Datum Zaterdag 29-10-2011
Scheidsrechter P.S. Wijbenga

VVOG lijdt pijnlijke nederlaag.

VVOG werd in eigen huis met 0-2 verslagen door Nunspeet. Een stand welke reeds bij rust was bereikt door doelpunten van Schouten en Poot.
VVOG begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Niels Nijveld en Sam Doeve (wel op de bank). Ook was er een basisplaats voor Rocco Keizer. Dit betekende dat Dada Bugera op de bank moest plaats nemen. Door de blessure van Niels Nijveld werd Lars Kerver weer geposteerd op de linksback plaats en deed het goed.
Nunspeet had zich goed ingesteld op VVOG. De beide vleugelverdedigers Hup en Poot gaven de snelle vleugelspelers van VVOG Farouk Djemili en Jeremy de Graaf geen enkele kans om er langs heen te komen en zodoende de voorzetten die Rocco Keizer zo nodig heeft af te geven.
Aangezien ook de lange passes vanuit de achterste linie niet aankwamen en het midden veld met name in de eerste helft totaal niet functioneerde was hiermee de weg geplaveid voor de zege van Nunspeet.
VVOG begon echter niet onaardig. De eerste kans was weliswaar voor Nunspeet maar Reinier Romkes belette Nunspeets Peter Huijgen het scoren.
In de 9e minuut was VVOG dicht bij een openingsdoelpunt. Een voorzet van Jeremy de Graaf werd door Rick Boersma ingekopt maar van de doellijn gehaald door een verdediger van Nunspeet.
Na 21 minuten kreeg Patrick Pluim geel na een overtreding op Terence ten Brink van scheidsrechter Wijbinga.
Een paar minuten later werd het 0-1. Een corner van Patrick Pluim werd door zo ongeveer de kleinste speler van Nunspeet Erwin Schouten ingekopt.
Vijf minuten later was het alweer raak. Een vrije trap van Peter Huijgen werd breed gelegd op Poot. Deze kreeg de bal op 20 meter van de goal en met de binnenkant van de schoen schoot hij op het doel van VVOG. De bal werd door Reinier Romkes verkeerd beoordeeld en betekende de 0-2.
Ook Lennard van den Brink kreeg nog geel na een overtreding op Douwe van Dijk.
Het enige wapenfeit in de eerste helft was nog een vrije trap van Nunspeet die zomaar bunnen had kunnen vallen Reinier Romkes redde echter goed op de inzet van de spits van Nunspeet.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. VVOG kwam beter uit de startblokken zonder echter tot overtuigend voetbal te komen. Rocco Keizer kreeg een grote mogelijkheid in de 59e minuut. De lob over keeper de Vries was goed maar ook net naast de paal. Het had de aansluitingstreffer kunnen betekenen.
Trainer Wim Kroes bracht twee verse krachten in. Sam Doeve kwam voor Rick Boersma (59e minuut) en Dada Bugera loste Terence ten Brink (69e minuut) af. Ook Ali Akachar kwam binnen de lijnen voor Farouk Djemili.
In de laatste 10 minuten zette VVOG wel meer druk op de goal van Nunspeet. Het leverde ook wel hachelijke situaties op maar verder dan twee maal het treffen van de paal leverde dit niet op. Daarnaast moest de wedstrijd menigmaal worden onderbroken door blessures ( ?) van spelers van Nunspeet.
In de slotfase kregen Lars Kerver (overtreding) en Dennis van Vuuren (overtreding) ook nog geel van Scheidsrechter Wijbinga. Dit veranderde echter niets meer in de stand.
VVOG bezorgde zichzelf dus een zeer slechte dienst en de onderste regionen van de ranglijst komen nu toch wel angstvallig dicht bij. Het frisse voetbal van het begin van het seizoen is op dit moment ver te zoeken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij ON Sneek. Wim Kroes en Henri Brink moeten de ploeg weer op scherp zien te krijgen voor de wedstrijd wat zeker kan gezien de kwaliteit wat deze ploeg heeft.