Datum Zaterdag 16-04-2022
Wedstrijdnummer 584
Scheidsrechter D. (Daan) Schaper

VVOG en Ajax delen de punten

In een boeiend duel heeft VVOG met 1-1 gelijkgespeeld tegen directe concurrent Ajax. Die eindstand deed recht aan het spelbeeld. Door dit resultaat blijft VVOG op een 14e plaats in een competitie die met de week spannender wordt.

1e helft

VVOG kende vandaag een droomstart, want na exact 1 minuut schoot Rafik el Hamdi vanaf de rand van de 16 de groen-witten op voorspong. Met een geplaatste volley in de linkerhoek liet hij Ajax-doelman Virgil Deen kansloos: 1-0. VVOG bleef ook daarna wat sterker, maar van dichtbij wist Dean van Ooijen een mooie vrije trap van Dijkhof niet binnen te koppen en een omhaal in de 15e minuut van De Graaf ging net over de deklat. Geleidelijk kantelde het spelbeeld daarna en Ajax kreeg halverwege de eerste helft een veldoverwicht. Dit leverde ook kansen op voor Jip Bartels en Kai de Jonge, maar hun pogingen van dichtbij gingen over het doel en in een 1-op-1 situatie wist Bruce Lucke een schot van een van de Ajax-spitsen nog knap te blokken.

2e helft

Met een ongewijzigd elftal begon VVOG goed aan de tweede helft. In de 49e minuut werd Jeremy de Graaf met een lange bal van Lucke de diepte in gestuurd. Hij kapte zijn directe tegenstander netjes uit, maar met een mooie reflex wist de Ajax doelman de 2-0 te voorkomen. Daarna kwam Ajax steeds meer opzetten. Met Eyong Enoh op het middenveld won Ajax veel duels en ging het ook voetballend beter lopen. Steeds vaker kwam Ajax voetballend door zonder echt heel gevaarlijk te worden. Toch kwam de gelijkmaker er wel degelijk. Aan de rechterkant werd een vrije trap snel genomen op een van de diepgaande buitenspelers en de scherpe voorzet werd van dichtbij binnengewerkt door Miso-Danso (76. 1-1). Beide ploegen gingen in een boeiende slotfase op jacht naar de overwinning. Polhoud redde nog een keer van dichtbij met een katachtige redding en VVOG kreeg nog kansjes via Bottenheft (vergat te schieten) en Dijkhof (naast), maar gescoord werd er niet meer.

Het gelijke spel deed recht aan het spelbeeld, maar doordat directe concurrenten Harkemase Boys en VVSB wonnen, en Goes, Odin en Ajax dus gelijkspeelden blijft alles in het rechterrijtje dicht bij elkaar staan. Ieder punt is cruciaal in deze competitie. Aanstaande maandag mag VVOG op bezoek bij DOVO dat de naar voren gehaalde wedstrijd tegen Harkema met 1-0 verloor, maar wel twee dagen extra hersteltijd heeft.

Voorbeschouwing paasweekend

Nog 10 wedstrijden voor VVOG in dit seizoen, waarvan 6 thuis en 4 uit.
In het komend paasweekend speelt VVOG twee wedstrijden.

Zaterdag komt Ajax naar Harderwijk en op tweede Paasdag gaat VVOG naar DOVO in Veenendaal. De uitwedstrijd van VVOG afgelopen zaterdag bij Ter Leede leverde een 1-2 overwinning op voor VVOG. Met de behaalde 3 punten heeft VVOG de directe aansluiting met de veilige middenmoot in de Derde Divisie bereikt. Odin’59 is achterhaald, met Harkemase Boys staan we gelijk en Ajax staat op +1 ten opzichte van VVOG. Ajax speelde afgelopen zaterdag tegen Harkemase Boys en verspeelde in de laatste minuten een 1-0 voorsprong. De 10 uit Harkema (Voest kreeg een rode kaart) stapten blijmoedig met een 1-1 de bus in. Met het punt verschil is direct het belang van de komende wedstrijd tegen Ajax aangetoond. Met een thuisoverwinning wipt VVOG in punten over Ajax heen.

Op 27 november 2021 speelde VVOG een geweldige wedstrijd qua score in Amsterdam. De wedstrijd werd met maar liefst 3-6 gewonnen, waarbij Jeremy de Graaf 5x het net wist te vinden. Met de steun van het publiek moeten de mannen van trainer Dwight Lodeweges in staat zijn om de drie punten in Harderwijk te houden en daarmee de derde overwinning op rij te halen.

Maandag speelt VVOG de uitwedstrijd in Veenendaal tegen DOVO. DOVO verspeelde afgelopen zaterdag in de laatste 10 minuten een 3-0 voorsprong tegen VVSB. Het werd een 3-3 gelijkspel. Donderdag 14 april speelt DOVO eerst nog een wedstrijd uit tegen Harkemase Boys. Zaterdag heeft DOVO dan een vrije dag om op Paasmaandag de wedstrijd tegen VVOG te spelen. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen (directe) degradatie. Bij winst op Ajax én DOVO in dit Paasweekend slaat VVOG een behoorlijk gat met de onderste 4 plaatsen en doen we lekker mee in de stand in de derde periode.

De thuiswedstrijd tegen DOVO op 21 augustus 2021 in Harderwijk leverde DOVO in de 94e minuut door een doelpunt van Pepijn van der Wissel nog een 3-3 gelijkspel op. Maar we herinneren ons ook nog de laatste uitwedstrijd tegen DOVO op 7 september 2019 toen
DOVO – VVOG eindigde in een 7-5 overwinning voor DOVO. Maar laten we het maar wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Gefocust blijven op elke wedstrijd, geen onnodige gele of rode kaarten oplopen en vol strijd de wedstrijd met de tegenstander aangaan.

Het is trainer Dwight Lodeweges wel toevertrouwd om de ploeg goed voor te bereiden op deze twee belangrijke wedstrijden in het Paasweekend.