Competitie
Datum Zaterdag 10-09-2011
Aanvang 14:30

VVOG doet zichzelf te kort en laat overwinning schieten (+VVOG TV)

Alhoewel vooraf voor een gelijkspel zou worden getekend in de uitwedstrijd tegen WHC was de teleurstelling achteraf groot nadat WHC in blessuretijd alsnog langszij kwam en zo alsnog een gelijkspel afdwong en zo een 1-1 eindstand op het scorebord toverde. WHC had zichzelf ten doel gesteld om dit seizoen de sprong te gaan maken naar de Topklasse en trok naast een groot aantal spelers ook een ervaren trainer aan in de vorm van Jan Everse. VVOG was echter totaal niet onder de indruk was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg en had het grootste recht op de overwinning.

Wim Kroes en Henri Brink begonnen in dezelfde opstelling als vorige week zaterdag dus nog steeds zonder de geblesseerde Niels Nijveld, Farouk Djemili, Arjan Verhoef en John Martens. Alleen Rick Boersma was weer aangesloten. Hij begon op de bank.

In de eerste helft was WHC wat meer aan de bal en wat balvaster. De counters van VVOG waren echter gevaarlijker. Bij VVOG was de eindpass echter niet goed verzorgd zodat ook doelman van Hoof niet veel in actie hoefde te komen. WHC was alleen gevaarlijk bij de indraaiende hoekschoppen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Melvin Bresser maar met dit rolletje wist Reinier Romkes wel raad. Wel in actie moest hij komen bij een inzet van Jolf Stel maar ook hier stond hij op zijn plek.

In de 25e minuut zag Sam Doeve zijn kans en hij schoot vanaf 30 meter over de iets te ver voor zijn doel staande van Hoof maar ook net een halve meter over de goal.

Jeremy de Graaf ontving terecht maar totaal onnodig geel na een overtreding op de helft van WHC.

De rust brak aan met een 0-0 stand. In de rust had trainer Wim Kroes een wissel toegepast. De wat tegenvallende Hein Kort werd vervangen door Ali Akachar.

WHC begon wat sterker maar VVOG nam gaandeweg de tweede helft het helft in handen. Verdedigend stond het weer goed en op het middenveld verrichten Dominique Denzel en Sam Doeve  bergen werk. Vanaf de zijkanten was er constant dreiging van Jeremy de Graaf en Ali Akachar.

Het was dan ook niet verrassend te noemen dat VVOG op voorsprong kwam. Een diepe bal kwam op de rechterkant bij Jeremy de Graaf. Deze soleerde naar binnen en gaf de bal op het juiste moment breed op Sam Doeve. En hij deed het weer….met de precisie van een architect schoot hij de bal in de kruising en bracht VVOG op voorsprong. Nog geen paar minuten later soleerde Ali Akachar langs zijn directe bewaker en gaf goed voor. Dada Bugera en Terence ten Brink kregen de bal niet langs doelman van Hoof. VVOG had kansen om WHC definitief op de knieen te krijgen maar kon de trekker niet over halen.

Terence te Brink schoot nog eens voorlangs maar de bal ging net naast. Deed WHC dan helemaal niets. Jawel maar de Wezepers maakten in aanvallend opzicht steeds de verkeerde keuzes. Keeper Reinier Romkes hoefde dan ook heel weinig handelend op te treden. WHC had inmiddels al Sonny Bosz gebracht voor Patrick Mensink en ook Herre Huberts kwam in het veld voor de tegenvallende Jolf Stel.

Het laatste deel van de wedstrijd begonnen gaten op het middenveld te ontstaan bij VVOG. Er werd te weinig aangesloten en WHC ging de lange bal meer en meer hanteren. Vooralsnog zonder veel gevaar.

Trainer Wim Kroes ging ook wisselen Rocco Keizer kwam in het veld voor do nog niet ouderwets acterende Dada Bugera en ook Rick Boersma kwam in het veld voor de leeg gespeelde Terence ten Brink. VVOG leek de 0-1 voorsprong over de streep te trekken maar het venijn zat hem in de staart.

In de 90e minuut werd er een diepe bal door het centrum gespeeld op Eugene Webb. Discussies over wel of niet buitenspel waren niet aan de orde. De scheidsrechter floot niet en Webb maakte de kans goed af en bracht WHC de niet verdiende gelijkmaker. Hij had zich daarna helemaal onsterfelijk kunnen maken. Nog geen twee minuten later schoot hij vanuit dezelfde positie naast.

Dominique Denzel werd nog op geel getrakteerd door scheidsrechter Blok na aanmerkingen op de leiding.

Ook Rocco Keizer had VVOG nog de overwinning kunnen bezorgen. Na een slim overstapje van Jeremy de Graaf stond hij oog in oog met van Hoof maar kon van Hoof niet passeren.

Na 95 minuten floot scheidsrechter Blok voor het einde van een met name in de tweede helft enerverende wedstrijd. VVOG was weliswaar de morele winnaar maar kreeg twee punten te weinig. Het publiek bedankte na afloop terecht het team

VVOG TV

Ook bij de wedstrijd WHC-VVOG heeft VVOG TV weer opnames gemaakt. Er zijn twee korte filmpjes te zien. Allereerst een samenvatting van de wedstrijd met onder andere het wonderschone doelpunt van Sam Doeve. Daarnaast is er ook een filmpje met enkele nabeschouwingen, waarin interviews zijn gehouden met de aanwinsten Martijn Duits en Lennard van den Brink en VVOG-trainer Wim Kroes.

Speelronde 2 WHC-VVOG

Interviews met Martijn Duits, Lennard vd Brink en Wim Kroes van VVOG

Persconferentie na afloop van de wedstrijd WHC - VVOG met de trainers Wim Kroes van VVOG en Jan Everse van WHC gespeeld op zaterdag 10 september 2011. De persconferentie wordt afgenomen door Henk Lodewijk, de opnames en videobewerking worden gedaan door Erik Stijf. Het geluid wordt verzorgd door Evert Vierhuis.