Datum Zaterdag 19-09-2020
Wedstrijdnummer 2153
Scheidsrechter M.A. (Mike) de Bruijn

Penaltykiller Eppink wederom de held

Nadat VVOG-doelman Eppink vorige week in de slotfase tegen Hoek een punt voor VVOG vasthield door een strafschop te keren, daar herhaalde hij dat huzarenstukje vandaag tegen Goes. Daardoor wist VVOG voor het eerst dit seizoen het thuispubliek op een 3-punter te tracteren.

Ten opzichte van vorige week waren er basisplaatsen ingeruimd voor Rafik el Hamdi en Mark Bottenheft als vervangers voor Kurt (geschorst) en Latupeirissa (nog niet 100% fit, hij zou de tweede helft invallen).  In de eerste helft een redelijk sterk VVOG dat Goes met zorgvuldig voetbal aan de hand van opbouwers El Hamdi en Groenewegen terug wist te dringen. Dat leidde tot kansen voor Hoogedoorn (metertje naast) en Schmidt (hard schot). Halverwege de eerste helft ook een mooi schot van Goes, dat door Eppink net over de lat werd getikt. Vlak daarna leek VVOG een penalty te krijgen toen Randy Onuoha goed wist door te zeten bij de achterlijn en over de knie ging, maar de scheidsrechter oordeelde dat de overtreding net buiten de 16 plaatsvond. De vrije trap van El Hamdi leverde helaas niets op.

Vlak voor rust dan toch de eerste goal van VVOG in dit seizoen. Onuoha haalt hard uit van een meter of 25 en de keeper van Goes krijgt de bal niet onder controle. Yannick Bouw is er als de kippen bij en vanuit een lastige hoek passeert hij de doelman van Goes met een deige schuiver: 1-0.

Na rust in het begin een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. VVOG lijkt vandaag niet in de problemen te komen. Maar geleidelijk gaat VVOG toch wat twijfelen: de 1-0 vasthouden of proberen uit te breiden? De ruimte tussen de linies worden wat groter, maar vooralsnog leidt dat niet tot kansen voor Goes. VVOG krijgt wat kleine kansjes, maar verder gebeurt er weinig. Halverwege de tweede helft krijgt Goes vanuit het niets een mooie kans. Een van de spitsen van Goes draait handig weg van Hanoudi en gaat het strafsschofgebied in. Hanoudi loopt hem echter op de hakken en de scheidsrechter wijst naar de stip. Goes-spits Kabwe schiet de bal in de rechterhoek, maar Eppink redt met een katachtige redding.

In de slotfase kansen over en weer. Bouw kreeg de gelegenheid de 2-0 binnen te tikken, nadat een hard schot van de goed spelende Bottenheft op de vuisten van doelman Meulensteen uiteenspatte, maar verder dan een rollertje kwam hij dit keer niet. Ook een mooie actie nog van Hoogedoorn in een lange rush vanaf eigen helft, maar zijn valpartij vlakbij de 16 (sandwich tussen twee spelers) werd door de scheidsrechter weggewuifd. In de laatste 5 minuten nog een paar gevaarlijke breaks van Goes, met onder andere een kopbal van dichtbij, maar VVOG wist met enige moeite de 1-0 vast te houden.

De eerste 3-punter van het seizoen is een feit en VVOG klimt naar een mooie positie in de middenmoot. Het thuispubliek was hier zichtbaar gelukkig en uiteraard het team en de staf ook. Volgende week mag VVOG uit naar Ajax. Daar mag het laten zien dat de overwinning vandaag geen toevalstreffer was.

Voorbeschouwing VVOG - Goes

Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Goes op het programma.

Afgelopen zaterdag speelde de mannen van de 32-jarige trainer Kevin Hollander tegen promovendus Staphorst en kreeg een 3-1 nederlaag aan de broek en staat dus nog met nul punten onderaan de ranglijst terwijl de debutant in de derde divisie Staphorst toch wel enigszins verrassend ongeslagen bovenaan staat.

Een gevoelige aderlating voor de selectie van Goes was het vertrek van beide topscoorders van het afgelopen seizoen Steve Schalkwijk ( naar HSV Hoek) en Daniel Wissel ( naar ASWH).

Huib van Hecke ( Kloetinge) en Kabwe Manengela ( Hoek) moeten dit gemis gaan opvangen. Ook dit seizoen zal de “zondagclub” deelnemen aan de derde divisie voor zaterdagteams. Afgelopen seizoen kreeg VVOG in de uitwedstrijd bij GOES met 3-0 klop en zakte die dag door de ondergrens. De thuiswedstrijd werd door het afbreken van de competitie niet meer gespeeld.

VVOG speelde afgelopen zaterdag bij HSV Hoek en speelde daar een verdienstelijke wedstrijd met als resultaat een 0-0 gelijkspel. Hoek kreeg nog wel een penalty maar deze werd knap gestopt door Paul Eppink. Hopelijk kan de geblesseerde Chavez Uitenwerf weer aansluiten na blessureleed. Tegen Goes zal VVOG de tendens moeten doorzetten en dat zal ten koste moeten gaan van GOES. Winst is noodzakelijk om aan te sluiten bij de middenmoot.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter (Mike) de Bruijn en hij zal worden geassisteerd door (Luuk) van der Brugge en  (Jari) van Westen.

Iedereen een fijne wedstrijd toegewenst en houdt u aan de regels.