Datum Zaterdag 04-09-2021
Wedstrijdnummer 574
Scheidsrechter C. (Christian) Mulder

VVOG tegen 10 man toch met lege handen

VVOG heeft vandaag tegen ACV de deksel flink op de neus gekregen. Ondanks dat de groen-witten bijna de gehele wedstrijd een man meer op het veld hadden staan waren het de Assenaren die er met de punten vandoor gingen en maar liefst vier keer het net wisten te
vinden (2-4).

Opening vernieuwde sportpark

Er was flink wat publiek naar de Strokel gekomen, want vandaag werd op feestelijke wijze het vernieuwde sportpark geopend door oud-VVOG’er Bram van Polen. In de coronatijd is VVOG erin geslaagd om de kantine en het terras op prachtige wijze te vernieuwen, nieuwe kleedkamers te realiseren en veld 1 en 4 zijn van nieuw kunstgras voorzien. Chapeau voor de vele vrijwilligers die hier hun schouders onder hebben gezet!

Eerste helft

Genietend van een heerlijk zonnetje keek het Harderwijkse publiek uit naar de eerste 3- punter van dit seizoen. VVOG startte ook geconcentreerd en bij balverlies werd er direct goed druk gezet op ACV dat hier in het begin ook niet het juiste antwoord op wist te vinden. Donkere wolken leken zich aan te dienen voor de gasten toen Steyn Strijker al na 5 minuten met rood naar de kant werd gestuurd vanwege een forse overtreding op Rafik el Hamdi. VVOG pakte door en in de 7 e minuut werd Donovan Bock aangespeeld in het strafschopgebied. Iets te gehaast schoot hij vanaf een meter of 11 over. In p[laats van dat VVOG de Assenaren met de rug tegen de muur zetten was het juist ACV dat het commando over de wedstrijd overnam. Sterker nog, de Assenaren waren erg gevaarlijk in de
omschakeling en Wouter Polhoud moest twee keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. ACV bleef de betere partij en het was Gijs Jasper die in de 23e minuut alle tijd en ruimte kreeg om een puntgave voorzet te geven op Freddy Quispel die kon inkoppen bij de 2 e paal (0-1). Daarna wisselde VVOG: middenvelder Mitchell Dijkhof kwam erin voor Bruce Lücke om op die manier beter te profiteren van de man meer situatie. In het vervolg kreeg Perry Biya een kansje toen hij zich door de verdediging bij ACV wurmde, maar zijn schot van dichtbij werd geblokt. Ook waren er schoten van Randy Onuoha, Dijkhof en Biya, maar daar had ACV- doelman Wormmeester goed kijk op. In plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt juist aan de andere kant toen VVOG de bal niet goed uit het strafschopgebied wist te krijgen. ACV aanvoerder Daniel Schans maakte van dichtbij de 0-2.

