Beker
Datum Zaterdag 27-08-2011

VVOG wint ook laatste wedstrijd in districtbeker.

VVOG heeft ook haar laatste wedstrijd in de districtbeker gewonnen. Vandaag werd SDC Putten thuis verslagen en keerde VVOG met een 0-3 overwinning huiswaarts. De overwinning kwam tot stand na een 0-0 ruststand.

VVOG moest het ook vandaag nog doen zonder de geblesseerde John Martens, Niels Nijveld, Rick Boersma, Arjan Verhoef en natuurlijk nog Farouk Djemili. De laatste is nog langdurig uit de roulatie terwijl de anderen aan het terugkomen zijn.

De eerste helft had SDC meer balbezit dan VVOG en was ook wat dreigender vooral via Asjot maar kansen deden zich voor doelen weinig voor. Keeper Reinier Romkes moest in de 12e minnut handelend optreden na een kopbal van IJzerman maar hij reageerde heel alert. In de rust was Ali Akachar in de kleedkamer achtergebleven en Jeremy de Graaf was zijn vervanger. Jeremy begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen en heeft weinig moeite gehad om zich aan te passen.

VVOG begon de tweede helft beter te voetballen. Verdedigend zit het allemaal wel goed. De van SDC overgekomen Martijn Duits en Lennard van den Brink hebben zich moeiteloos aangepast en samen met de onverstoorbare Dennis van Vuuren en gelegenheid linker verdediger Lars Kerver kwamen de SDC voorwaartsen er steeds minder aan te pas.

Trainer Wim Kroes wisselde in de 60e minuut. Rocco Keizer kwam in het veld voor Terence ten Brink. Rocco werd als diepste spits geposteerd en daaronder kwam Dada Bugera te spelen. Rocco was meer opgewassen tegen het fysiek sterke centrale duo van SDC.
Vlak voor de wissel kreeg Hein Kort nog een gele kaart van de goed fluitende scheidsrechter Vrijhof uit Ermelo

In de 65e minuut kwam VVOG op voorsprong. Jeremy de Graaf werd op de hoek van de zestien meter aangespeeld. Hij haalde direct uit en liet de SDC keeper kansloos in de korte hoek. Nog geen minuut later kreeg SDC een grote kans op de gelijkmaker. Reinier Romkes verkleinde zijn doel goed en Doufikar schoot net naast aan de voor VVOG goede kant van de paal. Vanaf dat moment was VVOG over het hele veld beter. Nadat eerst Rocco Keizer nog een keer had uitgehaald welke goed werd gered door de keeper van SDC was het in de 76e minuut toch raak. Een voorzet van Dada Bugera van de rechterkant werd door Dominique Denzel goed ingekopt en verdween net over de keeper in het doel. 0-2.

In de 80e minuut werd het zelf nog 0-3. Een voortzet van de rechterkant werd door de keeper van SDC niet goed verwerkt en Dominique Denzel kon vanaf 20 meter de bal in het doel schieten. In de slotfase kwam Justin Kuikhoven nog in het veld voor Dada Bugera maar dit veranderde niets meer in de stand. VVOG werd door deze overwinning eerste in de poule waarin naast VVOG ook SDC Putten doorgaat naar de volgende ronde.

Wat de overwinning van vandaag voor waarde heeft zal volgende week moeten blijken als in de eerste competitiewedstrijd het Vriezenveense DETO op bezoek komt. De aanvang van deze thuiswedstrijd is 14.30 uur zoals VVOG al haar thuiswedstrijden om deze tijd weer gaat beginnen.

65e 0-1 Jeremy de Graaf
76e 0-2 Dominique Denzel
80e 0-3 Dominique Denzel