Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 04-01-2020
Aanvang 12:00

VVOG oefent tegen Kon. HFC en verliest met 4-2

VVOG heeft het eerste oefenduel van 2020 na een 1-2 ruststand met 4-2 verloren van de Koninklijke HFC.

VVOG stond vandaag voor het eerst op het veld onder leiding van de nieuwe trainer Raymond Schuurman. Hij loste interim-trainer Henk Drost af.

Trainer Schuurman stuurde vandaag twee formaties het veld in. De eerste helft startte hij met: Paul Eppink, Finn Kluiver, Tim Muller, Milan Holstege, Jeffrey Snijders, Caifano Latupeirissa, Harrie Kersten, Dean van Ooijen, Mike Ahrens, Mark Bottenheft en Rihairo Meulens.

VVOG leek de eerste minuten overrompeld te worden door de Haarlemmers, maar na een minuut of tien kwam VVOG steeds beter voor de dag. Achterin was Tim Muller weer als vanouds ongenaakbaar. Het is te hopen dat hij er nog jaartje VVOG aan vastplakt. Naast hem stond Milan Holstege, die het ook prima deed.

Voorin speelde debutant Dean van Ooijen. Hij kwam deze winter over van Westlandia en is zeker een aanwinst voor VVOG. Tegen HFC was hij handig en vast aan de bal.

HFC was wel veel in balbezit en liet zien dat de vierde positie in de tweede divisie niet uit de lucht komt vallen. Gaandeweg de eerste helft kroop VVOG meer uit de schulp en was het een paar keer gevaarlijk voor de goal van HFC. In de 15e minuut resulteerde dat in een voorsprong van 0-1. Mark Bottenheft kreeg de bal op de rand van de 16-meter en liet de keeper van HFC kansloos.

Na 35 minuten volgde zelfs de 0-2. Een diepe bal werd doorgekopt door Mike Ahrens en Dean van Ooijen kon zijn eerste goal bij VVOG op zijn naam zetten.

Vlak voor rust kwam HFC nog terug tot 1-2. Na balverlies op het middenveld kwam HFC er razendsnel uit en scoorde het de aansluitingstreffer.

Na rust bracht VVOG een geheel ander team in het veld. Ze begonnen met de volgende namen: Wouter Polhoud, Randy Onuoha, Jan Jurriën Hop, Max Jansen, Zakaria Fadili, Jaime Bruinier, Thomas Vossebelt, Marnix Tissingh, Jona de Bruin, Jeroen Buitenhuis en Dani van Dijk.

HFC kwam al snel in de tweede helft op 2-2. Ondanks het veldoverwicht kreeg HFC geen echte kansen om op een voorsprong te komen. Ook VVOG kreeg weinig tot geen kansen. Een levensgrote kans kreeg Dani van Dijk na een prachtige actie en dito voorzet aan de linkerkant van Jona de Bruin, maar Dani kon deze grote kans niet verzilveren.

HFC wist keeper Polhoud nog wel twee keer te passeren. Twee doelpunten door persoonlijke fouten waardoor de winst toch nog naar de Kon. HFC ging met 4-2. Een nuttige oefenwedstrijd voor VVOG en trainer Raymond Schuurman was weer een stuk wijzer geworden.

Bijkomend goed nieuws was de contractverlenging van Paul Eppink. Hij tekende bij voor nog een seizoen. Volgende week start voor VVOG weer de competitie met een uitwedstrijd in en tegen HSV Hoek.