Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 1993
Scheidsrechter J. (Jesse) Rozendal

Ajax knikkert VVOG uit de KNVB beker

VVOG heeft de tweede kwalificatie ronde van de TOTO KNVB beker niet overleefd. De Harderwijkers leden een 0-2 nederlaag tegen de amateurs van Ajax.

VVOG speelde met nagenoeg dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen Stedoco. Alleen Jaime Bruinier stond in de plaats van de afwezige Jeroen Buitenhuis. In de vierde minuut van de wedstrijd ging het al fout. Een communicatiefout resulteerde in een vrije doorgang naar het doel voor Misa Danzo en deze zette Ajax op 0-1. In deze fase was Ajax de betere ploeg. Feller en sneller in de duels.

Een vrije trap van Ajax op 20 meter eindigde in de VVOG muur. Jeffrey Snijders raakte geblesseerd maar kon de wedstrijd toch hervatten. In de 31e minuut kreeg Randy Onuoha een schietkans maar de bal sprong van zijn voet. De beste kans voor VVOG kwam vijf minuten voor de rust. Een schot van Rihairo Meulens belandde op de paal. De rebound werd door Bas Wobbes via de buitenkant van de paal achter geschoten. Tussendoor kreeg Harrie Kersten nog geel na een overtreding op Burgzorg. In de laatste seconden van de eerste helft bracht Paul Eppink nog redding op een schot van Burgzorg.

De rust brak aan met een 0-1 stand. Na rust twee ongewijzigde ploegen. Vlak na rust krijg Tim Muller geel voor een overtreding op Boudoni. In de daaropvolgende aanval van VVOG had Harrie Kersten de gelijkmaker op zijn voet maar de bal ging net naast. Een paar minuten later kreeg VVOG een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal. Rihairo Meulens nam deze schitterend met keeper Veenboer tikte de bal katachtig over de lat.

Het spel golfde over en weer maar VVOG kwam niet door de Ajax defensie en ook moest VVOG alert zijn op de snelle uitvallen van de Ajax voorwaartsen. Bij een van deze uitvallen trok Jeffrey Snijders geheel onnodig aan de noodrem en kreeg ook geel. Een paar minuten later kreeg de totaal niet in de wedstrijd zijnde Randy Onuoha geel voor een overtreding. De daarop volgende verbale reactie aan scheidsrechter Rozendal kostte hem nogmaals geel dus rood.

Na 73 minuten de eerste wissel aan VVOG kant. Zakaria Fadili vervangt Jeffrey Snijders. VVOG blijft wel keihard werken maar het rendement is laag en Ajax kon nu tegen tien man van VVOG de wedstrijd “rustig” uitspelen. VVOG nam meer risico’s en gaat achterin een op een spelen door de wissel van Caifano Latuperissa voor Finn Kluiver en Jona de Bruin voor Jaime Bruinier. Ajax

kreeg in de omschakeling echter de beste kansen maar weigerde deze vooralsnog te benutten. In de 93e minuut wat het dan toch raak. Boudoni liet Paul Eppink kansloos door een schot in de verre hoek hetgeen de 0-2 betekende. Vlak voor het laatste eindsignaal kreeg ook Bas Wobbes nog de gele kaart voorgeschoteld waarna scheidsrechter Rozendal affloot.

Ajax zal in de volgende ronde aantreden tegen de winnaar van Westlandia tegen OFC en VVOG zal de wonden moeten likken want zaterdag wacht weer een belangrijke wedstrijd en wel tegen FC Lisse om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen.