Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2322
Vertrek supportersbus: 11:00

VVOG pakt punt op bezoek bij Hoek

VVOG heeft aan het bezoek bij Hoek een punt overgehouden. De mannen van Raymond Schuurman leken kort voor tijd op achterstand te komen, maar Paul Eppink pakte met een katachtige redding een penalty.

VVOG trad aan met bijna dezelfde 11 als tegen Harkema, alleen Kevin Schmidt speelde in plaats van Dean van Ooijen.

Op een goed gevuld en zonnig sportpark Denoek kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd. Maar de spits van Hoek kon een prima voorzet niet verzilveren. Na 8 minuten kroop VVOG uit zijn schulp. Een afstandsschot van Schmidt was een makkelijke prooi voor de keeper.

Na een overtreding van El Hanoudi mocht HSV Hoek op een mooie plek een vrije trap nemen. Paul Eppink kon de bal echter naast kijken. Vlak daarna schoot Pernelly Biya de bal geweldig richting de kruising, maar keerde de Hoek-keeper het schot. In de 36ste minuut kreeg Hoek de tot dan toe grootste kans, maar een mooi schot spatte uiteen op de paal.

Na de rust bleef het spel op en neer golven. Hoek schoot in de 56ste minuut voor de tweede keer op de paal en niet veel later kreeg Yannick Bouw een terugspeelbal in zijn voeten. Maar zijn schot werd door de keeper naast getikt. Twee minuten later leek Hoek op voorsprong te komen. Paul Eppink werd gepasseerd, maar kon in tweede instantie toch redding brengen. Niet veel later schoot Hoek voor de derde keer in de wedstrijd op de paal.

In de 61ste minuut kreeg Job Hoogedoorn de grootste kans van de wedstrijd. Hij ging alleen op de keeper af, maar de doelverdediger kon redding brengen. 7 minuten later kopte Mark Bottenheft net over uit een prima corner van Pernelly Biya. Een paar minuten na zijn eerste kans schoot Bottenheft nog bijna raak, zijn schot kon met moeite worden gekeerd door de keeper van Hoek.

Na een onterechte rode kaart voor Yasin Kurt moest VVOG in de laatste minuten in de overlevingsmodus. Toch leek de thuisploeg de overwinning binnen te slepen. Maar een penalty werd uitstekend gepakt door de goed keepende Paul Eppink.

VVOG kan met een goed gevoel terugkijken op de lastige uitwedstrijd bij Hoek. Volgende weer staat er weer een wedstrijd tegen een Zeeuwse club op het programma: VVOG ontvangt om 14:30 uur Goes!

Gele kaarten: El Hanoudi, Kurt 2x, Biya, El Hamdi, Hoogedoorn en van Ooijen.