Datum Zaterdag 31-03-2012
Scheidsrechter A.L. van de Kettery

Domper VVOG na 1-2 thuisnederlaag tegen O.N. Sneek

VVOG zag zijn thuiswedstrijd tegen ON Sneek eindigen in een 1-2 nederlaag. Een doelpunt in de eerste en de laatste minuut van de wedstrijd deden de Harderwijkers de das om.
VVOG begon de wedstrijd weer met een basisplaats voor Tim Brockhoff. Dennis van Vuuren en Lennard van den Brink waren weer terug van een schorsing. Verrassend was het feit dat John Martens in het centrum van de defensie de voorkeur kreeg van trainer Wim Kroes boven Martijn Duits. John deed het vandaag zeker niet onverdienstelijk.

De start van de wedstrijd was desastreus . De wedstrijd was nog maar een minuut oud toen Martijn Roosenburg een vrije trap mocht nemen en het hoofd vond van Ale de Boer. Deze kopte de bal in de verre hoek en Reinier Romkes was kansloos.
De eerste 15 minuten waren duidelijk voor ON Sneek. In de 12e minuut kwam een inzet van Martijn Roosenburg op de bovenkant van de lat. Hiervoor had Niels Nijveld al geblesseerd (enkel) het veld moeten verlaten. Achteraf bleek dit gelukkig mee te vallen. Rick Boersma was zijn vervanger.

VVOG nam na 20 minuten het initiatief over van ONS. Deze bedienden zich nu alleen nog maar van lange ballen vanaf keeper de Vries op de fysiek oersterke spits Jurjen Bosch.
De eerste grote kans voor VVOG was voor Lars Kerver. Hij kapte zijn tegenstander knap uit en schoot hard naast . Een paar minuten later was het dan toch raak. Weer kapte Lars Kerver zijn tegenstander uit en legde de bal knap op Jeremy de Graaf. Deze liet keeper de Vries kansloos.
VVOG voelde dat er meer in zit en drukte ONS steeds verder terug. Het leverde een aantal corners op waarvan er een van de doellijn werd gekopt door een verdediger van ON en een hoekschop belandde op de lat buiten bereik van keeper de Vries.
In de 32e minuut kreeg Terence ten Brink geel na een overtreding op Curty Gonzales. Scheidsrechter van de Ketterij kreeg het voor elkaar om in deze sportieve wedstrijd toch nog vijf gele kaarten te trekken. Verder floot hij overigens soeverein.
De laatste kans voor rust was voor Curty Gonzales van ONS. Hij schoot echter hoog over het doel.

Na rust kreeg ONS het windje mee en was de verwachting dat ONS ging drukken. Het tegendeel was echter waar. VVOG nam het initiatief en zette ONS vast op eigen helft. Goed was te zien dat er voor iedere meter werd gevochten en mannen zoals Tim Brockhoff en Jeremy de Graaf die de laatste weken er een beetje doorheen zaten weer naar hun oude niveau komen.
VVOG drong aan maar moest goed opletten op de kwikzilvere Gonzales. Rick Boersma had grote moeite met deze snelle jongen. Na zijn gele kaart moest hij natuurlijk helemaal oppassen. Ook Jurjen Bosch bleef een handenbindertje.
In de 78e minuut kwam Farouk Djemilie in het veld voor Terence ten Brink. Hierdoor kwam Lars Kerver op” tien” te staan. De grootste kans in de tweede helft was voor Dada Bugera. Na een mooie aanval kreeg hij de bal recht voor de goals met alleen keeper de Vries voor zich. Hij schoot echter op het lichaam van de Vries. Dit zijn kansen die niet gemist mogen worden. Op dit soort details  worden wedstrijden beslist. Kort daarna werd Dada Bugera gewisseld voor Rocco Keizer.
VVOG mocht nog van geluk spreken dat tegen het einde van de wedstrijd (82e minuut) Jurjen Bosch niet profiteerde van slippertjes in de VVOG defensie.
Op het moment dat iedereen rekende op een punt voor VVOG kreeg ONS in de 89e minuut nog een hoekschop te nemen. Martijn Roosenburg vond het hoofd van de boomlange Bosch. Deze liet keeper Reinier Romkes kansloos. 1-2

Een onterechte nederlaag voor VVOG waarbij weer aan licht kwam het gebrek aan scorend vermogen.  Het aankomende paasweekend wordt heel belangrijk. VVOG moet zaterdag naar Deto en paasmaandag moet naar Oranje Nassau worden gereisd. Pluspunt was wel weer dat VVOG liet zien dat het veel voetballend vermogen heeft en dat er vandaag weer voor iedere meter wordt gevochten.