Competitie
Datum Zaterdag 21-08-2021
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 573
Veld 1
Scheidsrechter M. (Marcel) Roeleveld
Assistent-scheidsrechter A. (Arjan) Overwijk

VVOG en DOVO delen punten in spectaculair duel

Dat wedstrijden tussen VVOG en DOVO voor spektakel zorgen hebben we de afgelopen seizoenen al gezien. Ook deze uitgave was hierop geen uitzondering.

VVOG-trainer Raymond Schuurman had gekozen om Wouter Polhoud een basisplaats te geven onder de lat en ook Donovan Bock maakte zijn competitiedebuut bij VVOG. Jeffrey Snijders en Dean van Ooijen hadden nog een schorsing meegenomen uit het vorige seizoen.

In de beginfase van de wedstrijd liet VVOG de bal aan DOVO. Het had in de vijfde minuut al op achterstand kunnen komen als Oktay Ozturk wat zuiniger was omgesprongen met een goede kans. De bal ging echter richting de bijvelden van De Strokel.

VVOG had goed gekeken hoe men DOVO pijn kon doen. Steeds werd er snel geschakeld en geprobeerd de bal achter de verdediging van DOVO te leggen. In de tiende minuut leverde dit een vrije trap op, Ozturk maakte een overtreding en daarvoor kreeg hij een gele kaart van scheidsrechter Roeleveld. Rafik El Hamdi schoot de bal onder de muur door, verraste keeper Vrolijk en zette VVOG op een 1-0 voorsprong.

DOVO was weliswaar meer aan de bal, maar kon de verdediging van VVOG niet in verlegenheid brengen. Daarentegen was VVOG in de omschakeling levensgevaarlijk en kreeg het een paar levensgrote kansen. In de 26minuut schoot Jeremy de Graaf de bal uit een vrije trap op de paal. Dit was echter uitstel van executie. Een paar minuten later was het toch 2-0 door een doelpunt van Jeremy de Graaf. In de 36e minuut kwam VVOG zelfs op 3-0. Het was Pernelly Biya die na een mooie voorzet van Donovan Bock kon binnenschieten.

VVOG kreeg in de fase voor de rust volop kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jeremy de Graaf en Job Hoogedoorn kregen grote kansen. Vlak voor de rust moest VVOG echter een tikkie verwerken. In de 41e minuut scoorde DOVO via Nick Hak. In de slotminuut van de eerste helft dook Job Hoogedoorn nogmaals op voor keeper Vrolijk, maar laatsgenoemde kwam nu als overwinnaar uit de strijd.

Zo gingen beide ploegen de rust in met een 3-1 voorsprong voor VVOG. In de rust had DOVO gewisseld en kwamen Max de Boer en Kevin Greeven in het veld voor Colin van Gelderen en Anil Mercan. DOVO zette VVOG nu vanaf het begin onder druk. VVOG werd vroeg vastgezet en kwam er steeds minder goed uit. Veel te snel werd nu de lange bal gehanteerd en deze ballen kwamen steeds minder goed aan.

Vooralsnog bleef VVOG op de been. Het centrale duo van VVOG stond als een huis, maar moest wel menig corner weggeven. DOVO wisselde in de 64e minuut Peppijn van de Wissel voor Lutinto Martins. Rafik El Hamdi ontving nog geel wegens aanmerkingen op de leiding.

In de 72e minuut kwam DOVO toch op 3-2. VVOG kreeg een hoekschop toegewezen, maar deze werd echter zo slecht uitgevoerd dat DOVO heel snel kon omschakelen. VVOG stond vervolgens verdedigend niet goed en Lion Kalentjev verschalkte Wouter Polhoud in de korte hoek.

Raymond Schuurman wisselde Pernelly Biya, Donovan Bock en Job Hoogedoorn voor Mark Bottenheft, Mitchel Dijkhof en Matthias in ’t Anker. De laatste twee maakten hun competitiedebuut voor de Groen Witten.

