Datum Zaterdag 17-03-2012
Scheidsrechter J. Vredevoogd

VVOG laat dure punten in de thuiswedstrijd tegen Berkum liggen.

VVOG heeft aan de beide wedstrijden tegen Berkum geen enkel punt overgehouden. Net als in Berkum werd het 2-1 voor Berkum en bleef VVOG puntloos achter.
Het op volle sterkte spelende VVOG was geen schim van de laatste wedstrijden. Het speelde een zeer slechte wedstrijd. Veel verkeerde keuzes in de passing en zeer onsamenhangend.
Het toch al het hele seizoen sterkste deel van het elftal, de verdediging, was er vandaag ook al niet helemaal bij. Uitzondering was overigens Reinier Romkes. Deze hield VVOG met name in de eerste helft nog lang op de been.
De einduitslag had zomaar fors hoger uit kunnen vallen.

In de 5e minuut kreeg Terence ten Brink al geel van scheidsrechter Vredevoogd na een overtreding op Marc van der Meulen. De eerste 20-25 minuten kenmerkte zich vooral door veel buitenspel situaties aan beide zijden en veel foutieve passes over en weer.
VVOG was al gewaarschuwd want de oersterke Pascal Diender en de razendsnelle Chris van der Meulen hadden al een goede kans gehad om Berkum op voorsprong te zetten.  Onkunde en Reinier Romkes hielden VVOG nog  in de wedstrijd.
In de 30e minuut maakte Reinier Romkes nog een schot onschadelijk van Jesper Beunk.
In de 34e minuut kwam VVOG onverwachts op voorsprong. Een prachtige pass van Martijn Duits kwam bij Rick Boersma. Diens voorzet werd mooi binnengeschoten door Sam Doeve.
In deze fase had VVOG zomaar de voorsprong uit kunnen breiden naar 2-0.  Lars Kerver  kreeg een aantal mooie kansjes maar het bleef bij 1-0.
Vlak voor rust kreeg VVOG echter het deksel op de neus. Het dacht met 1-0 de rust te halen maar in de 44e en de 45e minuut was het Pascal Diender die Frank Hoolsema in een goede positie voor de goal bracht Hoolsema schoot koelbloedig binnen en nog geen minuut later glipte Chris van der Meulen door de verdediging heen welke dacht aan buitenspel maar dat was het niet. Van der Meulen schoot het leer koelbloedig onder Reinier Romkes door. Dennis van Vuuren kreeg nog geel voor een overtreding op van der Meulen.

VVOG is deze klap vlak voor rust niet meer te boven gekomen. In de tweede helft had het zelfs nog erger kunnen worden. VVOG probeerde aan te dringen (trainer Wim Kroes had een omzetting gedaan. Sam Doeve speelde centraal achterin en Dennis van Vuuren ging naar het middenveld). Maar het spel bleef  zo onsamenhangend dat Berkum met gemak overeind bleef.
De beste kansen waren in de counter zelfs voor Berkum. In de 54e minuut kreeg Frank Hoolsema de beste kans maar de bal rolde tergend langzaam langs de voor Berkum verkeerde kant van de paal.
VVOG bracht Alie Akachar voor de totaal niet in de wedstrijd zittende Jeremy de Graaf. Ook Rocco Keizer kwam in het veld en wel voor Tim Brockhoff.
Veel leverde deze wissels niet op. VVOG bleef aanvallend onmachtig waarbij veel spelers onder hun nivo acteerden.
De irritaties sloop in de ploeg. Dit resulteerde in een gele kaart voor Lennard van den Brink wegens opmerkingen naar de leiding toe.

De grootste opwinding van de tweede helft was het wegzenden van linkervleugelverdediger Jeffrey Phowainjaan. Assistent scheidsrechter Dreise had een natrappende beweging opgemerkt waardoor scheidsrechter Vredevoogd alleen maar rood kon trekken.
Zelfs na het wegzenden van deze speler kwam VVOG bij uitzondering in de buurt van keeper Bouwhuis. Niels Nijveld maakte weer zijn rentree na lang blessureleed. Hij kwam nog in het veld voor Martijn Duits.
In de stand kwam echter geen verandering meer. VVOG had vandag ontzettend goede zaken kunnen doen maar liet dit na.

Volgende wacht de uitwedstrijd tegen Nunspeet. Weer een regelrechte concurrent. Er zal dan uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Eerst wacht dinsdagavond nog een bekerduel in Vriezenveen tegen Deto.