Datum Zaterdag 28-01-2012

VVOG speelt voor tweede keer gelijk tegen WHC.

Net als in de tweede wedstrijd van het seizoen werd het ook vandaag weer een gelijkspel tegen WHC en ook nu werd het weer 1-1. De trotse koploper uit Wezep kwam naar Harderwijk met al een overwinning in 2012 op zak. Vorige week werd Drachtster Boys met een duidelijke 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

VVOG  moest het tot op heden doen met wat oefenwedstrijdjes en mocht vandaag weer voor de competitie aantreden. VVOG moest het stellen zonder de geschorste Lars Kerver en Farouk Djemilie en Dominique Denzel zijn nog steeds geblesseerd.

WHC nam vanaf het begin van de wedstrijd gelijk het initiatief en zette VVOG op eigen helft gelijk vast. Hierdoor moest vaak de lange bal worden gehanteerd. Hier was de defensie van WHC wel tegen gewapend. WHC liet zien in deze fase van de wedstrijd zien waarom zij aan kop staan van de hoofdklasse.
Voorin waren Denis Mahmudov en Ozhan Kardag voortdurend in beweging en gaven de VVOG defensie handenvol met werk
In de 7e minuut schoot William Potkamp net naast en vijf minuten later moest Reinier Romkes handelend optreden na een schot van Kardag. Hij plukte ook nog op een prachtige manier de bal van de voet van  dezelfde Kardag .
WHC bleef VVOG onder druk houden. De achterste linie sloot niet goed aan waardoor de linies teveel uit elkaar kwamen te liggen en VVOG veel moeite had om de bal in de ploeg te houden.
Een doelpunt kon ook haast niet uitblijven. Dennis van Vuuren speelde een bal verkeerd in op een medespeler, deze werd echter onderschept. Uiteindelijk kwam de voorzet terecht bij Mahmudov en deze wist wel raad met dit buitenkansje.
Nog geen twee minuten later had VVOG bij een van de spaarzame uitvallen al weer op gelijke hoogte kunnen komen. Jeremy de Graaf ging een combinatie aan met Dada Bugera. Laatstgenoemde gaf de bal met een prachtige beweging weer mee op Jeremy . Hij stoomde af op Dominic van Hoof de keeper van WHC.  Van Hoof redde echter prachtig op de inzet van Jeremy.  Jeremy had de bal ook nog af kunnen geven op Rick Boersma. Deze stond er misschien wel beter voor.
VVOG kwam het laatste kwartier meer en meer uit de druk van WHC. Mahmudov kreeg geel van scheidsrechter Burema wegens het wegschieten van de bal. In de 34e minuut redt keeper van Hoof weer eens op een inzet van Dennis van Vuuren.
Een prachtige actie van Terence ten Brink waarin hij twee man op een prachtige wijze passeerde had beter een beter lot verdiend.
Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een schot van Ozhan Kardag maar hij schoot over.

Na rust vooralsnog twee ongewijzigde ploegen. De eerste kans was al in de 47e minuut. Rick Boersma kreeg zijn voet echter niet tegen de bal. VVOG zat ineens veel beter in de wedstrijd. Het zette nu WHC gelijk vast. De linies sloten beter op elkaar aan waardoor de middenlinie nu ook beter functioneerde. In de 60e minuut kreeg Rick Boersma een prachtige kans op de gelijkmaker. Scheidsrechter Burema paste de voordeelregel op een goede manier toe waardoor Dada Bugera de bal voor kon zetten op Rick Boersma. Hij kreeg de bal niet langs van Hoof. Het leverde wel een gele kaart op voor Remon de Vries.
Vlak hiervoor had Lennard van den Brink al geel  gekregen na een overtreding op Jason Huisman.
In de 64e minuut werd super sub Rocco Keizer ingezet voor Rick Boersma. Ook WHC ging wisselen en de nieuwe aanwinst Cory Chettleburgh werd ingebracht voor Melvin Bresser.
VVOG was de tweede helft de baas over WHC.  VVOG gaf praktisch geen kansen meer weg
VVOG bleef echter sterker en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven en die kwam er dan ook. Een goede voorzet van Lennard van den Brink werd door Rocco Keizer binnen gegleden.
De 1-1 werd uiteindelijk ook de eindstand tussen deze twee goed voetballende ploegen die een bij vlagen leuke wedstrijd aan de toeschouwers voorschotelden.  Een eindstand waar beide ploegen tevreden mee konden zijn. De eerste helft was duidelijk voor WHC en de tweede helft was voor VVOG.
In de slotfase kwam ook Hein kort nog in het veld voor dada Bugera maar dat leverde geen wijziging meer in de stand.

Volgende week speelt VVOG de uitwedstrijd tegen het Groningse Oranje Nassau.