VVOG werd verder teruggedrongen en trainer Wolf van DOVO wisselde nog aanvallender. Hij haalde Lars Rebergen en Oktay Ozturk van het veld voor Timo Pluk en Guido van Dijk. In de 85e minuut werd Jeremy de Graaf nog grof neergelegd door Daan Disveld. Dit kwam hem op een gele kaart te staan.

Op het moment dat VVOG dacht dat de overwinning in de tas zat kwam DOVO in de 94e minuut toch nog op gelijke hoogte. Uit de zoveelste corner kwam de bal, voorbij de tweede paal, terecht bij Van der Wissel. Hij lepelde de bal zowat vanaf de achterlijn in de goal en bracht DOVO op 3-3. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was nog een gele kaart voor de assistent-trainer van DOVO, waarna scheidsrechter Roeleveld voor het einde floot.

Een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten, waar beide trainers achteraf tevreden mee konden zijn. VVOG was met name in de eerste helft dodelijk effectief en had met zoveel kansen minimaal twee doelpunten meer kunnen maken. Daarnaast een tweede helft waarin DOVO veel sterker was en terecht op 3-3 kwam, al was het zuur voor VVOG dat de gelijkmaker ver in blessuretijd viel.

Volgende week gaat de reis naar Heemskerk en is Odin de volgende tegenstander!

(Foto Jaap Hop)

Opstelling

Wouter Polhoud, Zakaria Fadili, Bruce Lucke, Daley Groenewegen, Randy Onuoha, Rafik El Hamdi, Yasin Kurt, Pernelly Biya (77. Mark Bottenheft), Donovan Bock (78. Mitchel Dijkhof), Jeremy de Graaf en Job Hoogedoorn (78. Matthias in ’t Anker).

Voorbeschouwing VVOG - DOVO

Eindelijk het is zover. Iedere voetbal liefhebber keek hier weer naar uit. Het seizoen 2021/2022 kan gewoon gaan starten.

VVOG speelde haar laatste wedstrijd op zaterdag 3 oktober 2020 tegen Sportlust uit Woerden. VVOG start nu de competitie aanstaande zaterdag tegen een oude bekende namelijk de v.v. DOVO uit Veenendaal. Wij heten ze dan ook van harte welkom op ons sportpark “De Strokel”. Wedstrijden tegen DOVO staan over het algemeen bol van spektakel. Of dat zaterdag zo zal zijn moeten we afwachten.

De selectie van DOVO heeft onder de nieuwe trainer Florian Wolf (opvolger van Scot Calderwoord) een complete metamorfose ondergaan. Er zijn veel spelers vertrokken maar afgaande op de oefencampagne van de Veenendalers staat er een selectie die toch zeker derde divisie waardig is. DOVO won het prestigieuze toernooi om de “Harry Hamstra Cup” met deelname van o.a. DVS ’33 en IJsselmeervogels en afgelopen zaterdag sloot men de oefencampagne af met een 0-3 overwinning bij Hoogland.

De oefencampagne van VVOG is veel wisselvalliger verlopen met overwinningen maar ook nederlagen tegen onder andere SV Spakenburg en afgelopen zaterdag tegen Gemert. De selectie van VVOG is versterkt met de natuurlijk bij ons bekende Jeremy de Graaf (van GVVV).
Ook kwam Jake Wollgarten (van Ajax-Am), Bruce Lucke (SDC Putten), Mitchel Dijkhof (WHC) en Donovan Bock (v.v. Hierden ) de gelederen versterken. Naast bovenstaande versterkingen voegde trainer Raymond Schuurman een aantal talenten uit eigen
jeugd toe aan de selectie. Bart Hoeve, Matthias in‘t Anker en Mees van de Kuil mogen het komend seizoen aan het grote werk ruiken

De wedstrijd van aanstaande zaterdag zal onder leiding staan van Scheidsrechter ( Marcel) Roeleveld. Wij wensen iedereen een fijne en sportieve wedstrijd toe en hopen natuurlijk wel op drie punten voor ons VVOG.