Datum Zaterdag 24-09-2011

VVOG moet de punten achterlaten in Emmeloord.

VVOG heeft deze middag de punten moeten achterlaten in Emmeloord bij Flevo Boys. De voormalige top-klasser was over de gehele wedstrijd gesproken de betere ploeg en stond met rust met 2-0 voor. In de slotfase werd de 3-0 nog op het scorebord gebracht.
VVOG begon vandaag weer met Niels Nijveld in de basis, waardoor Lars Kerver weer naar zijn vertrouwde linker spits positie opschoof en Hein Kort op de bank begon.

Met name in het begin van de wedstrijd liet VVOG zien zich niet te willen ingraven op eigen helft en viel aan waar het ook kon. De defensie van Flevo Boys was het meest kwetsbare deel van de ploeg en dat was goed te zien in de beginfase van de wedstrijd. Er kwamen kansjes voor VVOG maar de eindpass was vaak niet goed.
Ook Flevo Boys liet zich niet onbetuigd. Een vrije trap van Arjen Spaan werd door Boersma ingekopt en de bal kwam op de bovenkant van de lat.

De voorhoede van Flevo Boys was ook veruit het sterkste deel van de ploeg en met name (oud prof) Tjeerd Korf  was voortdurend een plaag voor de VVOG defensie. Vooralsnog had de VVOG defensie hier goed het oog in. De lange Boersma werd goed bespeeld door Dennis van Vuuren en Martijn Duits.

Toch kwamen de doelpunten van Flevo Boys uit de lucht vallen. De wedstrijd was in evenwicht maar met een steekpass in de 16e minuut van Tjeerd Korf kreeg  Arjen Spaan de bal op de hoek van de 16 meter. Hij haalde knap uit en liet keeper Reinier Romkes met zijn schot in de verre hoek kansloos 1-0.

VVOG was even de kluts kwijt door deze tegenslag maar rechtte toch weer de rug en leek met een
achterstand van 1-0 de rust in te gaan.  In de 45e minuut kreeg Flevo Boys nog een hoekschop. Alle ogen waren gericht op de lange mensen van Flevo Boys maar Spaan legde de bal terug op Tjeerd Korf en deze schoot vanaf de 16 meter hard binnen via de onderkant van de lat en bracht de russtand op 2-0. Een tegenvaller voor VVOG.

Na rust liet Flevo Boys blijken dat het een paar stapjes verder is als ploeg dan VVOG. Het controleerde de wedstrijd en hoewel VVOG nog wel een paar kleine kansjes kreeg op de aansluitingstreffer (Lars Kerver en Lennard van de Brink) was het Flevo Boys dat de dienst uitmaakte op het veld.
Trainer Wim Kroes probeerde de bakens nog te verzetten door Rocco Keizer en Hein kort in te zetten voor Martijn Duits en Niels Nijveld. Het getuigde van veel lef en durf maar het had niet het beoogde effect.
In de 78e minuut werd het zelfs nog 3-0. Een verre uittrap van keeper Altenburg werd door de gehele defensie  van VVO verkeerd beoordeeld en Boersma kon zomaar afgaan op Reinier Romkes. Deze was kansloos op zijn inzet en zette de 3-0 op het scorebord. Dezelfde Reinier Romkes had zich daarvoor al een paar keer onderscheiden door inzetten van onder andere van de Plaats en Korf onschadelijk te maken.
In de slotfase werd ook Tim Brockhoff nog ingebracht voor Terrence ten Brink
De eindstand werd dan ook 3-0 en in deze wedstrijd werd duidelijk dat VVOG de meeste tijd leuk kan voetballen maar tegelijkertijd blijkt het ook  aanvallend nog niet veel potten te kunnen breken.

Volgende week komt Drachtster Boys op bezoek en krijgt VVOG de mogelijkheid om de drie punten in Harderwijk te behouden.