Toernooi
Datum Woensdag 07-08-2019
Aanvang 19:00
Wedstrijdbeschrijving Veluwade
Deze wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van v.v. Hierden

Veluwade: VVOG gelijk tegen Urk

Vrijwel ieder jaar speelt VVOG in de voorbereiding tegen het altijd lastige Urk. Meestal is dat tijdens de Zuiderzeecup, maar dit keer op de Veluwade.

Ook nu bleek Urk weer een sterke tegenstander. Na een eerste goede kans voor Urk (gelukkig was JJ Hop attent), trok VVOG de wedstrijd voetballend naar zich toe. Met veel jonge jongens in de basis, aangevuld met wat routeniers als Vossebelt, Latupeirissa en Hop, speelde VVOG rustig en zorgvuldig. Er loopt ook aardig wat jeugdig talent rond bij de groen-witten, zo blijkt Max Jansen over een prachtig linkerbeen te beschikken, speelt kuitenbijter Kluiver met branie en is Jona de Bruin een aalgladde buitenspeler waar verdedigers maar lastig grip op krijgen. 

Na een aantal kansjes werd een van de aanvallers van VVOG bij een mooie loopactie in het strafschopgebied neergelegd en de penalty werd door Vossebelt zoals gewoonlijk onberispelijk benut. De 1-0 voorsprong was op dat moment ook zeker verdiend. Maar daarna kwam Urk sterk opzetten en moest VVOG terug. Enkele keren kon Betzold nog redden of was Urk slordig in de afronding, maar in een mum van tijd draaide Urk de voorsprong om met een laag en strak afstandschot (William de Boer) en een prachtige vrije trap van Marinus Snoek. Rust 1-2 en die stand was toch wel verdiend.

Na de pauze een ongewijzigd team, behalve dan dat Wouter Polhoud in het doel mocht plaatsnemen ipv Melvin Betzold. VVOG wist weinig te creeren in deze fase en Urk bleef gevaarlijk bij snelle aanvallen (met name over rechts via de razendhandige Lucas Schraal). Het spelbeeld veranderde pas toen VVOG rond de 65e minuut een flinke trits aan verse krachten inbracht (oa Careman, Onuoha, Snijders, Tekin en Muller). VVOG ging wat opportunistischer spelen en dat leidde tot kansen en kansjes, maar Careman, Tekin, De Bruin (kopbal op lat) en Hop konden niet scoren. Dat lukte Bas Wobbes wel die een corner van Snijders met een prachtige halve omhaal tot doelpunt promoveerde (2-2).

Daarna nog wat kansen over en weer en een stevige charge op Randy Onuoha, waarbij laatstgenoemde uiteindelijk rood kreeg vanwege natrappen. Een laatste kans was er nog voor Hop uit een vrije trap van Vossebelt, maar zijn kopbal ging over het doel.

Al met al een niet zo goede, maar wel enerverende wedstrijd die in 2-2 eindigde. Daarmee kreeg VVOG wellicht iets te weinig, maar had ook Urk zomaar kunnen winnen.

A.s. zaterdag speelt VVOG op het hoofdveld om 17.15 uur tegen Ajax, dat met 3-1 van NSC wist te winnen.

Locatie

Sportpark Mheenzicht
Dorpshuisweg 9-a
3849 BL Hierden

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.