Datum Zaterdag 13-11-2021
Wedstrijdnummer 527
Vertrek supportersbus: 13:15

VVOG Harderwijk laat punten in Staphorst

VVOG heeft vandaag na een enerverend duel de punten moet laten in en tegen Staphorst. Staphorst trok met een 4-3 zege aan het langste eind.

VVOG trainer Raymond Schuurman had Mark Bottenheft centraal achter in gezet en hij deed dit meer als behoorlijk. Hierdoor kon Jake Wollgarten meer naar zijn eigen stek als linker vleugelverdediger.

VVOG begon de wedstrijd voortvarend onder leiding van scheidrechter ter Brake. De in het nabij Staphorst gelegen Dedemsvaart wonende ter Brake floot ( zoals gewoonlijk) weer zijn geheel eigen wedstrijd al was de nederlaag zeker niet aan hem te wijten. Trainer Raymond Schuurman zal zeker een aantal spelers eens op het hart moeten drukken dat er sprake moet zijn van gedisciplineerd gedrag in het veld. Nadat Randy Onuoha rood ontving in de uitwedstrijd in en tegen Goes waardoor een zekere overwinning teniet werd gedaan is het ook vandaag weer zover. Bij een 1-3 stand in het voordeel van VVOG en VVOG het spel dicteerde werd Rafik El Hamdi terecht met rood van het veld gezonden na een overtreding op Schra. Hierdoor dupeerden zij het hele elftal en lieten daarbij een zekere vijf punten schieten.

VVOG begon goed aan de wedstrijd . Bij de eerste de beste aanval schoot Mitchel Dijkhof naast het doel van doelman Maats. Maar het was Staphorst dat de score opende. Een hoekschop werd ingekopt door Muis en Haanstra kopte vrij binnen. VVOG nam daarna langzamerhand het spel in handen. Waarbij Staphorst vaak de lange bal hanteerde op de snelle buitenspelers Reuvers en de Grote probeerde VVOG met ( zeker op dat moment) goed veldspel het doel van Staphorst te bestoken. Na nog een kansje voor de Grote in de 12e minuut was het Jeremy de Graaf die uit een afgeslagen corner de 1-1 op het scorebord zette. Het gevaar van Staphorst kwam daarna vooral uit corners waarbij de boomlange Mulder, Muis en Haanstra gevaarlijk waren.

In de 23e minuut kwam VVOG toch op voorsprong een knappe voorzet kwam via een Staphorst been bij Dean van Ooijen en deze liet doelman Maats wederom kansloos. Voor rust kregen Jeffrey Snijders nog geel voor een overtreding op De Grote en Mulder van Staphorst na een overtreding op Dean van Ooijen. Staphorst was zoekende en VVOG werd sterker en kreeg ook kansen op uitbreiding van de voorsprong. Vlak voor rust schoot eerst Mitchel Dijkhof op de lat, kopte Job Hoogendoorn net naast en een stifje van Dean van Ooijen had ook beter lot verdiend.

Na rust kwamen beide elftallen ongewijzigd terug. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Jeremy de Graaf een diepe bal van Jeffrey Snijders op waarde inschatte en doelman Maats in de verre hoek verschalkte en de 1-3 op het scorebord zette. Nog geen vijf minuten later had Rafik el Hamdi de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien. Hij kon wederom na een goede pass van achteruit alleen op keeper Maats afgaan. Maar deze redde nu wel knap op zijn inzet.

In de 60 e minuut zette de rode kaart van Rafik El Hamdi de wedstrijd helemaal op zijn kop. Tot dit moment dicteerde VVOG de wedstrijd maar na deze rode kaart nam Staphorst het initiatief. In de 67e minuut kwam Staphorst op 2-3 . Een voorzet werd door de Grote binnengekopt. Paul Eppink was nu kansloos maar hield VVOG daarna nog een paar keer op de been door goede reddingen. In de 68e
minuut zag scheidsrechter ter Brake een overtreding in het strafschopgebied van VVOG. Jake Wollgarten kreeg daarbij ook nog geel. Haanstra liet Pauk Eppink kansloos. De wedstrijd was binnen tien minuten geheel gekanteld in het voordeel van Staphorst.

Trainer Schuurman bracht nog Pernelly Biya en Donovan Bock in het veld voor Mitchel Dijkhof en Job Hoogendoorn maar dit bracht geen verandering. VVOG trachtte met lange ballen Jeremy de Graaf te bereiken. De Staphorst defensie had de handen vol aan hem maar ook bij hem vloeiden de krachten weg. Pernelly Biya kreeg in de slotfase nog geel voor een overtreding. Voor een zelfde overtreding begaan door Mulder van Staphorst bleven de kaarten in de zak. Het had voor Mulder overigens een tweede gele kaart geweest. Uiteindelijk leek VVOG nog met een gelijkspel naar huis te gaan maar in de ultieme slotfase ( 92e minuut ) schoot Kin nog de 4-3 binnen en bleven de punten in Staphorst.

VVOG moet de wonden likken en volgende week thuis tegen Sportlust laten zien dat het 90 minuten het goede spel van de eerste 60 minuten van vandaag op het veld kan leggen. Dit zal echter zonder publiek moeten gebeuren.