ook de eindstand in een wedstrijd waarin VVOG Harderwijk in fases goed mee voetbalde en ook de nodige kansen kreeg maar twee persoonlijke fouten bracht al snel een 2-0 achterstand op het bord en waren de Harderwijkers niet meer bij machte het tij te keren. En nu ontvangt het de koploper. De uitwedstrijd werd weliswaar met 4-2 verloren maar was VVOG Harderwijk zeker niet kansloos. VVOG Harderwijk staat weliswaar nog op een veilige 14e plek maar vanaf plek 12 staat alles nog heel dicht bij elkaar. Het is dus zaak om de punten in Harderwijk te houden.

Het zal een zware opgave zijn tegen de Lissenaren maar zeker niet onmogelijk als iedereen achter onze jongens gaan staan zal dit zeker helpen. De scheidsrechter van dienst is M.A. ( Mike ) de Bruijn en hij zal worden geassisteerd door J.
( Jaimy ) Pleijte en M.J.H. ( Mark ) Pelgrom.

Wij wensen iedereen een mooie maar bovenal sportieve wedstrijd toe.