Datum Zaterdag 03-10-2020
Wedstrijdnummer 2154
Scheidsrechter F.E. (Erik) ter Brake
Wedstrijdbeschrijving Assistent scheidsrechter Mw Bussen-Scheffers kan gebruik maken van de kleine scheidsrechters klk in het nieuwe gebouw

VVOG verliest thuiswedstrijd tegen Sportlust met 0-2

VVOG heeft vandaag een 0-2 nederlaag geleden tegen Sportlust ’46 uit Woerden na een 0-1 stand bij de rust. VVOG startte met Chavez Uitenwerf, hij maakte zijn competitiedebuut voor VVOG. Yassine El Hanoudi startte hierdoor op de bank.

Dat Sportlust een goede ploeg heeft had men vorige week al laten zien door een overwinning bij DOVO. Het zou dus zeker geen gemakkelijk middagje worden.

Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan het aftasten. Sportlust probeerde wel hoog druk te zetten maar VVOG speelde zich daar redelijk makkelijk onder vandaan.

Na een kwartier pakte VVOG het initiatief en dit leverde een kans op voor Job Hoogedoorn, maar hij stuitte op doelman Antonioli.

In de 23e minuut was er een scrimmage voor de goal van Paul Eppink, maar dit leverde niets op. Sportlust moest daarna al vroeg wisselen. De geblesseerde Jasper Werkhoven ging eraf en Mitchel van de Veer kwam hem vervangen.

De rust leek in te gaan met een 0-0 stand, maar in de 45ste minuut kwam Sportlust vanuit het niets op voorsprong. Een voorzet van Nick Verhagen leek een prooi te worden voor Paul Eppink maar het lange been van Mark van der Weijden was er net iets eerder en tikte de 0-1 binnen.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Sportlust begon sterk en pakte de opbouw van VVOG gelijk aan. De ruimte die onder andere Rafik El Hamdi voor rust kreeg was er nu niet meer.

Het eerste kwartier na de rust werd uiteindelijk fataal voor VVOG. In de 52e minuut kreeg Yannick Bouw geel na een overtreding en een paar minuten later kreeg Jeffrey Snijders geel. Twee minuten later kreeg Snijders wederom geel en kon hij er met rood vanaf. Te Brake had wel kunnen (moeten) fluiten bij een overtreding op Rafik El Hamdi. Het speelde Sportlust alleen maar in de kaart.

Trainer Schuurman probeerde de wedstrijd nog te keren en bracht Dean van Ooijen en Kevin Schmidt voor Pernelly Biya en Yasin Kurt.

Een paar minuten later kreeg ook Rafik El Hamdi nog geel van te Brake. In de 73e minuut was het helemaal over. Een sliding van achteren door Dean van Ooijen kwam hem op een rode kaart te staan.

Sportlust speelde de wedstrijd uit en bracht door Kesley ten Haag de 0-2 nog op het scorebord.

VVOG verloor met name van zichzelf, maar ook van een wel degelijk goed spelend Sportlust. VVOG kan zich volgende week revancheren in de derby tegen DVS ‘33.

Voorbeschouwing VVOG - Sportlust'46

Aanstaande zaterdag 3 oktober zal VVOG aantreden tegen het in de derde divisie debuterende Sportlust’46 uit Woerden. De Woerdenaren stonden bij het afbreken van de competitie bovenaan in de Hoofdklasse A met 42 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 46-21. Dit resulteerde in een promotie naar de derde divisie.

De club uit Woerden bivakkeerde lange tijd in de eerste klasse. In 2019 werd het daarin kampioen en stoomde nu ook gelijk door naar de derde divisie. De club telt plm. 1100 leden en mag dus met recht een grote vereniging worden genoemd. De wedstrijden worden gespeeld op sportpark Cromwijck.

Sportlust ‘46 wordt getraind door Patrick Loenen welke eerder ook al onder andere VV Eemdijk onder zijn hoede had. Nadat bekend werd dat Sportlust naar de derde divisie zou gaan werd daar door de technische commissie goed op ingestoken door het halen van goede spelers zoals onder andere Daniel van Warven ( DVS ’33), Damiano Schet ( GVVV), Jordi Balk en Kesley den Haag ( beiden van DOVO).

Tot op heden doet Sportlust het goed in deze competitie. Door overwinningen op Ter Leede en Dovo en een nederlaag tegen Sparta Nijkerk staat op dit moment op een zevende plek. Hoewel de stand iets wat vertekent is door het aantal afgelastingen is het een goede start. Met name de overwinning op Dovo afgelopen zaterdag mag toch wel enigszins verrassend worden genoemd.

VVOG kwam afgelopen zaterdag niet in actie in de uitwedstrijd tegen Ajax. De reden was een positieve corona test bij een of een aantal spelers. De mannen van trainer Raymond Schuurman waren gebrand om een goed gevolg te geven aan de thuisoverwinning tegen VV Goes. Dat zal nu moeten gebeuren tegen een verrassend goed Sportlust ’46. Hetgeen dus ook niet gemakkelijk zal worden. Wij wensen de mannen veel succes toe in deze wedstrijd welke zal worden geleid door de heer te Brake en zal worden geassisteerd door de heer Meints en mevrouw Busem-Scheffers.

Afgelopen maandag heeft het kabinet de maatregel genomen dat de komende wedstrijden zullen worden afgewerkt zonder publiek. Dit geldt zowel voor supporters van de uitspelende vereniging als ook voor het thuispubliek. Deze maatregelingen i.v.m. het corona staat in ieder geval tot en met 20 oktober.

Wilt u de wedstrijd toch zien, bekijk deze dan live op http://sportinside.tv/live/ of luister naar het programma Namen & Rugnummers op Radio M voor een live verslag.