Datum Zaterdag 09-10-2021
Wedstrijdnummer 610

VVOG leidt forse nederlaag in Ermelo

VVOG heeft vandaag een forse nederlaag geleden. Het werd na een 1-0 ruststand uiteindelijk 5-0 in de derby tegen DVS ’33 . Trainer Raymond Schuurman had dezelfde elf spelers in de basis staan als in de vorige wedstrijd tegen Excelsior’31 . Ook de deze week geblesseerde Jeffrey Snijders stond in de basis. Daarnaast was Rafik El Hamdi weer blessurevrij maar begon op de bank.

DVS’33 nam vanaf het begin het initiatief zonder tot echt grote kansen te komen terwijl VVOG
Harderwijk loerde op een uitbraak en veelal de ruimte zocht achter de verdediging van DVS ’33. De eerste helft kabbelde een beetje voort. Tot de 19 e minuut Veenhof maakte gebruik van het weifelende optreden van Randy Onuoha in de verdediging en schoot de 1-0 achter Paul Eppink.

VVOG Harderwijk had nog geen minuut later de gelijkmaker kunnen laten aantekenen maar Job Hoogendoorn stuitte op Kluiver en doelman Huiskamp. Het spel golfde op en neer. Een goed combinerend DVS ’33 kreeg wel wat kansjes maar ook VVOG Harderwijk liet zich niet onbetuigd. Kluiver kreeg een gele kaart van scheidsrechter Schaper omdat hij Job Hoogendoorn blokkeerde bij een uitbraak. Bij de gegeven vrije trap kwam de bal bij Jeremy de Graaf en deze legde af op Pernelly Biya maar deze kon de gegeven kans niet verzilveren. In de 37e minuut weet DVS ’33 zich door de VVOG verdediging heen te combineren waardoor Veenhof vrij kwam voor Paul Eppink maar deze redde grandioos. De rust brak aan met een 1-0 stand.

Na rust twee ongewijzigde elftallen. VVOG Harderwijk liet zien dat het zich niet neerlegde bij de achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 49e minuut leek de gelijkmaker op het scorebord te komen maar Jeremy de Graaf trof de lat. De rebound kon ook door Job Hoogendoorn niet worden verzilverd. In de tegenaanval werd Roemeon gevaarlijk maar de VVOG verdediging was alert. In de 54e minuut was DVS ’33 weer gevaarlijk voor de goal van VVOG maar het schot van Kruisheer was een prooi voor Paul Eppink. In de 63e minuut kwam DVS ’33 toch op een 2-0 voorsprong. Kruisheer schiet nu wel schitterend binnen. Keeper Paul Eppink was kansloos.

VVOG Harderwijk had inmiddels gewisseld. Rafik el Hamdi en Mark Bottenhft waren in het veld
gekomen voor Dean van Ooijen en Mitchel Dijkhof. Maar twee minuten later maakte DVS’33 de 3-0. Rafik El Hamdi kopte te zacht terug op keeper Paul Eppink. Roemeon was er als de kippen bij om de 3-0 aan te tekenen. De wedstrijd was gespeeld. VVOG gaf steeds meer ruimte weg en dat was koren op de molen van DVS ’33 met de snelle Roemeon. Bij DVS’33 kwam Nijland in het veld voor Veenhof. Ook trainer Raymond Schuurman wisselde door. Jeroen Buitenhuis en Zakkaria Fadili kwamen in het veld voor Randy Onuoha en Pernelli Biya. Het wedstrijdbeeld veranderde echter niet Nijland van DVS’33 krijgt twee uitgelezen mogelijkheden om DVS ’33 op 4-0 te zetten maar faalde in de afwerking. In de 79e is het toch raak. Een individuele actie van Van Dijk betekende de 4-0 voor DVS ’33. Bart Hoeve kwam nog Jeffrey Snijders aflossen. In de 87e minuut maakte Nijland toch nog de 5-0 wat tevens de eindstand betekende.

Een wedstrijd met misschien een wat geflatteerde uitslag maar verder een zeer verdiende
overwinning voor onze tegenstanders uit Ermelo. VVOG kan zich volgende week revancheren voor deze nederlaag. Het speelt dan de thuiswedstrijd tegen Ter Leede uit Sassenheim.

Paul Eppink , Jeffrey Snijders ( 79/Bart Hoeve) , Daley Groenewegen, Jake Wollgarten , Randy Onuoha ( 69/Jeroen Buitenhuis) , Yasin Kurt , Mitchel Dijkhof ( 59/Mark Bottenheft ), Dean van Ooijen ( 59/ Rafik El Hamdi ) , Job Hoogendoorn , Jeremy de Graaf , Pernelly Biya ( 69/Zakaria Fadili )