Beker
Datum Zaterdag 29-08-2020
Wedstrijdnummer 1696
Scheidsrechter mevr S. (Shona) Shukrula
Wedstrijdbeschrijving Voor VVOG kleedkamers 9,10 en 12, tegenstander 13 en 15 en 16. Scheidsrechter in kleine klk nieuwe gebouw en assistenten in 14. IN verband met corona deze indeling, max 6 spelers per kleedkamer ivm afstand

Valse start VVOG

VVOG heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. RKVV DEM ging er na verlenging met 0-2 met de winst vandoor en bekert verder tegen Kozakken Boys.

Raymond Schuurman startte vandaag met de volgende elf tegen de zondag derde divisionist uit Beverwijk:

Eppink, Fadili, Snijders, Groenewegen, Hanoudi, Kurt, Latupeirissa, Biya, Hoogedoorn, Schmidt en Van Ooijen.

In het eerste kwartier zakte VVOG wat in en mocht DEM een optisch veldoverwicht creëren, maar tot grote kansen leidde dit niet. Onder aanvoering van met name Yasin Kurt, die veel ballen wist te verovereren, kantelde geleidelijk het spelbeeld en kreeg VVOG steeds meer grip op de wedstrijd en ook goede kansen, maar pogingen van Bottenheft (in het veld gekomen na blessure Latupeirissa), Schmidt en Hoogedoorn leidden helaas niet tot een treffer.

In de tweede helft een ongewijzigd VVOG en de algehele verwachting was dat VVOG de Beverwijkse ploeg verder terug zou dringen, maar het was juist DEM dat kansen creëerde. Gelukkig bleek Paul Eppink in goede vorm en leidden diverse hachelijke situaties niet tot de tegentreffer. VVOG kon daar weinig tegenover stellen, maar de wedstrijd werd wel grimmiger waarbij diverse gele kaarten aan biede ploegen werden uitgedeeld.

Omdat het een wedstrijd voor de KNVB-beker was werd het verlengen nadat de brilstand na 90 minuten nog op de klok stond. In de eerste verlenging was de eerste kans voor de gasten direct raak. Een lage voorzet vanaf de rechterkant belandde bij de nr 10 van DEM (Gencer) en die wist vanaf een meter of 15 de bal keurig in de bovenhoek te schieten: 0-1.

VVOG, dat inmiddels met 10 man speelde vanwege een tweede gele kaart voor Snijders, ging meer en meer de lange bal hanteren, maar dat leidde zelden tot gevaarlijke situaties voor de goal bij DEM. Ook het inbrengen van ‘good old’ Jaime Bruinier bood weinig soulaas. Aan de andere kant bleef DEM wel gevaarlijk, maar gelukkig had DEM-spits Jesse Arendse zijn dag niet. De grootste kans op de gelijkmaker was er nog voor Yannick Bouw die een voorzet van Biya net over kopte. In de slotfase van de tweede helft (van de verlenging) waren er nog wat corners voor VVOG waarbij ook Eppink mee naar voren ging, maar ipv de gelijkmaker leidde dit tot de 0-2 toen Jeremy van Gelderen de bal vanaf 60 meter in het lege doel wist te schieten. Overall een verdiende overwinning voor de gasten uit Beverwijk.

Kortom, een valse start voor VVOG met een paar negatieve punten: de vele gele kaarten, een hamstringblessure voor aanvoerder Latupeirissa en uitschakeling in de KNVB-Beker. Maar gelukkig zijn er ook een paar positieve punten: de jongens strijden voor elkaar en het spel in de eerste helft biedt perspectief op meer. Daar moet VVOG zich dan maar aan vasthouden.