Datum Zaterdag 30-10-2021
Wedstrijdnummer 764

VVOG Harderwijk in ultieme slotfase naast GOES

VVOG Harderwijk heeft in de uitwedstrijd bij GOES een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Trainer Raymond Schuurman kon vandaag weer beschikken over Job Hoogendoorn. Hierdoor kwam Dean van Ooijen weer op de bank terecht.

VVOG startte de wedstrijd uitstekend en ging vol de strijd aan op het gladde veld van GOES. Het leverde al gauw een gele kaart op voor Yasin Kurt na een overtreding op Sven Mbikulu. In de zesde minuut kwam VVOG Harderwijk al op voorsprong. Mitchel Dijkhof kreeg de bal op 20 meter van de goal aangespeeld en hij liet keeper Lentink met een schot in de verre hoek kansloos. In de 33e minuut had VVOG de voorsprong nog uit kunnen breiden maar de vrije trap van Mitchel Dijkhof ging via de paal weer het veld in. De rust leek in te gaan met een 0-1 voorsprong maar vlak voor rust sloeg de vlam even in de pan. Randy Onuoha maakte een slaande beweging en kreeg van Scheidsrechter Shukrula de rode kaart. Een heel onnodige kaart waarmee hij zijn team zwaar dupeerde. Het werd nog erger want in de 46e minuut kreeg Paul Eppink een voorzet van de zijkant niet onder controle en Elloukmani was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen. Zo ging de rust in met een 1-1 stand.

Na de rust waren Mitchel Dijkhof en Pernelly Biya in de kleedkamer achtergebleven. Hun vervangers waren Dean van Ooijen en Zakaria Fadili. Het10-tal van VVOG Harderwijk wist GOES in bedwang te houden en verscheen zelf regelmatig gevaarlijk voor de goal van GOES. In de 54e minuut ging het echter weer mis op een knullige manier. Een terugspeelbal van Dailey Groenewegen op Paul Eppink zou geen probleem voor de doelman moeten zijn. Hij gleed echter weg en Sylvio Hage kon makkelijk de 2-1 op het scorebord zetten. VVOG liet het er niet bij zitten en ging de strijd vol aan.

In de 69e minuut kwam Mark Bottenheft in het veld voor Rafik El Hamdi. VVOG Harderwijk moest risico’s nemen en daarmee kreeg GOES wat kansen maar werden niet benut door Tiebosch en Manengela. Ook VVOG kreeg kansen maar Jeremy de Graaf stuitte tot tweemaal toe op keeper Lentink. De overwinning leek dan ook naar GOES te gaan maar in de 94e minuut hield Job Hoogendoorn aan de zijlijn een bal binnen. Zijn voorzet werd binnengetikt door Jeremy de Graaf. In de ultieme slotfase moest er bij GOES nog een veldspeler in de goal
aangezien er geen wisselkeeper aanwezig was. Maar dit veranderde niets meer aan de uitslag.

Paul Eppink, Jeffrey Snijders, Dailey Groenewegen, Jake Wollgarten, Randy Onuoha, Mitchel Dijkhof (46/Dean van Ooijen), Rafik El Hamdi (69/Mark Bottenheft),Yasin Kurt, Pernelly Biya (46/Zakaria Fadili), Jeremy de Graaf, Job Hoogendoorn