Aanvang 18:00
Wedstrijdnummer 693
Vertrek supportersbus: 15:45

VVOG Harderwijk neemt een punt mee uit bij VVSB Noordwijkerhout

VVOG Harderwijk heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen de op dat moment medekoploper VVSB.

Trainer Schuurman kon weer een beroep doen op Jake Wollgarten die na een blessure weer terugkeerde in de basis. Daarnaast deed hij weer een beroep op Paul Eppink in de goal en Mitchel Dijkhof startte ook in de basis en dit ging ten koste van Donovan Bock.

VVSB kwam in het veld met een heel sterk aanvalstrio Steltenpol, Zchusschen en de van ODIN overgekomen Halman. Een trio goed voor veel doelpunten maar deze wedstrijd goed in het bedwang gehouden VVOG Harderwijk verdediging met Paul Eppink aan het hoofd. De openingsfase was voor VVSB maar VVOG Harderwijk nam al snel het initiatief over en werd sterker. De grootste kans was voor Mitchel Dijkhof. Alleen voor keeper Valk schoot hij naast.

In de 35e minuut moest VVSB al wisselen. Steltenpol moest plaats maken voor Van Doorneveld. Vlak voor rust kwam VVOG Harderwijk wel op een op dat moment verdiende voorsprong. Een snelle inworp kwam terecht bij Jeremy de Graaf. Deze leverde een voorzet af die Job Hoogendoorn alleen nog maar binnen hoefde te tikken en de stand op 0-1 zette voor VVOG Harderwijk.

In de rust had VVOG Harderwijk gewisseld Jake Wollgarten was in de kleedkamer achtergebleven en Dean van Ooijen maakte zijn opwachting. VVSB kwam ook in de tweede helft wat beter uit de startblokken. En kwam in de 60e minuut dan ook op 1-1. Een voorzet van Dompig bereikte Van Doorneveld en deze liet Paul Eppink kansloos bij de eerste paal.
In de 62e minuut kwam Mark Bottenheft in het veld voor Mitchel Dijkhof. Daarna ontspon zich een wedstrijd die beide kanten op kon gaan met kansen voor beide teams. Schoten van Jeremy de Graaf en Jeffrey Snijders werden gepareerd door keeper Valk van VVSB.

Een kopbal van van de Assem werd van de lijn gehaald door Dean van Ooijen maar ook een kopbal van Bruce Lucke werd door een VVSB verdediger van de doellijn gehaald. Vlak voor tijd was er een enorme scrimmage voor het doel van VVSB. Het was eigenlijk een wonder dat de bal niet over de doellijn van VVSB belandde. Zo eindigede deze wedstrijd op 1-1. Een boeiend duel waar VVOG Harderwijk zeker mee verder kan.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Stedeco uit Hoornaar.

Paul Eppink, Jake Wollgarten ( 46 / Dean van Ooijen), Dailey Groenewegen, Bruce Lucke, Jeffrey Snijders, Mitchel Dijkhof ( 61/ Mark Bottenheft), Job Hoogendoorn, Jeremy de Graaf, Yasin Kurt , Rafik El Hamdi, Pernelly Biya