Competitie
Datum Zaterdag 18-09-2010
Aanvang 15:00

VVOG pakt drie punten tegen SDV uit Barneveld

VVOG heeft vandaag de drie punten mee naar Harderwijk genomen door een 0-1 overwinning op SDVB uit Barneveld. Een doelpunt van Lars Kerver in de 29e minuut bleek achteraf beslissend te zijn voor deze wedstrijd.

VVOG begon met Lars Kerver in de basis. Dit ging ten koste van Peter Blom. Voor de rest van de opstelling hetzelfde dan vorige week, met dien verstande dat Dennis van Vuren in het centrum naast Sam Doeve stond opgesteld en Tim Fechter als verdedigende middenvelder.
Bij SDVB stonden de aanwinsten Marco Kints, Dick Kooijman en Christiaan van de Kamp in de basis. Ook Alfred Schreuder was weer eens van stal gehaald.

SDVB begon overdonderdend en met goed combinatievoetbal werd VVOG ver naar achteren gedrongen. In de 5e minuut was het al alle hens aan dek voor VVOG, toen een voorzet van de linkerkant werd verlengd door Marciano Aalders. Deze Aalders was de gehele eerste helft een plaag voor de VVOG-defensie.

Aanvallend was VVOG onmachtig. Met lange ballen werd Rocco Keizer gezocht, maar in de lucht was Marco Kints hem vaak de baas. SDVB had veel balbezit, maar gaandeweg de eerste helft kreeg VVOG steeds meer vat op het spel van de Barnevelders.
In de 29e minuut leverde dit zelfs een doelpunt op. Een voorzet van Terence ten Brink werd op de goal gekopt door Rocco Keizer. Doelman Amezrine beoordeelde deze bal totaal verkeerd en Lars Kerver was er al de kippen bij om vanuit een moeilijke hoek via de verste paal binnen te schieten.
Een doelpunt totaal tegen de verhouding in, maar hij telde wel.

Het laatste deel van de eerste helft zette SDVB nog wel aan, maar alleen Marciano Aalders kon Fabian Bouwman een beetje ongerust maken toen hij in de laatste minuut door de VVOG-defensie heen slalomde.
Vlak daarvoor had Alfred Schreuder van de goed leidende scheidsrechter Huis in 't Veld nog geel voorgeschoteld gekregen, na een overtreding van achteren op Rocco Keizer.

Na rust kwamen de ploegen ongewijzigd terug in het veld. SDVB begon met een kansje voor van de Kamp, maar deze werd ongedaan gemaakt door Fabian Bouwman. Weer hetzelfde spelbeeld dan voor de rust: SDVB veel balbezit, maar zodra de 16 meter werd bereikt was het over. Het balbezit ging veelal via Kooijman en Schreuder, was leuk maar weinig effectief.
De VVOG defensie stond als een huis, met daarvoor de verschrikkelijk hardwerkende Vossebelt en Fechter. Jammer dat de bal vaak te gemakkelijk werd ingeleverd, want Dennis van der Welle op rechts en Lars Kerver op links waren hun tegenstanders vaak de baas.

Trainer Wim Kroes wisselde de moe gestreden Rocco Keizer voor Rick Boersma en ook Peter Blom kwam nog in het veld voor Lars Kerver. In de 80e minuut wisselde SDVB Aalders voor Lopes Dinis Magelhaes. Deze zorgde meteen voor gevaar. In de resterende minuten kwam hij nog twee keer zeer gevaarlijk voor Fabian, maar miste even zovele malen.
Martijn Blom incasseerde nog een terechte gele kaart na een overtreding en na 95 minuten floot de scheidsrechter Huis in 't Veld einde wedstrijd en kon VVOG drie punten meenemen naar Harderwijk.
Op basis van balbezit misschien niet verdiend, maar dat kon niemand deren.
Iedereen was meer dan honderd procent gemotiveerd om de nederlaag van vorig seizoen in de nacompetitie van zich af te spelen en dat is gelukt.
Volgende week speelt VVOG voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld, om 18:00 uur tegen Zwart-Wit'63.

Scoreverloop: 29e minuut,  0-1, Lars Kerver

Geel:  Alfred Schreuder (SDVB) en Martijn Blom (VVOG)