Datum Zaterdag 27-11-2021
Wedstrijdnummer 630

De Graaf loodst VVOG met vijf goals langs Ajax Zaterdag

Op een leeg Sportpark De Toekomst heeft VVOG in een spektakelstuk drie punten bijgeschreven. De in bloedvorm verkerende Jeremy de Graaf scoorde maar liefst vijf (!) keer waardoor de groenwitten uiteindelijk met een 3-6 overwinning terugkeerden naar Harderwijk.

Ten opzichte van de verloren thuiswedstrijd tegen Sportlust kende de opstelling van VVOG één wijziging. Zakaria Fadili kreeg een kans in de basiself en dat ging ten koste van Pernelly Biya. Nadat de scheidsrechter een kwartier later voor de start van de wedstrijd had gefloten, de spelersbus had vertraging door een file, schoot VVOG uit de startblokken. Jeremy de Graaf bekroonde een prachtige aanval door in de eerste minuut de 0-1 binnen te schieten. Na de openingstreffer had de ploeg van Raymond Schuurman de smaak te pakken. Op aangeven van De Graaf tekende Jeffrey Snijders voor de 0-2: een geweldig begin in Amsterdam.

Maar Ajax gaf na de vroege tegendoelpunten de moed niet op. In de negentiende minuut zorgde Tristan Buis voor de aansluitingstreffer. Bij de Amsterdammers groeide het geloof in een goed resultaat en dat resulteerde in een sterke fase van de thuisploeg. Jeremy de Graaf maakte hier echter in de 40ste minuut een einde aan. Job Hoogedoorn werd na een prima actie neergehaald in de zestienmeter en De Graaf benutte de gegeven strafschop: 1-3.

De ploeg van Raymond Schuurman leek met een fijne marge aan de thee te gaan, maar in de 43ste minuut was het opnieuw Tristan Buis die met een wereldgoal voor de 2-3 zorgde. Na een welverdiende pauze ging VVOG op dezelfde voet verder. In de 47ste minuut kregen de groenwitten weer een penalty. Oud-Ajacied Jake Wollgarten werd in de zestien gevloerd en opnieuw was het Jeremy de Graaf die koel binnenschoot. Het betekende zijn derde goal van de middag en dus een hattrick.

Maar de honger van de spits was nog niet gestild. De Graaf zorgde in de 61ste en de 69ste minuut ook nog voor de 2-5 en 2-6: een fantastische prestatie. In de slotfase van de wedstrijd kwam Ajax Zaterdag via Jip Bartels nog wel terug tot 3-6, maar de marge was te groot om in blessuretijd nog op zoek te kunnen gaan naar een resultaat.

VVOG keerde dus met een driepunter op zak terug naar Harderwijk. Jeremy de Graaf is door zijn vijf goals nu mede-topscorer van de Derde Divisie Zaterdag (12 doelpunten). Volgende week kan VVOG het goede spel een vervolg geven in de streekderby tegen Sparta Nijkerk!