Tweede helft

Raymond Schuurman bracht met Dean van Ooijen en Mark Bottenheft twee verse krachten in voor Job Hoogendoorn en Donovan Bock. Dat leek goed uit te pakken, want binnen tien minuten stond de 2-2 op het bord. Eerst schoot Rafik el Hamdi vanuit een moielijk positie een vrije trap in de verre bovenhoek en vrij kort daarna tikte VVOG-spits Jeremy de Graaf van dichtbij de 2-2 binnen nadat ACV een hoge voorzet van Biya niet goed weg kon krijgen. VVOG leek herboren en het publiek ging er nog eens even goed voor zitten, maar vrij kort daarna maakte ACV alweer de 2-3. In de 60 e minuut wederom geklungel achterin toen een bal vanaf links niet goed werd weggewerkt door de verdediging van VVOG. Van dichtbij pakte aanvoerder Daniel Schans het cadeautje uit: 2-3.
VVOG moest weer in de achtervolging en zette ACV eindelijk goed vast op eigen helft. Met een geduldige Rafik el Hamdi al dirigent werden openingen gezocht in de hechte defensie van ACV. Dat leidde tot kansen voor De Graaf (schot over na voorzet Onuoha en een
gevaarlijke vrije trap) en Mitchel Dijkhof (twee schoten vanaf de rand van het strafschopgebied), maar in plaats van de 3-3 werd het 2-4 in de 80e minuut toen VVOG voor de derde keer vandaag achterin een voorzet niet goed weg kreeg: vanaf een meter of 6 mocht de sterk spelende Freddy Quispel met een droog schot zijn 2 e treffer van de middag aantekenen. VVOG wisselde nog een keer (80. Jeroen Buitenhuis) en kreeg via hoge ballen voor de pot (veelal via Snijders) nog wat kansjes, maar de Graaf en Van Ooijen wisten de
aansluitingstreffer niet meer te maken en zo won ACV verdient met 2-4 van VVOG. Zondermeer een knappe prestatie van de ploeg van Fred de Boer die vrijwel de hele wedstrijd met een man minder moest spelen. VVOG mag zich echter achter de oren krabben, want net als tegen DOVO en Odin 59 lagen er genoeg kansen op een beter resultaat.

Komende week gaat VVOG op bezoek bij lijstaanvoerder VVSB uit Noordwijkerhout.

Voorbeschouwing VVOG - ACV

Aanstaande zaterdag staat voor VVOG de thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen op het programma.

Wij verwelkomen dan ook het bestuur spelers en supporters op ons mooie sportpark “De Strokel” De laatste wedstrijd welke VVOG heeft gespeeld tegen ACV was op 17 maart 2018 ook op derde divisie niveau.

Op een steenkoud De Strokel werd het een 2-1 overwinning voor VVOG door doelpunten van Pernely Biya en Joshua Tijdens. Van de basis elf die wedstrijd zijn alleen nog Jeffrey Snijders en Pernely Biya van de partij. Het tegendoelpunt van ACV werd gemaakt door de nu ook weer bij ACV aanwezige Gijs Jasper.

ACV heeft tot op het heden vier punten gehaald uit twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd een knappe uitzege behaald bij FC Lisse en afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd afgesloten met een gelijkspel tegen HSV Hoek.
Belangrijke aanwinsten welke dit seizoen voor ACV hebben gekozen zijn Freddy Quispel ( Vfb Oldenburg) en Boy Spijkerman ( FC Emmen). Daarnaast kan ACV nog steeds een beroep doen op ervaren krachten als doelman Ben Wormmeester , Daniel Schans en de eerder genoemde Gijs Jasper.  Trainer is Fred de Boer en dit alweer voor het negende seizoen en zijn zesde seizoen op rij. Deze 57 jarige trainer voelt zich op zijn plaats bij ACV.

VVOG speelde afgelopen zaterdag voor de tweede maal gelijk. Odin ’59 werd op 2-2 gehouden na een eerder gelijkspel tegen Dovo. Aan het scorend vermogen ligt het niet. Vijf doelpunten in twee wedstrijden is goed. Nu alleen het aantal tegendoelpunten zien te vermijden. De afgelopen wedstrijden hebben aangegeven dat VVOG grote delen van de wedstrijd goed speelt maar delen van de wedstrijd met een terugval te maken heeft.

Komende zaterdag kan VVOG ook weer beschikken over Dean van Ooijen die zijn schorsing dan ook heeft uitgezeten. Wij hopen dat het elftal onze ruim aanwezige supportersschare kan laten juichen en de drie punten in eigen huis kunnen houden. Ook heten wij natuurlijk het arbitrale trio welkom zijnde scheidsrechter Christian Mulder met zijn assistenten Rik ter Hoeve en Luuk van der Brugge.

Het wordt een spannend middagje op De Strokel. Beide teams zullen tot het uiterste (moeten) gaan om de punten binnen te halen. De spelers rekenen op de massale steun van hun supporters. Allen een prettig verblijf op ons sportpark met een spannende voetbalmiddag. Veel plezier !!