Competitie
Datum Dinsdag 22-03-2022
Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 787
Vertrek supportersbus: 18:30

VVOG pakt broodnodige 3-punter in Hoornaar

In een doordeweekse inhaalwedstrijd heeft VVOG de eerste overwinning van 2022 geboekt, en dat werd meteen een ruime overwinning: middenmoter Stedoco werd in eigen huis met 1-4 verslagen. Daardoor klimmen de groen-witten van plek 17 naar plek 15 op de ranglijst.

1e helft

Door diverse blessures en een schorsing van Snijders mochten Bart Hoeve en Milan Holstege weer hun opwachting in de basis maken en ook Jake Wollgarten was weer terug na een korte vakantie. In de eerste helft een beter Stedoco dat met name over de flanken telkens goed doorkwam. Daar kwamen de backs van VVOG te vaak 1 tegen 2 te staan door goed doorbewegen van Stedoco. Dat leidde ook tot een handvol kansen, maar reddingen van Polhoud, het houtwerk en een bal die van de lijn werd weggewerkt zorgden ervoor dat VVOG de nul wist vast te houden. Ondanks het veldoverwicht van de gastheren was VVOG wel degelijk gevaarlijk, maar counters werden niet altijd goed uitgespeeld. Halverwege de eerste helft dan toch plotsklaps de 0-1 door een beauty van Jeremy de Graaf. Hij haalde van een meter of 22 uit en de bal ging vol het rechterkruis in. De vreugde was echter van korte duur, want 2 minuten later was het alweer gelijk. Stedoco mocht tot in het strafschopgebied combineren en Etien Marina wist van dichtbij de bal zorgvuldig langs de uitgekomen Wouter Polhoud te plaatsen: 1-1. Toch wist VVOG weer op te veren, want in de 41e minuut wist Perry Biya een snel uitgevoerde counter in tweede instantie doeltreffend af te ronden. En zo mocht VVOG met een 1-2 voorspong gaan rusten.

2e helft

In de tweede helft wist Dean van Ooijen al snel de 1-3 te maken uit een corner. De bal viel in de doelmond en de snelle Van Ooijen was er als de kippen bij om van dichtbij te scoren. Loon naar werken voor de week in week uit hardwerkende aanvaller die lijf en leden niet spaart om ballen te veroveren. Daarna leek het geloof bij Stedoco op een goed resultaat geleidelijk weg te vloeien. VVOG bleef compact spelen en hield de organisatie in stand. El Hamdi blokte op de rand van de 16 nog twee gevaarlijke schoten en wat lange ballen voor de pot gingen rechtstreeks achter of waren een prooi voor de solide keepende Polhoud.

Halverwege de tweede helft gooide Job Hoogedoorn de wedstrijd definitief op slot. Op de rand van de 16 passeerde hij diverse Stedoco verdedigers tot de bal goed voor zijn pantoffel lag en hij met een mooie boogbal de keeper van Stedoco wist te verschalken. In de slotfase mocht Max Jansen nog zijn officiële debuut voor VVOG maken, maar ondanks dat VVOG nog wat kansjes had en er nog vermeend hands door een Stedoco-verdediger werd gemaakt bleef de 1-4 op het scorebord staan. Een prachtig resultaat!

Al met al heeft een hardwerkend VVOG een heel belangrijke driepunter weten te behalen. Hopelijk kan het groen-witte keurkorps deze lijn doorzetten tegen Staphorst aanstaande zaterdag.

Locatie

Groeneweg 59 4223 MG Hoornaar

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.