Aanvang 18:00
Wedstrijdnummer 1678
Vertrek supportersbus: 16:00

VVOG pakt punt bij VVSB

Gisterenavond heeft VVOG in een enerverende wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen VVSB uit Noordwijkerhout. De ploeg van Pieter Mulders staat nu 14e met 8 punten uit 8 wedstrijden.

Ondanks de onophoudende miezerregen lag het nieuwe veld op De Boekhorst er goed bij. Ten opzichte van vorige week was er door blessures van Muller (rug) en Latupeirissa (hamstring) een basisplaats ingeruimd voor Onuoha en Zakaria, die beiden een solide wedstrijd zouden spelen. Snijders kreeg voor het eerst deze competitie een plekje op het middenveld toegewezen.

VVOG kwam goed uit de startblokken, want in de eerste minuut mocht Meulens de bal van een meter of 15 al inschieten na een pass van Wobbes. De bal krulde enkele centimeters naast het doel van VVSB. Even later knalde diezelfde Meulens een vrije trap op de vuisten van de doelman van VVSB.

Na de sterke openingsfase van de groen-witten nam VVSB het heft in handen. Via goed positiespel werd VVOG vastgezet op eigen helft en regende het kansjes voor VVSB. Maar doelman Eppink was bij de les en het vizier van de VVSB-aanvallers stond nog niet op scherp. Daarna twee mooie aanvallende acties van VVOG, waarin twee keer Mike Ahrens de hoofdrol voor zich opeiste met slimme combinaties. In eerste instantie belette een vermeende handsbal hem tot afronden en in tweede instantie een overtreding van Peter Verhoeve, die met zijn tweede gele kaart mocht inrukken. Ahrens verzilverde de strafschop zelf in de 34e minuut en maakte zo zijn vijfde treffer van het seizoen: 0-1. VVSB was daarna even van slag af, maar VVOG drukte niet door (afgekeurde goal Kersten en Wobbes die net niet van dichtbij kon inschieten). Vlak voor rust dan toch zomaar de 1-1. VVSB-spits Zschusschen kreeg iets teveel ruimte en haalde droog uit in de korte hoek: 1-1.

Na rust bouwde het elftal van Pieter Mulders een veldoverwicht op zonder tot hele grote kansen te komen. In de 60e minuut viel plots het licht uit, maar na een onderbreking van 5 min kon het spel toch weer verder. Inmiddels was Bruinier vervangen door Careman en dat gaf aan dat Mulders vol voor de 3 punten ging. Toch bleef ook VVSB gevaarlijk met enkele snelle counters en Paul Eppink bleek een paar momenten wat minder daadkrachtig. Dit leidde wel tot heikele situaties, maar niet tot een doelpunt voor de thuisclub. In de 82e minuut dan toch de 2-1 voor VVSB toen een diagonaal schot van Frans van Niel binnenviel. Daarna ging VVOG ‘va banque’ spelen, want Buitenhuis kwam ook nog in het veld voor Zakaria. Careman was heel dicht bij de 2-2 na een voorzet van Onuoha, maar hij schoof de val net naast het doel. Tenslotte was het Harrie Kersten die een fraaie voorzet van Snijders met een volley binnenwerkte: 2-2 in de 90e minuut. Vervolgens nog een knotsgekke blessuretijd van 10 minuten met twee kansen voor VVSB en twee voor VVOG (kopballen Ahrens en Wobbes), maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen konden naar tevredenheid gaan douchen met een punt.

Pas op 2 november speelt VVOG haar volgende wedstrijd en dat is uit tegen onze buren uit Ermelo!

Voorbeschouwing VVSB - VVOG

Zaterdag speelt VVOG om 18.00 uur een uitwedstrijd tegen VVSB uit Noordwijkerhout.

Een terugblik op de prestaties van VVSB (We hebben het over de zondag tak van VVSB).
De club uit Noordwijkerhout eindigde in het seizoen 2009/10 op de vijfde plaats in de Hoofdklasse A (zondag). Via de nacompetitie tegen SV Venray wist VVSB zich te plaatsen in de nieuw ingevoerde Topklasse. Uitslagen VVSB – SV Venray 2-0 en SV Venray – VVSB 1-0.
Seizoen 2010/11 Topklasse t/m seizoen 2015/16.
Seizoen 2015/16 Topklasse 5e plaats en promotie naar de nieuwe Tweede Divisie. In strijd om de KNVB Beker leverde VVSB een geweldige prestatie
2e ronde Rijnsburgse Boys – VVSB 3-3, na verlenging, VVSB winnaar.
3e ronde VVSB – FC Emmen 3-1,
Achtste finale Capelle – VVSB 2-3, kwart finale FC Den Bosch – VVSB 2-3. In de 82e minuut keek VVSB nog tegen een 2-0 achterstand aan, waarna het in 5 minuten tijd deze stand omboog in een 2-3 zege. Voor de halve finale lootte VVSB de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard eindigde het prachtige, onvergetelijke bekertoernooi voor VVSB met een 3-0 nederlaag.
Seizoen 2016/17 Tweede Divisie 9e plaats.
Seizoen 2017/18 Tweede Divisie 8e plaats.
Seizoen 2018/19 Tweede Divisie 15e plaats nacompetitie voor behoud.
De nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie (herkansing voor VVSB) Hoek – VVSB 2-3 en VVSB – Hoek 4-2.
VVSB – Quick Boys 1-1 en Quick Boys – VVSB 1-0 (na verlenging). VVSB degradeert naar de Derde Divisie – zaterdag (Quick Boys promoveert naar de Tweede Divisie).

De prestaties in de Derde Divisie.
De competitie start werd een tegenvallend verlies, voor de degradant uit de Tweede Divisie. Nieuwkomer in de Derde Divisie,Ter Leede, trakteerde streekgenoot VVSB, op een 2-0 nederlaag. Een krachtig herstel van VVSB volgde. Bij die ene nederlaag bleef het tot nu toe. De volgende vijf wedstrijden, drie overwinningen en tweemaal een gelijkspel, in volgorde:
VVSB – DOVO 2-2, Excelsio’31 – VVSB 0-2 ( de eerste driepunter). FC Lisse – VVSB 2-4, VVSB – Hoek 3-2 en vorige week de 2-2 bij Ajax, brachten VVSB op de zesde plaats in de competitiestand met de cijfers. 6 – 3 – 2 – 1 – 11 – (13-10).

Na de 1-1, twee weken geleden op FC Lisse, werd zaterdag jl. door VVOG de tweede overwinning van dit seizoen gescoord, nu tegen Barendrecht. Een terechte en verdiende 4-2 overwinning, van de hardwerkende en beter voetballende Groen Witten, op de degradant uit de Tweede Divisie. Beide ploegen gaan zaterdag uiteraard voor de volle winst, een driepunter. VVSB, om deel uit te blijven gaan maken van een plaats in de kopgroep, immers een terugkeer op het allerhoogste niveau, misschien een kwestie van tijd, de ambities en het verlangen naar de terugkeer naar de Tweede Divisie blijft.

Voor VVOG is de driepunter belangrijk om de afstand naar de gevarenzone groter te gaan maken. Bij VVOG staat de wens op handhaven in de Derde Divisie dik geschreven.