Datum Zaterdag 10-03-2012
Scheidsrechter R.C.L. van der Wielen

VVOG en CSV Apeldoorn houden elkaar in evenwicht.

Net als eerder dit seizoen in Apeldoorn werd de eindstand ook nu 1-1 bij de wedstrijd VVOG tegen CSV Apeldoorn. Voor rust werd er niet gescoord. Na rust bracht eerst  Jaap de Brouwer de gasten op voorsprong maar Dada Bugera bracht VVOG in de slotfase zeer verdiend langszij.
VVOG had t.o.v. vorige week een wijziging aangebracht in zijn elftal. Wesley du Bois was vervangen door Rick Boersma. Verder werden door blessures gemist Rocco keizer en Farouk Djemilie. Niels Nijveld is weer op de weg terug. Hij speelde zijn wedstrijd weer in het twee van VVOG. (welke overigens ook een keurige overwinning behaalde op de reserves van CSV Apeldoorn 2-1). De twijfelgevallen Dennis van Vuuren en Reinier Romkes waren gewoon van de partij.
Ook deze wedstrijd was weer duidelijk te merken waar het VVOG aan schort; Scorend vermogen. Voetballend doet deze ploeg voor geen enkele tegenstander onder, kansen worden gecreëerd maar worden niet benut. Ook vandaag was dit weer in het geval.
Het eerste half uur wilde de wedstrijd maar niet loskomen. Deze moest veelal worden onderbroken door blessuregevallen. Apeldoorn moest in de 21e minuut aanvoerder Kees kievit laten vervangen door Jeroen Willems.
In de 26e minuut was de eerste grote kans voor Sam Doeve maar deze bleef onbenut. In een razendsnelle counter kreeg Apeldoorn spits Jaap de brouwer een levensgrote kans maar hij schoot naast.
De wedstrijd werd interessanter maar VVOG had in die periode afstand kunnen nemen van Apeldoorn. Kansen waren er voor Lars Kerver en Dada Bugera na voorzetten van de veelvuldig opkomende Rick Boersma. De veldbezetting bij VVOG was goed wat een voorwaarde is om goed te spelen.
In de 36e minuut werd Dada Bugera de diepte ingestuurd maar zijn harde schot ging net voorlangs.
In de slotminuut van de eerste helft kreeg Modo Nyang nog geel na opmerkingen aan de leiding van de soeverein fluitende scheidsrechter van der Wielen. Deze snelle spits kreeg in de eerste helft geen voet aan de grond tegen de uitstekend spelende Lennard van den Brink.
Na rust kwam VVOG ongewijzigd terg op het veld. CSV Apeldoorn tapte nu uit een andere vaatje.  Nyang verhuisde naar de rechterkans waar hij Rick Boersma veel meer pijn deed. Het verhinderde Rick ook om veelvuldig op te komen en de achtlijn te zoeken voor de voorzet.
In de 50e minuut ging Jaap de Brouwer allen af op Reinier Romkes maar deze kwam als sterkste uit dit duel.
In de 58e minuut was dit anders weer werd Jaap de Brouwer aangespeeld en hij ontdeed zich van Martijn Duits en schoof de bal onder Reinier Romkes in het doel. 0-1 voor Apeldoorn weliswaar niet verdiend maar de cijfers logen niet.
VVOG pakte echter de draad van de eerste helft weer op en trachtte voetballend het doel van keeper Veeneman op te zoeken.
Sam Doeve kreeg geel voor een overtreding op Modo Nyang en trainer van Loen van Apeldoorn wisselde Mark Fennebeumer voor Giel Tijssen. De wedstrijd brak nu helemaal open.
Trainer Wim Kroes wisselde heel offensief. Hein Kort en Alie Akachar kwamen in het veld voor Tim Brockhoff en Martijn Duits.
Een pass van Dennis van Vuuren op Lars Kerver was perfect maar Lars had geen idee van de rfuimte welke hij had. Vijf minuten voor tijd kreeg VVOG dan de terechte beloning. Goed doorgaan van Alie Akachar bracht de bal voor de voeten van Dada Bugera. Hij aarzelde geen moment en passeerde keeper  Veeneman met een schuiver in de verste hoek.
In de slotfase kregen beide ploegen nog een goede kans maar gescoord werd er niet meer. In de laatste minuut kreeg Dada Bugera nog een gele kaart voorgeschoteld.
Een verdiend gelijkspel voor VVOG maar als met name in de eerste helft de kansen beter waren benut had er nog meer in gezeten.
Volgende week speelt VVOG weer thuis en dan tegen het bezoekende Berkum. Tegen deze vereniging heeft VVOG nog wat recht te zetten. Bij  Berkum had VVOG de eerste helft een volledige off-day en dat was in de tweede helft niet meer recht te zetten waar VVOG kans op kans kreeg maar deze niet verzilverden.