Competitie
Datum Zaterdag 05-09-2020
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 2152
Veld 1
Scheidsrechter W.H. (Wim) Bronsvoort

Hardwerkend VVOG krijgt te weinig

VVOG heeft vandaag de seizoensouverture met 0-1 verloren van Harkemase Boys. Daarmee kreeg de ploeg van Raymond Schuurman iets te weinig want de ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder.

Ten opzichte van de bekerwedstrijd van vorige week tegen DEM was er deze week een basisplaats ingeruimd voor Onuoha (linksback) en Bouw (spits), terwijl Fadili en Schmidt op de bank mochten plaatsnemen. Aanvoerder Caifano Latupeirissa was weer voldoende hersteld van zijn blessure om in de basiself te kunnen starten.

In de beginfase een iets sterker en makkelijker voetballend Harkema dat wat kleine kansen kreeg via Margarita die even later al uit moest vallen. VVOG deed wat terug via een afstandschot van Dean van Ooijen, maar zijn halfhoge schot verdween een metertje naast het doel. Na ongeveer 20 minuten een goede fase van VVOG dat veel ballen op het middenveld wist af te pakken. Dat leidde tot kansjes voor Hanoudi (gestremd schot) en Biya (rollertje na mooie slalomactie van Hoogedoorn). Daarna weer wat kansjes voor Harkema met een kopbal voor de lange Beimers. In de 38e minuut dan toch de eerste treffer: nieuwkomer Thomas Prinsen kreeg de bal op de rand van de 16 aangespeeld. Hij speelde zich mooi vrij en schoot de bal beheerst in de rechter bovenhoek: 0-1. En met die stand gingen beide ploegen ook rusten.

Een ongewijzigd VVOG ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Maar ondanks veel balveroveringen was het Harkema dat enkele goede kansen kreeg, maar een harde kopbal van Beimers werd netjes over getikt door Eppink en Prinsen schoot van dichtbij hard over het doel.

VVOG wisselde aanvallend en bracht Bottenheft, Schmidt en Buitenhuis in en dat leidde tot iets meer druk. Geleidelijk kreeg VVOG steeds meer de overhand en Harkema schakelde over naar 4-4-2 om VVOG van het lijf te houden en dat lukte redelijk ook al kreeg VVOG veel corners die allemaal niets opleverden. De nr 10 van Harkema, Van Duinen, kreeg nog de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Eppink redde keurig. Daarna kreeg Bouw nog een hele mooie kans, maar een scherp aangesneden voorzet van Snijders kopte hij met een schampende kopbal een meter of 2 naast. In de slotfase werd nog een mooi doelpunt van Prinsen afgekeurd wegens (vermeend) buitenspel en in de absolute slotfase kreeg VVOG wellicht nog de grootste kans van de wedstrijd, maar van dichtbij wist doelman Jansema een intikker van Bouw (voorzet Snijders) nog net te keren. Het bleef 0-1.

Ploeg groeit wel

Al met al was het spel van VVOG een stuk beter dan vorige week. De opbouw was over het algemeen goed verzorgd en er werd goed onder de druk van Harkema uitgespeeld. Op het middenveld worden veel ballen veroverd, maar soms ook via slordigheden weer makkelijk verspeeld. De voorhoede werkt hard, maar de finesse ontbreekt nog wat kansen goed uit te spelen. Maar gezien de werklust en de teamgeest gaat dat voor elkaar komen. Dat kan de ploeg volgende week uit bij Hoek al laten zien.

Voorbeschouwing VVOG - Harkemase Boys

Nadat VVOG afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd voor de KNVB beker tegen vv DEM heeft gespeeld en na verlenging verloor met 0-2 waardoor DEM in de volgende zal aantreden tegen
Kozakken Boys behaalde Harkemase Boys in de thuiswedstrijd tegen Hercules een duidelijke overwinning. Het stuurde de mannen uit Utrecht met een 6-1 nederlaag naar huis. Wat dit met het zelfvertrouwen van VVOG doet zal blijken in de komende wedstrijd.

Nu dan de competitiewedstrijd tegen Harkemase Boys. Het is even wennen voor beide teams. De laatste wedstrijd van VVOG dateert van 7 maart 2020 tegen Hoek met een uitslag van 1-1.
VVOG stond er toendertijd niet al te goed voor terwijl Harkemase Boys op de derde plaats stond. In januari 2020 speelde VVOG thuis tegen Harkemase Boys en dit leverde een 1-3 nederlaag op.

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Het is even wennen in coronatijd. Beide ploegen hebben veel wisselingen gekend in de afgelopen periode. Bij de Harekieten stopten of verhuisden o.a. Robert
Stelpstra, Volker Huisman en Curty Gonzales. Daarentegen zijn er negen nieuwe gezichten in de selectie waaronder Jhurrey Margaritha een 21 jarige vleugelspeler die zijn hele opleiding heeft genoten bij FC Groningen. Daarnaast haalde de Boys op het laatst nog verdediger Joran Swart binnen welke vorig seizoen nog onder contract stond van Go Ahead Eagles.

Ook VVOG heeft een verandering ondergaan. Trainer Raymond Schuurman kan onder andere niet meer beschikken over het centrale duo Muller/Hop. Hier tegenover stonden zeven versterkingen in de selectie. Daarnaast kreeg Raymond Schuurman aan zijn zijde Jaime Bruinier als tweede trainer. We zijn heel benieuwd hoe de nieuwe selectie zich presenteert na een wisselvallige voorbereiding.

De wedstrijd staat onder leiding van De heer Bronsvoort en hij wordt geassisteerd door de heren van Mun en Reinds. Wij wensen een ieder een fijne wedstrijd en houd je aan de Corona maatregelingen zodat we weer een mooi voetbalseizoen tegemoet kunnen zien.