Datum Zaterdag 28-08-2021
Wedstrijdnummer 675
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG op valreep naast ODIN'59

Ook de tweede wedstrijd heeft VVOG afgesloten met een gelijkspel. Tegen Odin werd het een 2-2 gelijkspel na een 1-1 ruststand.

VVOG startte vandaag met een wijziging in de beginopstelling. Jeffrey Snijders was terug van een schorsing. Zakaria Fadili startte hierdoor op de bank. VVOG ging goed van start en in de 5e minuut bracht Job Hoogendoorn VVOG al op een 0-1 voorsprong met een droog schot waarmee hij doelman Meendering het nakijken gaf. De eerste 15 tot 20 minuten was er dan ook niets aan de hand. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Odin ‘59 beter in de wedstrijd. Ze zette steeds meer en beter hoog druk op de VVOG verdediging en VVOG kwam er steeds minder goed uit en moest zich meer en meer beperken tot verdedigen. Met name probeerde Odin het via de zijkanten en zeker Randy Onuoha had het moeilijk met zijn directe tegenstander. De zeer fysieke Al Mahdi van Odin was een constante
kwelgeest voor VVOG defensie Veelal werd de lange bal gehanteerd maar deze waren meestal een prooi voor de Odin verdediging. In de 30e minuut kwam VVOG nog goed weg . Een schot van Sam Aarts ging maar net naast de goal van Wouter Polhoud. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Geklungel in de verdediging bracht de bal bij Joey Kooge. Deze van Kolping Boys komende middenvelder schoot de bal in de kruising en bracht de 1-1 op het scorebord. Tussentijds was er ook nog een gele kaart voor Nick Burger na een overtreding op Rafik
El Hamdi maar ook Randy Onuoha kreeg geel na een duw richting Michael Lanting van Odin.

De rust ging in met een 1-1 stand. Na rust was er een wissel bij VVOG. Mitchel Dijkhof was in het veld gekomen voor de in de kleedkamer achtergebleven Randy Onuoha. Hierdoor verhuisde Donovan Bock naar de linksback plaats en werd Mitchel Dijkhof middenvelder.

Vooralsnog werd het spelbeeld van voor rust niet veranderd en het werd zelfs 2-1 voor Odin. Een pass van Michael Lanting op wederom Joey Kooge werd door laatste knap binnengeschoten. Deze Michael Lanting van Go Ahead Kampen overgekomen met zijn 36 jaar de oudste man op het veld maar was veelal een rustpunt op het middenveld voor de Heemskerkers.

Na de 2-1 werd VVOG sterker. Odin liet zich wat inzakken en gokte op de counter. Het spel was nog niet grandioos maar VVOG kreeg kansjes. Helaas moest Jeremy de Graaf zich met een blessure laten vervangen door Matthias in ’t Anker. Een aderlating voor VVOG.

In de 62e minuut kreeg Job Hoogendoorn al de kans om gelijkmaker op het scorebord te zetten uit een voorzet van de weer onvermoeibare Jeffrey Snijders. In minuut 73 wisselde beide partijen. Doelpuntenmaker Joey Kooge werd naar de kant gehaald. Zijn vervanger werd Thom de Vries. Ook VVOG wisselde Donovan Bock werd vervangen door Zakaria Fadili. Een aderlating voor Odin was
de blessure van Nick Burger . Deze werd vervangen door Dustin Mijnders.

VVOG werd steeds brutaler en kreeg een aantal goede kansen voor onder andere Job Hoogendoorn en Pernelly Biya. Het moest wel oppassen voor de counters van Odin. Een van deze mogelijkheden deed zich voor in 82 e minuut. Bruce Lucke leed balverlies moest dit corrigeren door een overtreding. De vrije trap ging over de goal van Wouter Polhoud.

In de 84e minuut kreeg VVOG waar het op dat moment ook recht op had. Job Hoogendoorn werd de diepte ingestuurd en legde de bal keurig terug op Mitchel Dijkhof. Vanaf elf meter schoot hij de bal langs doelman Meendering en de 2-2 op het scorebord.

Na dit doelpunt ging het duel alle kanten op. Odin kreeg twee grote kansen. De eerste werd gered door Wouter Polhoud en bij de tweede bracht de paal redding. Ook VVOG kreeg nog kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Trainer Schuurman bracht Bart Hoeve een paar minuten voor tijd nog in het veld voor de vermoeide Jeffrey Snijders.

Na vijf minuten blessuretijd floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Stan Teuben voor het einde van de wedstrijd en kon VVOG een punt meenemen uit Heemskerk. Volgende week de thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen.

Wouter Polhoud, Jeffrey Snijders ( 89 Bart Hoeve), Daley Groenewegen , Bruce Lucke, Randy Onuoha ( 46 Mitchel Dijkhof), Pernelly Biya, Rafik El Hamdi , Yasin Kurt, Donovan Bock ( 73 Zakaria Fadili), Jeremy de Graaf ( 60 Matthias in ’t Anker), Job Hoogendoorn.