Datum Zaterdag 20-11-2010
Aanvang 15:00

VVOG wint matig duel tegen DOS'37 met 1-0

VVOG heeft in een zeer matig duel met de kleinst mogelijke cijfers gewonnen van het bezoekende Dos’37 uit Vriezenveen. Een vroeg doelpunt van Dennis van der Welle was achteraf ook de beslissende goal in de wedstrijd.

VVOG moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Dada Bugera (hij komt waarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie) en ook Niels Nijveld moest geblesseerd afhaken. Hierdoor stonden Rocco Keizer en Jelmer Dijkstra in de basis.

Vanaf de aftrap nam DOS het initiatief in de wedstrijd. Echter bij de eerste de beste aanval van VVOG in de zesde minuut lag de bal al achter doelman Zandvoort.
Een voorzet van Jelmer Dijkstra werd verlengd via de rug van een van de verdedigers van DOS en de bal viel pardoes voor Dennis van der Welle. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en bracht hiermee de stand op 1-0 voor VVOG.

De wedstrijd speelde zich veelal af op het middenveld en het moet gezegd worden: DOS staat weliswaar onderaan maar legde een redelijk spelletje voetbal op de mat. De centrale man was hierin veelal Rob ten Hove

VVOG liet het initiatief over aan DOS maar kwam er zelf vaak gevaarlijk uit met schoten van Lars Kerver en Thomas Vossebelt.
Ook DOS kreeg echter kansen. Een doelpoging van dezelfde Ten Hove ging echter over het doel van Fabian Bouwman. In de 26e minuut moest DOS al wisselen de geblesseerde Mark Meijer moest het veld verlaten en in het veld kwam Frank Smelt. Vlak na deze wissel een groot misverstand in de verdediging van VVOG . Dit leverde grote kansen op voor Ronald ter Morsche.

Vlak voor rust nog een grote kans voor Lars Kerver. Uit een hoekschop van Dennis van der Welle schoot hij  de bal over terwijl de keeper al op de grond lag met een verdediger van DOS boven op zich. Ook Thomas Vossebelt kreeg nog een goede na een goed lopende aanval van VVOG. Thomas deed alles goed maar zijn schot ging tegen verdediger van DOS aan.

Na rust kwam VVOG ongewijzigd uit de kleedkamer. DOS nam gelijk het initiateif zonder tot grote kansen te komen. VVOG probeerde het veelal via de counter maar deze werden zeer onnauwkeurig uitgevoerd.

VVOG bracht Dominique Denzel in het veld voor Jelmer Dijkstra. VVOG kreeg kansen via de counter voor Rocco Keizer (kopbal net naast) Thomas Vossebelt (net naast ) en Lars Kerver (inzet van de lijn) maar de Harderwijkers konden de wedstrijd niet in het slot gooien. DOS rook dat er misschien meer in zat vandaag en trainer Peperkamp bracht de boomlange Gerard Boshoeve in.

Het slot van de wedstrijd werd gedomineerd door ontzettend veel balverlies door beide partijen. Het middenveld werd vaak overgeslagen en met name DOS hanteerde veelvuldig de lange bal om de spitsen te bereiken. De ruimte welke er in de slotfase lag werd door VVOG slecht benut.
Trainer Wim Kroes bracht Matthijs IJzerman en Farouk Djemili nog in voor Rocco Keizer en Terence ten Brink. Ook dit bracht echter geen verandering in de stand. VVOG bracht de 1-0 naar een goed einde en zo kon  Fabian Bouwman met zijn elftal de derde achtereenvolgende wedstrijd zonder tegendoelpunten beeindigen en drie punten aan het totaal toevoegen.
Volgende week zijn de Harderwijkers vrij en dan volgen er voordat de winterstop ingaat nog de uitwedstrijd tegen WVF en de thuiswedstrijd tegen AVW.